کد خبر: 1267816
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۶
رمضان؛ فرصتی برای تحقق سبك زندگی دينی/(14) آيت‌الله ضيايی

اصل نخست در طب اسلامی، سلامت مواد غذايی است

مدرس و متخصص طب اسلامی با بيان اينكه اصل نخست در طب اسلامی، سلامت مواد غذايی است، ادامه داد اين سلامت لحظه توليد، كاشت، داشت، برداشت، محل نگه‌داری و انبار تا زمانی كه به دست مشتری می‌رسد، را شامل مي‌شود.


گروه اجتماعي: مدرس و متخصص طب اسلامی با بيان اينكه اصل نخست در طب اسلامی، سلامت مواد غذايی است، ادامه داد: اين سلامت لحظه توليد، كاشت، داشت، برداشت، محل نگه‌داری و انبار تا زمانی كه به دست مشتری می‌رسد، را شامل مي‌شود.


آيت‌الله سيدحسن ضيايی، مدرس و متخصص طب اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، با بيان اينكه اسلام به سلامت مواد غذايی از ابتداي توليد تا زمانی كه به دست مصرف كننده می‌رسد، تأكيد دارد، عنوان كرد: امروزه علت اصلی تمام بيماری‌هاي انسان، استفاده نكردن از محصولات ارگانيك و بدون كودهای شيميايی است، چيزی كه در اسلام بسيار در خصوص آن توصيه شده است.


آيت‌الله ضيايی با بيان اينكه بسياري از مواد مصرفی ما در زندگی روزمره سالم نيست، استفاده از محصولات سالم را يك امر مهم در زندگی امروز دانست و افزود: می‌توان از فضاهای محدود در حياط منزل و آپارتمان برای توليد محصولات سالم در خانه بهره گرفت.


اين مدرس طب اسلامی بيان كرد: می‌توانيم در يك باغچه كوچك و يا چند گلدان مواد غذايی مورد نيازمان را پرورش دهيم تا از سلامت مواد غذايی مورد استفاده اطمينان داشته باشيم.


اين متخصص طب اسلامی، با اشاره به اين موضوع كه خود من در حياط كوچك خانه‌مان اكثر مواد غذايی موردنياز از جمله گوجه فرنگی، بادمجان، انواع و اقسام سبزيجات و ميوه‌هایي همچون گيلاس، سيب، گردو، عناب و... را تأمين می‌كنم، ادامه داد: اين مسئله ضمن اينكه باعث اطمينان از سلامت مواد غذايی می‌شود، در اقتصاد خانواده هم تأثير بسزايی دارد.


وی با بيان اينكه مواد غذايی سالم می‌تواند جايگزين بسياری از داروهای شيميايی شود، عنوان كرد: به طور مثال استفاده از يك پرتقال در وسط غذا می‌تواند مانع از كم خونی و جذب 10 برابری آهن از غذای شود.


آيت‌الله ضيايی در مورد خاصيت سيب درختی نیز گفت: خوردن يك عدد سيب درختی بعد از غذا، 11 فايده دارد از جمله اينكه خاصيت ضد آنتی هيستامينی داشته و مانع آسيب اسيد معده و ترش كردن فرد می‌شود.


سيكل معيوب درمان شيميايی؛ مهندسی شرورانه استعمار


وی با اشاره به اينكه علت اكثر بيماری‏‌هاي افراد، شيوه نادرست مصرف مواد غذايی و استفاده از مواد غذايی ناسالم است، اضافه كرد: استفاده از مواد غذايی ناسالم، شيوه نادرست غذا خوردن و استفاده از داروهای شيميايی برای رفع بيماری‎هاي مختلف كه عوارض متعددي را به همراه دارد، سيكل معيوبي است که دسيسه استعمار انگليس است.


اين متخصص طب اسلامی ادامه داد: اين سيكل معيوب يك مهندسی شرورانه است كه توسط استعمار اجرا می‎شود، تا به نام درمان به تجارت بپردازند، اين در حالی است كه اين داروها نمی‎تواند باعث درمان صددرصدی بيماري افراد شود.


آيت‌الله ضيايی با بيان اينكه در اسلام، خوراك افراد، چه چيز و چگونه خوردن براي سالم ماندن مورد توجه قرار گرفته است، عنوان كرد: خوردن مسكرات و موادی كه به بدن ضرر می‌رساند، در دين اسلام حرام است. زيرا هم به بدن و هم روح انسان در دنيا و آخرت آسيب می‌رساند.


وی تصريح كرد: نمونه بارز داشتن سبك زندگی ديني، ماه مبارك رمضان و روزه‌داری در آن است كه بدن در مدت يك ماه می‌تواند تجديد قوا كرده و چربی‌های اضافه بدن حذف شود.


اين متخصص طب اسلامی چند توصيه غذايی در مورد ماه مبارك رمضان عنوان كرد و گفت: بهتر است بعد از اين كه روزه را با آب ولرم و خرما باز كرديم، يك غذای سبك مثل سوپ رقيق با آبغوره طبيعی به جای آبليموی ترش مصرف كنيم.


وی با اشاره به اينكه استفاده از يك قاشق پلوخوری آبغوره باعث تقويت اعصاب و بهبود استخوان، دردهای روماتيسمي و مفصلی می‎شود، اضافه كرد: آبغوره‌اي مفيد است كه طبيعی و نجوشيده باشد، زيرا اگر جوشانده شود خاصيت خود را از دست می‌دهد و بايد بی‌نمك باشد تا فرد دچار فشار خون نشده، همچنين در معرض آفتاب قرار نگرفته باشد تا فرد دچار پيسی نشود.


نبود ارتباط بين روزه و پرخاشگری


آيت‌الله ضيايي درباره عصبانيت افراد در ماه رمضان نيز گفت: عصبانيت افراد ارتباطی به روزه گرفتن ندارد، بلكه به اين دليل است كه فرد در افطار و سحر درست غذا نمی‌خورد. اينكه بعضی از افراد در هنگام روزه‌داری پرخاشگر و يا دچار غضب بی‌جا و خشمگين می‎شوند، به جهت سوءتغذيه و رفتار منفی فرد است و ربطی به گرفتن روزه شرعی ندارد.


وی تصريح كرد: وقتی فرد خرما، عسل، عناب و ... نمی‌خورد، كالری بدنش افت می‌کند؛ لذا اگر فرد جوان و نوجوان است كالری موردنياز بدنش بايد 2000 كيلوكالري باشد و اگر ميانسال است بايد 1700 كيلو كالري دريافت كند، بنابراين وقتي اين مقدار كالری در بدن فرد تأمين نشود، فرد بی‌رمق، بی‌حوصله و پرخاشگر می‌شود.


آيت‌الله ضيايی افزود: علاوه بر موارد فوق اين پرخاشگری دليل تربيت نادرست فرد است و فرد با خودش بدرفتار می‌كند، به عنوان مثال نگاهش به همه چیز منفی است و هميشه سوء ظن دارد؛ لذا اين موضوع ضريب پرخاشگری افراد را افزايش مي‌دهد.


وی با بيان اينكه گاهی هم اين موضوع جنبه محيطی دارد، يعنی در محيط‌های گرم و در فصل گرما مردم بيشتر پرخاشگر می‌شوند و خود محيط گرم فرد را كلافه می‌كند، ادامه داد: برای درمان اين موضوع فرد در فصل تابستان كه پيك بار خورشيد بين ساعت 10 صبح الي 16 بعدازظهر است و در زمستان از ساعت 10 صبح الي 14 بعدازظهر است، در زير نور مستقيم خورشيد قرار نگيرد. رعايت اين موضوع مانع از اگزمای پوستی و آفتاب زدگی كه مقدمه سرطان پوست است، شده و هم مانع از افزايش ضريب پرخاشگری افراد می‌شود.


آيت‌الله ضيايی خاطرنشان كرد: برای جذب ويتامين D و توليد آن در پرتوی نور خورشيد از نظر تخصصی ارتوپدی و مفاصل، در كل روز بايد فرد 15 الی 20 دقيقه در نور مستقيم آفتاب قرار بگيرد كه البته اين عمل نبايد به صورت ممتد باشد.

captcha