گروه سياسی: دهشيری در تبيين ديدگاه بنيانگذار جمهوری اسلامی از جهاد اكبر به عنوان مقدمه جهاد اصغر نام برد و گفت: امام خمينی(ره) دو راهكار تبليغات و تعليمات را به منظور كادرسازی و شبكهسازی برای انقلاب نرم اسلامی به كار گرفت و از هر گونه مبارزه مسلحانه خودداری كرد.
به گزارش خبرگزاری بينالمللی قرآن(ايكنا)، محمدرضا دهشيری، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در نشست پنجاه سال بيداری اسلامی در پرتو رهبری امام خمينی(ره) با رويكرد دكترين ولايت فقيه كه امروز، دوشنبه 13 خردادماه در حسينيه الزهرای اين سازمان برگزار شد، با اشاره به ضرورت بازخوانی كتاب ولايت فقيه امام خمينی(ره) به طرح اين پرسش مهم كه از سوی ايشان در كتاب مطرح شده است پرداخت كه آيا برای جامعه، صرف بيان احكام كفايت می كند؟
وی ادامه داد: از نظر امام از آنجا كه پيامبران اولوالعزم به ويژه رسول گرامی اسلام(ص) علاوه بر شأن رسالت، دارای مقام امامت نيز بوده است و علاوه بر ابلاغ، وظيفه اجرای احكام الهی نيز به عهده آنان است.
دهشيری با يادآوری جامعيت و زمانمند نبودن دين در نظر امام خمينی(ره) گفت: ايشان اين دو ويژگی را علت تعطيلناپذيری دين میدانستند لذا با تأسيس جمهوری اسلامی ايران سعی در ارائه راهكارهايی متناسب با شأن و منزلت جامعه اسلامی داشتند.
وی جامعيت دين و ضرورت استمرار قوانين اسلامی را دو ستون استوار نظريه ولايت فقيه عنوان كرد و گفت: امام راحل به دو سؤال افلاطونی و ماكياولی در مورد حكومت پاسخ داده و بيان فرمودهاند كه از آنجا كه وظيفه حاكم اجرای حدود الهی است لذا بايد علاوه بر جامعيت فقهی، عدالت و شايستگی نيز داشته باشد؛ همچنين در مورد روش حكومت معتقدند كه نظام اسلامی بايد مبتنی بر اخلاق، تدبر و مشورت پذيری باشد كه مردم سالاری و جمهوريت نيز بر همين مبناست.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ولايت فقيه را استوار بر عقل و شرع و در برگيرنده عقلانيت معرفتی و هنجاری معرفی كرد و اظهار كرد: عقلانيت معرفتی مربوط به مبدا خلقت و سعادت بشر است و عقلانيت هنجاری اخلاق را مفروض می گيرد و توجيه وسيله را به واسطه هدف رد می كند.
وی در ادامه تبيين ديدگاه بنيانگذار جمهوری اسلامی از جهاد اكبر به عنوان مقدمه جهاد اصغر نام برد و گفت: امام خمينی(ره) دو راهكار تبليغات و تعليمات را به منظور كادرسازی و شبكهسازی برای انقلاب نرم اسلامی به كار گرفت و از هر گونه مبارزه مسلحانه خودداری كرد.
گفتنی است در ابتدای اين نشست، داود عباسزاده فرمانده مركز مقاومت بسيج سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در سخنان كوتاهی امام خمينی(ره) را طلايهدار بيداری اسلامی برشمرد و خيزشهای اسلامی را معلول انفاس قدسی ايشان دانست.