کد خبر: 1260020
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۵
در همايش بزرگداشت شهيد صياد شيرازی مطرح شد

تلفيق معنويت صياد با تخصص هوانيروز در مرصاد اقتدار نظام را تضمين كرد

عمليات مرصاد نقطه عطف هوانيروز بود. دريای معنويت، تدين و ولايت‌مداری شهيد صياد شيرازی با دريای شجاعت، ايثار، فداكاری، تخصص و تعبد و تدين هوانيروز به يكديگر پيوستند و حاصل آن اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی ايران و اضمحلال دشمنان اسلام بود.


گروه ادب: عمليات مرصاد نقطه عطف هوانيروز بود. دريای معنويت، تدين و ولايت‌مداری شهيد صياد شيرازی با دريای شجاعت، ايثار، فداكاری، تخصص و تعبد و تدين هوانيروز به يكديگر پيوستند و حاصل آن اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی ايران و اضمحلال دشمنان اسلام بود.


به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، همايش «شهيدسپهبدعلی صياد شيرازی و هوانيروز» عصر روز گذشته، چهارشنبه (26 تير‌ماه 92) با حضور امير سرتيپ احمدرضا پوردستان، فرمانده نيروی زمينی ارتش، امير هوشنگ ياری، فرمانده هوانيروز، اميرسرتيپ ناصر آراسته، رئيس هيئت‌ معارف جنگ شهيد سپهبد علی صياد شيرازی در سالن ستاد فرماندهی هوانيروز برگزار شد.


در ابتدای اين همايش امير هوشنگ ياری، فرمانده هوانيروز ارتش جمهوری اسلامی ايران، همايش «شهيد سپهبد علی صياد شيرازی و هوانيروز» را فرصتی برای گراميداشت ياد شهيد صياد شيرازی و همكاری‌هايی كه اين شهيد با هوانيروز داشته‌ است، دانست و گفت: بی‌اغراق، شهيد صياد شيرازی اسوه و الگوی واقعی از لحاظ شخصيتی، نظامی، اخلاقی، وقت‌شناسی، تدين و ولايت‌مداری است. همكاری او با هوانيروز از پيش از وقوع انقلاب اسلامی آغاز شده بود و پس از آن، اقدامات وی در برقراری امنيت در كردستان، مبارزه با ضد انقلاب، هشت‌سال دفاع مقدس و دوران سازندگی كارنامه درخشانی از اين شهيد به يادگار گذاشته است.


وی با اشاره به ضعف‌های رسانه‌ای در گذشته و نبود امكان ثبت و ضبط تمامی فعاليت‌ها، تصريح كرد: بر اين اساس، معتقدم كه گنجينه‌ها و لايه‌های پنهانی از شخصيت شهيد صياد شيرازی وجود دارد كه در آن زمان ثبت نشده است. چنين همايش‌هايی سبب شناسانده شدن برخی از لايه‌های پنهان شهيدان و فرماندهان دوران دفاع مقدس می‌شود.


امير ياری از ثبت خاطرات هوانيروز از شهيد سپهبد علی صياد شيرازی خبر داد و گفت: بيش از 100 نفر از پيشكسوتان در اين زمينه دعوت به همكاری شده‌اند و حدود 30‌نفر از آنان خاطراتشان را در‌ اين‌باره بيان كرده‌اند اما اين آغاز كار است كه بايد با همكاری هيئت معارف جنگ شهيد سپهبد علی صياد شيرازی ادامه يابد تا برای آيندگان مورد استفاده قرار گيرد.


فرمانده هوانيروز ارتش جمهوری اسلامی ايران در ادامه سخنانش به كارنامه درخشان هوانيروز در سال‌های جنگ تحميلی اشاره كرد و ادامه داد: بايد اطمينان داشت كه هوانيروز در آينده هم توانمندی‌های بسياری در زمينه‌های مختلف عملياتی، لجستيكی، آموزشی، فناوری و نيروی انسانی از خود نشان خواهد داد. توسعه اين توانمندی‌ها، نيازمند همكاری‌های بيشتر از سوی نهاد‌های مرتبط است.


وی از رونمايی سيميلاتور بالگرد كه به صورت پايه متحرك است، در ابتدای سال جاری(1392) ياد و تصريح كرد: مطمئن باشيد كه هوانيروز همانند گذشته، با عنايت خداوند و گوش به فرمان سلسله مراتب نظام می‌كوشد به وظايف خود جامه عمل بپوشاند.


سپس امير سرتيپ ناصر آراسته، رييس هيئت ‌معارف جنگ شهيد سپهبد علی صياد شيرازی در سخنانی به بيان خاطراتی از شهيد صياد پرداخت و با يادآوری اين‌كه در آستانه سالروز عمليات مرصاد هستيم، گفت: شهيد صياد شيرازی فرماندهی اعلام نشده اين عمليات را بر عهده داشت و آبرو و عزت جهموری اسلامی ايران، با درايت و همت او و نيز با همت و ايثارگری خلبانان هوانيروز در اين عمليات فراهم آمد.


امير آراسته : عزت جمهوری اسلامی ايران با درايت شهيد صياد حاصل شد


وی شناخت شهيد صياد از هوانيروز را بسيار گسترده دانست و گفت: اين شناخت تمامی زمينه‌های مقدورات، محدوديت‌ها، توانمندی‌ها، مشخصات، مختصات پرنده‌های هوانيروز و روحيه هوانيروزی‌ها در رسته‌های مختلف را شامل می‌شد. وی از ظرفيت های هوانيروز مانند شناسايی با رزم، حركت برای اخذ تماس، انهدام نيروی دشمن، استفاده از موفقيت، تعاقب، تسخير هدف، پاسخ به پاتك‌های دشمن و پيشگيری از هجوم مجدد دشمن، بهره گرفت تا اين نيرو را همچون لشكر بزرگ زمينی در آسمان به‌كار گيرد.


رئيس هيئت‌ معارف جنگ سپهبد علی صياد شيرازی با اشاره به حماسه‌هايی كه در كردستان خلق شد، گفت: در اين منطقه هم شهيد صياد شيرازی با همت، دلاوری و اخلاص و مهارت و دانش هوانيروز، چه در كادر فنی و چه در كادر پروازی توانست در جنگ‌های نامنظم، هوانيروز را به عنوان نيرويی رِنجِر و تكاور به كار بگيرد كه نكته ظريفی است. شاهد بودم كه هوانيروز در آن زمان ماموريت‌های جلودار، پشت‌دار و پهلودار، ماموريت مبارزه با كليك(كاری كه تيپ ويژه هوابرد انجام می‌دهد) را انجام می‌داد.


وی افزود: هر دو بُعد جنگ‌های نامنظم و منظم مراحل تاكيتيك و امور راهبردی از سوی شهيد صياد شيرازی با هوشمندی، اعتماد و شناختی كه از هوانيروز داشت به انجام می‌رسيد. البته اين اعتماد و شناخت متقابل بود كه دستورات در سخت‌ترين شرايط و پرخطرترين مهلكه‌ها انجام می‌شد.


امير آراسته با بيان اين‌كه شهيد صياد در هوانيروز تنها به دانش اسمی و علمی هوانيروز بسنده نمی‌كرد، گفت: اين فرمانده شهيد، توانِ خارج از آئين‌نامه و استاندارد هوانيروز را به‌خوبی می‌شناخت. بايد كوشيد كه از تمامی اين دانايی‌ها و ظرفيت‌ها بهره گرفت. از سوی ديگر، حشر و نشر شهيد صياد با لشكر‌های پياده و تكاورش بيش از مراودات او با هوانيروز نبود. او بيش از همه حرف هوانيروز و زبان فنی هوانيروز را می‌فهميد و متقابلا آن‌ها هم به آسانی می‌توانستند سخنان علمی خود را با فرمانده‌شان مطرح كنند.


امير سرتيپ احمدرضا پوردستان، فرمانده نيروی زمينی ارتش جمهوری اسلامی ايران سخنران پايانی اين آئين بود كه سخنانش را با اشاره به يكی از داستان‌های شاهنامه فردوسی آغاز كرد و گفت: زمانی كه جنگ ايران و توران طولانی شده بود، رستم دستان برای استراحت به عقب جبهه آمده بود. در اين زمان بسياری از فرماندهان و اميران لشكر ايرانی به عنوان هماورد با اشكبوس به مقابله می‌پردازند اما ناكام می‌مانند. زمانی كه اين خبر به رستم رسيد، او از خرگاه خود تيری را به چله كمان گذاشت و اشكبوس را از همان فاصله به هلاكت ‌رساند. تورانيان با ديدن اين صحنه گفتند: گر اين تير از تركش رستمی است / نه بر مرده، بر زنده بايد گريست. شهيد صياد شيرازی يكی از چنين مردانی بود كه ياد او هراس به دل دشمنان می‌انداخت.


وی افزود: اگر رستم كه يلی بود در سيستان، با قلم فردوسی رستم دستان شد؛ صياد شيرازی با نفس گرم حضرت امام خمينی و شاگردی در مكتب ولايت به مالك اشتر نيرو‌های مسلح ارتش جمهوری اسلامی ايران تبديل شده بود. قدم زدن در مكتب ولايت او را به درجه‌ای می‌رساند كه فرمانده معظم كل قوا، رهبر معظم انقلاب در رثايش همان صحبت‌هايی می‌فرمايند كه حضرت علی (ع) در غم از دست دادن مالك فرموده بودند.


امير پوردستان: شهيد صياد با ولايت‌مداری مالك اشتر نيرو‌های مسلح شد


فرمانده نيروی زمينی ارتش ادامه داد: فرزند برومند ايشان، رهبر معظم انقلاب در رثای شهيد شيرازی فرموده‌اند: «سرزمين‌های داغ خوزستان و گردنه‌های برافراشته كردستان سال‌ها شاهد آمادگی و فداكاری انسان پاك‌نهاد و مصمم و شجاع بوده و جبهه‌های دفاع مقدس صد‌ها خاطره از رشادت و از خودگذشتگی او حفظ كرده است. خطر مرگ كوچكتر از آن است كه بندگان صالح خدا را از راه او باز گرداند...» زمانی كه در فردای خاك‌سپاری شهيد صياد شرازی رهبر معظم انقلاب به عنوان نخستين ‌فرد بر مزار ايشان حاضر می شوند و می‌گويند: «دلم برای صيادم تنگ شده است» اين موضوع به معنای عاقبت به خيری برای فردی است كه در مسير ولايت حركت می‌كند.


امير پوردستان سپس به نقش هوانيروز ارتش جمهوری اسلامی ايران پس از وقوع انقلاب اسلامی اشاره كرد و گفت: هوانيروز در جريان ناامنی‌های وسيعی كه در روز‌های ابتدايی انقلاب اسلامی، در كردستان آغاز شده بود، در شمار نخستين نيرو‌هايی بود كه خود را به كردستان رساند و در همان ماه‌های اوليه مجموعه هوانيروز 44 شهيد را به انقلاب تقديم كرد.


وی اين امر را به مفهوم پا درركاب بودن و ولايت‌مداری هوانيروز دانست و تصريح كرد: اين نيرو در روز‌های آغازين جنگ، نقش حمايتی ويژه‌ای از لشكر‌های 92 و 81 زرهی كرمانشاه داشت و همانند پرندگان ابابيل بر فراز تانك‌های عراقی حاضر می‌شدند. اين حضور مومنانه در صحنه‌های گوناگون رزمی و پشتيبانی هشت‌سال دفاع مقدس و پس از آن در امدادرسانی‌ها، مردم‌ياری‌ها، سيلاب‌ها، زلزله‌های بم، طبس و منجيل و ديگر صحنه‌ها ادامه يافت.


فرمانده نيروی زمينی ارتش با اشاره به آيات 18 تا 23 سوره الرحمن گفت: اين آيات در وصف حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) بيان شده است كه دو دريايی بودند كه از پيوند آن‌ها امام حسن(ع) و امام حسين(ع) به عنوان لوء‌لوء و مرجان پديد آمدند. در عمليات مرصاد هم كه نقطه عطف هوانيروز عمليات مرصاد بود، دريای معنويت، تدين و ولايت‌مداری به نام «شهيد صياد شيرازی» با دريای شجاعت، ايثار، فداكاری، تخصص و تعبد و تدين هوانيروز به يكديگر پيوستند و حاصل آن اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی ايران و اضمحلال دشمنان اسلام بود.


همايش «شهيد سپهبد علی صياد شيرازی و هوانيروز» با رونمايی از چهار عنوان كتاب «هوانيروز؛ نگاهی به گذشته، حال و آينده»، «باد سرخ»، «فرشتگان آسمانی» و «نسيم رهايی» با حضور امير سرتيپ هوشنگ ياری، امير سرتيپ احمدرضا پوردستان و امير سرتيپ ناصر آراسته پايان يافت و پس از آن در مراسم افطاری از نويسندگان اين آثار تجليل شد.

captcha