کد خبر: 1235173
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۱:۲۱
آقابابايی تأكيد كرد

فعاليت‌های اقامه نماز در صدر برنا‌مه‌های فرهنگی قرار گيرد

معاون نظارت و برنامه‌ريزی ستاد اقامه‌ نماز كشور با تأكيد بر اينكه جهت ترويج فرهنگ نماز در جامعه بايد فعاليت‌ تمام دستگاه‌هايی آموزشی، تربيتی و فرهنگی برآيند يكديگر قرار گيرند و مردم نيز در اين امر مشاركت داشته باشند، گفت بايد فعاليت‌های اقامه نماز در صدر برنامه‌های فرهنگی قرار گيرد.


گروه اجتماعی: معاون نظارت و برنامه‌ريزی ستاد اقامه‌ نماز كشور با تأكيد بر اينكه جهت ترويج فرهنگ نماز در جامعه بايد فعاليت‌ تمام دستگاه‌هايی آموزشی، تربيتی و فرهنگی برآيند يكديگر قرار گيرند و مردم نيز در اين امر مشاركت داشته باشند، گفت: بايد فعاليت‌های اقامه نماز در صدر برنامه‌های فرهنگی قرار گيرد.


ابراهيم آقابابايی، معاون نظارت و برنامه‌ريزی ستاد اقامه نماز كشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه فارس، با تأکید بر لزوم توجه به نهادينه كردن فرهنگ نماز در جامعه گفت: نهادينه كردن فرهنگ نماز در جامعه يكی از مهم‌ترين كارهاست كه تا رسيدن به اين نقطه فاصله زيادی داريم.


وی با تصريح اينكه در اين زمينه بايد چندين اقدام صورت گيرد، افزود: نخست اينكه فعاليت تمام دستگاه‌ها مخصوصاً‌ دستگاه‌های آموزشی، تربيتی و فرهنگی بايد برآيند يكديگر باشند يعنی نبايد فعاليت‌های يكديگر را خنثی كنند تا بتوانند آموزه‌های دينی چون نماز را ميان مخاطبان خود نهادينه كنند.


آقابابايی ادامه داد:‌ به‌عنوان مثال اگر وزارت آموزش و پرورش زحمات زيادی را با وجود نبود امكانات، در ترويج نماز انجام دهد، از سوی ديگر نيز باید فعاليت‌های تبليغاتی، فرهنگی و آموزشی نيز در حوزه‌های هنری،‌ سينمايی و... ما نيز صورت گيرد تا مجموعه اين فعاليت‌ها دارای يك جهت باشند و خروجی آن‌ها، توسعه فرهنگ نماز در جامعه باشد.


معاون نظارت و برنامه‌ريزی ستاد اقامه نماز كشور تصريح كرد: نكته دوم اين است كه بايد فعاليت‌های اقامه نماز در صدر برنامه‌های فرهنگی قرار گيرد؛ نماز پيشانی و ستون دين است و خيمه دين با نماز برپا می‌شود و چگونه ما نماز را در برنامه‌های در رده‌های بعدی قرار می‌دهيم، پس بايد نماز در برنامه‌های فرهنگی در متن برنامه‌ريزی‌ها قرار گيرد و نمی‌گوييم مجزا از ساير برنامه‌ها باشد بلكه هر دستگاهی كه دارای مأموريتی است، بايد در مأموريت ذاتی خود موضوع نماز را لحاظ كند.


وی اظهار كرد: نكته سوم نيز اين است كه اگر بخواهيم نماز در جامعه نهادينه شود اين كار بايد با مشاركت خودم مردم صورت گيرد و مجموعه خانواده‌ها دست به دست هم دهند تا اين كار محقق شود و آيه 41 سوره حج «الَّذِينَ إِن مَّكَّنَّاهُمْ فِي الْأَرْضِ أَقَامُوا الصَّلَاةَ وَآتَوُا الزَّكَاةَ وَأَمَرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَنَهَوْا عَنِ الْمُنكَرِ وَلِلَّهِ عَاقِبَةُ الْأُمُورِ؛ همان كسانى‌كه چون در زمين به آنان توانایى دهيم نماز برپا مى‏دارند و زكات مى‏دهند و به كارهاى پسنديده وامى‏دارند و از كارهاى ناپسند باز‌مى‏دارند و فرجام همه كارها از آن خداست» بيانگر اين است كه اين مكنت برای همه است و همگان در اين زمينه مسئولند.


آقابابايی در ادامه سخنان خود خاطرنشان كرد: در رأس نظام ما مقام معظم رهبری همه ساله به اجلاس‌های سراسری نماز پيام صادر می‌كنند كه اين بيانگر اين است كه معظم‌له به موضوع نماز اهميت می‌دهند و ما نيز بايد نماز را در برنامه‌ريزی‌های خود لحاظ كنيم.


اين مقام مسئول اضافه كرد: معظم‌له در پيام‌های خود پيوسته دستگاه‌های اجرايی را مورد خطاب قرار می‌دهند و طرح می‌كنند كه بايد از ابزار هنر در اشاعه فرهنگ نماز در جامعه استفاده كرد و فرمودند اگر انديشه با هنر آميخته شود، ماندگار می‌شود.


وی با طرح اين سؤال كه دستگاه‌های فرهنگی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه‌های هنری و عموماً كليه دستگاه‌هايی كه با هنر و فرهنگ سر و كار دارند، نماز را در چه اولويتی قرار داده‌اند، گفت: مديران در جامعه بر اساس همين مكنت بايد دغدغه نماز را داشته باشد يعنی اين را جزء برنامه‌های خود قرار دهند و در برنامه‌ريزی‌هايی كه می‌كنند با يك دلسوزی و با يك نگاه دغدغه‌آميز اين موضوع را دنبال كند چون خداوند بالاترين نقشی را به نماز عطا كرده، نقش تربيتی است.


آقابابايی، نماز را دارای يك نقش تربيتی وسيع دانست و افزود: نماز تنها آموزه‌ای است كه خداوند بر آن تأكيد فراوانی دارد چنان‌چه كه در آيه 45 سوره عنكبوت فرمود «... إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاء وَالْمُنكَرِ ..؛... نماز را برپا دار كه نماز از كار زشت و ناپسند باز مى‏دارد...».


معاون ستاد اقامه نماز كشور افزود:‌ اين آموزه دينی موجب می‌شود كه جامعه در تمامی امور روحی و روانی سلامت پيدا كند و امروز هر چقدر در دنيا آسيب به‌دليل مسائل روحی و روانی وجود دارد به‌دليل اين است كه از نماز، نيايش و راز و نياز با خدا فاصله گرفته و هويت انسان‌ها گم شده است.


وی گفت: دشمنان نيز به‌دنبال اين هستند كه ما را از اصل خود يعنی همان فطرت الهی كه داريم، دور كنند و اين نماز است كه ما را دوباره به‌جای خود بر‌می‌گرداند و باعث می‌شود كه معروف در جامعه ترويج و منكر جلوگيری شود.


آقابابايی خاطرنشان كرد: اگر تمام روانشناسان، جامعه‌شناسان و فرهيختگان علوم اجتماعی همگی دور هم جمع شوند باز هم به اين نتيجه می‌رسند كه اگر بخواهند جامعه از تمام مشكلات روحی و روانی مصون بماند بايد نماز را در متن كارها قرار دهند و همه در پی اين باشند كه نماز نهادينه شود كه البته تا رسيدن به اين موضوع فاصله زيادی داريم.


اين مقام مسئول به نقش ستاد اقامه نماز اشاره كرد و گفت: ستاد اقامه نماز به‌عنوان يك نهاد هماهنگ‌كننده دائم برنامه‌های خود را بازخوانی می‌كند كه نماز را در جامعه نهادينه كند.


وی با تصريح اينكه يكی از حوزه‌های كاری كه ستاد اقامه نماز دارد هماهنگی با دستگاه‌های اجرايی است كه‌ مأموريت‌های مختلفی دارند، افزود: در سال 92 برای اولين بار يك توافق‌نامه برنامه‌ای با تمام دستگاه‌ها نوشته شده و مسئول مستقيم شورای‌ اقامه نماز دستگاه‌ها كه معمولاً معاونان هستند و نماينده رئيس جمهور در امر نماز آن امضا كرده‌اند و از طرف ستاد نيز امضا شده است و ‌در‌صدد اين هستيم كه با اجرای اين توافق‌نامه وضع توجه نماز در دستگاه‌ها بهتر شود كه البته آثار آن بايد در نمازهای جماعت و جمعه مشاهده شود.


آقابابايی افزود: يكی ديگر از نشانه‌های نهادينه شدن فرهنگ نماز اين است كه نماز در كارهای پژوهشی و تأليفی نيز قرار گيرد و اميدواريم با روندی كه ستاد اقامه نماز در پيش گرفته و هماهنگی ميان دستگاه‌های اجرايی، نهادينه شدن فرهنگ نماز رخ دهد.

captcha