کد خبر: 1259648
تاریخ انتشار : ۲۶ تير ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۳

اصل سبك زندگی اسلامی از منظر قرآن بر الگوگيری از زندگی پيامبر(ص) متمركز است

مدرس حوزه‌های علميه اراك با اشاره به آيه 24 سوره انفال، بیان کرد اگر انسان‌ها در سبك زندگی از رسول خدا(ص) الگو بگيرند قطعاً به سعادت خواهند رسيد؛ لذا اصل سبك زندگی اسلامی از منظر قرآن كريم به معنای الگوگيری از زندگی رسول خدا(ص) در شيوه زندگی متمركز است.


گروه اجتماعی: مدرس حوزه‌های علميه اراك با اشاره به آيه 24 سوره انفال، بیان کرد: اگر انسان‌ها در سبك زندگی از رسول خدا(ص) الگو بگيرند قطعاً به سعادت خواهند رسيد؛ لذا اصل سبك زندگی اسلامی از منظر قرآن كريم به معنای الگوگيری از زندگی رسول خدا(ص) در شيوه زندگی متمركز است.








حجت‌الاسلام مرتضوی، مدرس حوزه‌های علميه اراك در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه مركزی، در رابطه با سبك زندگی اسلامی،گفت: با استناد به آيات قرآن كريم خداوند پيامبران را با هدف آموزش سبك زندگی صحيح به انسان‌ها مبعوث كرد.


وی اظهار كرد: پيامبر گرامی اسلام حضرت محمد(ص) جامع‌ترين و كامل‌ترين انبياء(ع) بود؛ به‌طوری‌كه خداوند در آيه 4 سوره مباركه قلم از ايشان به بزرگی ياد كرده و می‌فرمايد؛ «وَإِنَّكَ لَعَلى خُلُقٍ عَظِيمٍ و به راستى كه تو را خویى والاست».


حجت‌الاسلام مرتضوی با اشاره به آيه 21 سوره مباركه احزاب «لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن كَانَ یَرْجُو اللَّهَ وَالْیَوْمَ الْآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا»، ادامه داد: خداوند به مؤمنان می‌فرمايد؛ پيامبر(ص) را الگوی خويش قرار دهيد كه برای شما سرمشقی نيكوست؛ بنابراين از منظر قرآن، پيامبران تربيت شده‌اند تا الگو و سرمشق ديگران در زندگی باشند.


وی در ادامه به آيه 24 سوره مباركه انفال «یَا أَیُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اسْتَجِيبُواْ لِلّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُم لِمَا یُحْیِيكُمْ ... اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد چون خدا و پيامبر شما را به چيزى فرا خواندند كه به شما حيات مى‏بخشد آنان را اجابت كنيد و بدانيد كه خدا ميان آدمى و دلش حايل مى‏شود و هم در نزد او محشور خواهيد شد»، افزود: بر طبق اين آيه اگر انسان‌ها در سبك زندگی از رسول خدا الگو بگيرند قطعاً به سعادت خواهند رسيد؛ لذا اصل سبك زندگی اسلامی از منظر قرآن به معنای الگوگيری از زندگی رسول خدا در شيوه زندگيست.


حجت‌الاسلام مرتضوی بيان كرد: ذكر نمونه‌ها و معرفی چهره‌های موفق از بهترين راه‌كارهای تقويت و فراگير كردن سبك زندگی اسلامی در زندگی امروز است.


مدرس حوزه‌های علميه اراك تصريح كرد: آن هنگام كه حضرت محمد(ص) به پيامبری مبعوث شد سرزمين حجاز از نظر فرهنگی و اجتماعی در وضع بسيار نا‌بسامانی قرار داشت و پيامبر(ص) با به‌كارگيری شيوه‌های تربيتی ذكر شده در قرآن كريم آن وضعيت نابسامان را اصلاح و از جاهليت به تمدنی سالم هدايت كرد.


حجت‌الاسلام مرتضوی ابراز كرد: معرفی الگوهای انسانی شايسته ذكر شده در قرآن شامل حضرت ايوب(ع) به‌عنوان سمبل صبر در برابر سختی‌ها، حضرت مريم(س) به‌عنوان سمبل عفت برای بانوان، حضرت يوسف(ع) به‌عنوان سمبل عفت برای مردان از جمله رموز موفقيت پيامبر اكرم(ص) در ترويج فرهنگ سبك زندگی اسلامی بود.


وی الگو‌سازی را از ديگر را‌ه‌كارهای تقويت سبك زندگی اسلامی در جامعه دانست و اظهار كرد: الگوسازی نيز از جمله شيوه‌های عملی حضرت محمد(ص) در ترويج سبك زندگی اسلامی بود و ايشان با تربيت الگوهای نمونه‌ای همچون حضرت علی(ع)، حضرت فاطمه(س)، سلمان فارسی، عمار و ... و معرفی آن‌ها به ساير افراد جامعه به‌عنوان الگوهای شايسته زمينه گرايش ديگران به سبك زندگی اسلامی را فراهم می‌كرد.


حجت‌الاسلام مرتضوی با بيان اينكه سبك زندگی اسلامی از درون نهاد خانواده پايه‌ريزی می‌شود، ادامه داد: آموزش سبك زندگی اسلامی در خانواده‌ها بايد از زمان تشكيل خانواده آغاز شود و بدين‌منظور بايد زوجين را از همان ابتدا با اصول زندگی حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه (س) آشنا كنيم.


وی تصريح كرد: از آنجايی كه در طول تاريخ بشريت تنها يك خانواده وجود دارد كه هم زن و هم مرد هر دو معصوم هستند و خطايی در زندگی ندارند؛ ليكن می‌توانند الگويی برای ساير خانواده‌ها باشند.


مدرس حوزه‌های علميه اراك در پايان خاطرنشان كرد: در اين راستا بايد پژوهشگران وارد عرصه شده و اصول زندگی حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه (س) را منطبق با مسائل دنيای امروز استخراج كرده و در اختيار زوج‌های جوان قرار دهند.

captcha