کد خبر: 1263377
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۹
حكمت‌نيا

گردشگری مذهبی يكی از اصولی‌ترين اركان سفر است

معاون گردشگری ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری استان فارس گردشگری مذهبی را يكی از اصولی‌ترين اركان سفر دانست و گفت‌ گردشگری شيعه گروه جديدی از گردشگری مذهبی است كه كشورهای هدفی مانند عربستان، عمان، بحرين، كويت و ... داراست.


گروه اجتماعی: معاون گردشگری ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری استان فارس گردشگری مذهبی را يكی از اصولی‌ترين اركان سفر دانست و گفت:‌ گردشگری شيعه گروه جديدی از گردشگری مذهبی است كه كشورهای هدفی مانند عربستان، عمان، بحرين، كويت و ... داراست.


به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه فارس، اميرحسين حكمت‌نيا، معاون گردشگری ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری استان فارس شامگاه سه‌شنبه، اول مردادماه در نشست تخصصی راهكارهای افزايش ماندگاری گردشگری مذهبی در شهر مقدس شيراز گفت: در شهر شيراز يك‌سری جاذبه‌های گردشگری مذهبی به نام حرم مطهر حضرت احمدبن موسی(ع) و جاذبه‌هايی مكمل داريم كه موجب ماندگاری مسافر در اين شهر می‌شود.


وی افزود: جهت گردشگری مذهبی در شيراز چهار مسير محور سنگ سياه با برخورداری از جاذبه‌های مساجد و مشاهير، مسير دارالسلام، مسير از مدرسه تا مدرسه كه از مدرسه خان آغاز و تا مدرسه منصوريه ادامه دارد و مسير كوه چهل مقام از خواجوی كرمانی تا حرم علی‌بن حمزه(ع) مشخص شده است.


حكمت‌نيا با تصريح اينكه مسير چهارگانه گردشگری مذهبی شيراز بايد در بسته‌های سفر مذهبی در كل كشور گنجانده شود، گفت:‌ متأسفانه تعيين مسير گردشگری مذهبی در شيراز وجود دارد و به زائران در بيرون از فضای حرم مطهر خدماتی ارائه نمی‌شود در صورتی‌كه بايد تمام اين نواقص رفع شود.


اين مقام مسئول خاطرنشان كرد: جهانگردی يك فعاليت جريان يافته از فطرت جستجوگر انسان است كه از لطيف‌ترين ابزار پاسخ‌گويی به نيازهای روز می‌باشد،‌ گفت: در بحث گردشگری بايد نگاه‌ها تغيير كند و گردشگری پايدار رونق يابد.


وی ادامه داد:‌ گردشگری پايدار بايد ويژگی‌های حفاظت پايدار از منابع، بهبود كيفيت خدمات، آموزش نيروی انسانی و مهارت‌آموزی، مشاركت مردم محلی در برنامه‌ريزی، حفاظت از نظام اقتصاد محلی و حفظ محيط زيست را دارا باشد.


حكمت‌نيا با بيان اينكه در استان فارس در بخش سخت‌افزاری گردشگری وضعيت خوبی داريم اما در بخش نرم‌افزاری و نيروی انسانی جايگاه خوبی نداريم، افزود:‌برای توسعه گردشگری بايد به پروژه‌های گردشگری برسيم و در اين راستا بايد دست‌اندركاران اجرايی با پژوهشگران دانشگاهی همكاری و مشاركت كنند.


معاون گردشگری ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری استان فارس، گردشگری مذهبی را يكی از اصولی‌ترين اركان سفر دانست و گفت: اين در حالی است كه حرم حضرت احمدبن موسی(ع) جاذبه گردشگری بالقوه‌ای است كه هنور بالفعل نشده است.


وی با بيان اينكه متأسفانه مردم ما از بسياری از جاذبه‌های گردشگری آگاهی كافی ندارند، گفت: همه شرايط و قوانين برای توسعه گردشگری مذهبی فراهم است و بايد با طرح‌ها و ايده‌ها بتوانيم اين بخش را رونق دهيم.


حكمت‌نيا با اشاره به راه‌اندازی نوع جديدی از گردشگری به نام گردشگری شيعه، تصريح كرد: گردشگری شيعه گروه جديدی از گردشگری مذهبی است كه كشورهای هدفی مانند عربستان، عمان، بحرين، كويت، امارات عربی متحده، سوريه، لبنان، عراق و پاكستان داراست.


اين مقام مسئول در پايان با تأكيد بر اينكه بايد همواره برای جذب گردشگر مذهبی خدمات تقويت و افزوده شود، گفت: در حال حاضر در استان فارس و شهر شيراز كمتر از سه شب اقامت وجود دارد و اين در حالی است كه در افق 1404 بايد به چهار شب اقامت گردشگر در استان برسيم.

captcha