کد خبر: 1228925
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۹

استمرار و پشتوانه علمی و پژوهشی؛ راز ماندگاری جشنواره «تئاتر صاحبدلان»

در سال‎های اخير جشنواره‌های موضوعی بسياری را شاهد بوديم كه برگزار شدند اما به دليل فقدان بار‌ علمی و نبود پشتكار مديريتی در مقطعی از زمان مطرح و به زودی به دست فراموشی سپرده شدند اين در حاليست كه جشنواره «تئاتر صاحبدلان» با اتكا به پشتوانه علمی و و پشتكار مديران ساعی خود ماندگار شده است.


گروه هنر: در سال‎های اخير جشنواره‌های موضوعی بسياری را شاهد بوديم كه برگزار شدند اما به دليل فقدان بار‌ علمی و نبود پشتكار مديريتی در مقطعی از زمان مطرح و به زودی به دست فراموشی سپرده شدند اين در حاليست كه جشنواره «تئاتر صاحبدلان» با اتكا به پشتوانه علمی و و پشتكار مديران ساعی خود ماندگار شده است.


رضا حسينی، كارگردان تئاتر دينی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) گفت: آرزوی هر گروه توليد نمايشی است كه پس از ماه‌ها تمرين بتواند كار خود را به اجرای عموم رسانده تا از ميان واكنش مردم و مخاطبان، خلاقيت هنری خود و همكارانش را محك بزند.


وی گفت: اين موضوع در مورد توليد و اجرای نمايش دينی تا پيش از ايجاد جشنواره «تئاتر صاحبدلان» آنچنان كه در خور فضای معنوی و دينی كشور است به چشم نمی‌خورد و گويا پس از برگزاری نخستين جشنواره «تئاتر صاحبدلان» كه با ادغام چند جشنواره نمايش دينی و به شكل منسجم شروع به كار كرد، اين نظام در توليد و ثمربخش بودن تئاتر دينی به وجود آمد.


حسينی برگزاری مراسم اختتاميه سومين جشنواره «تئاتر صاحبدلان» را در قالب يك ويژه‌برنامه ستود و گفت: ساختار برگزاری چنين مراسمی شكل اجرای آئين‌های اختتاميه جشنواره‌های فرهنگی و هنری را كه به اجرای يك مراسم محدود و در حد معرفی برگزيدگان و تقدير از آنها خلاصه می‌شود منسوخ كرد و موجب پويايی و سرزندگی بيشتر جشنواره شد.


وی كه با كارگردانی نمايش «هفت دريا شبنمی» در سومين جشنواره «تئاتر صاحبدلان» شركت كرده است، گفت: اين جشنواره با وجود عمر كوتاه خود اما توانسته است جايگاه ويژه‌ای در ميان كارگردانان تئاتری كه دغدغه كار دينی دارند پيدا كند و به اعتقاد من بالندگی و ارتقای كيفی يك رويداد هنری به استمرار آن است و تئاتر صاحبدلان با پشتوانه علمی و كارشناسی خود هر دوره بالنده‌تر از قبل برگزار خواهد شد.


اين كارگردان تئاتر تصريح كرد: بسياری از جشنواره‌های موضوعی نوعاً دينی و ارزشی وجود داشتند كه در سال‌های اخير با قدرت و سر و صدای زيادی برگزار شدند اما به دليل فقدان بار علمی و پشتوانه پژوهشی پس از چند دوره برگزاری كم فروغ شده و از ميان رفتند و ديگر اثری از آنها نيست.


وی ادامه داد: اين ميان جشنواره «تئاتر صاحبدلان» كه بانی آن كانون تئاتر دينی است با ترسيم چشم‌اندازی مناسب كه در برگيرنده همه موضوعات دينی و مذهبی و تجلی آن به زبان تئاتر است راهی روشن را در راستای تحقق هنر دينی در حال پيمودن است و براين اساس هر هنرمند تئاتر دينی با انگيزه و اشتياق ويژه‌ای، هر ساله به شركت در يكی از بخش‌های آن می‌انديشد.


وی كه نمايش «هفت دريا شبنمی» را سال گذشته در بخش ويژه سی و يكمين جشنواره بين‌المللی «تئاتر فجر» در تالار وحدت به اجرا برد گفت: همواره به نمايش به منزله يك فرايند تدريجی نگاه می‌كنم كه كسب تجربه و وارد آمدن برخی از خلاقيت‌ها در آن يك اصل است و لذا در اجرای اين نمايش به مناسبت اختتاميه جشنواره صاحبدلان با وجود وفاداری به داستان كه ماجرای بنا شدن مسجد گوهرشاد است اما شيوه اجرايی متفاوتی را تجربه خواهم كرد.

captcha