کد خبر: 1274647
تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۷:۵۷

جوانان خوشفكر برای خادمی مسجد انتخاب شوند

يكی از مسئولان مركز آموزش‌های تخصصی تبليغ حوزه علميه قم گفت بايد تصميم مهمی در خصوص خادمان مساجد گرفته شود و جوانان خوشفكر را برای خادمی مساجد انتخاب و حقوق مكفی به آنها پرداخت كنند تا اين جوانان مساجد را باز نگه داشته و آن را به كانون محبت و محلی برای اجتماع و رفع نيازهای مردم تبديل كنند.


گروه اجتماعی: يكی از مسئولان مركز آموزش‌های تخصصی تبليغ حوزه علميه قم گفت: بايد تصميم مهمی در خصوص خادمان مساجد گرفته شود و جوانان خوشفكر را برای خادمی مساجد انتخاب و حقوق مكفی به آنها پرداخت كنند تا اين جوانان مساجد را باز نگه داشته و آن را به كانون محبت و محلی برای اجتماع و رفع نيازهای مردم تبديل كنند.


حجت‌الاسلام والمسلمين محمد ترسلی، از مسئولان مركز آموزش‌های تخصصی تبليغ حوزه علميه قم در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) با اشاره به اينكه اكنون ساعات كاری افراد تغيير پيدا كرده و موجب شده است كه بسياری از مردم نتوانند نماز ظهر خود را در مساجد اقامه كنند، اظهار كرد: مسجد محل ارتباط با خداست و كسانی كه به اين مكان شريف انس دارند، از هر فرصتی برای حضور در آن استفاده می‌كنند.


وی ادامه داد: در شرايط فعلی بُعد معرفتی كه انسان به آن نياز دارد، بيشتر از ناحيه مسجد حاصل می‌شود چرا كه بين وسايل ارتباطی، مسجد تنها وسيله‌ای‌ست كه آسيب ندارد.


مسجد قوی در محله = آسيب اجتماعی كمتر


حجت‌الاسلام ترسلی با تأكيد بر تأثير مسجد قوی در تدين مردم هر منطقه اظهار كرد: هر منطقه‌ای از مساجد قوی برخوردار باشد، آسيب اجتماعی آن منطقه نيز كمتر است. همچنان كه حضرت رسول(ص) فرمودند «مَن اَلِفَ المَسجِدَ اَلِفَهُ اللهُ تَعالی؛ هركه با مسجد الفت بگيرد خداوند با او الفت خواهد گرفت».







 حجت الاسلام والمسلمين محمد ترسلی:
در مقابل سرمايه گذاری صورت گرفته در قبال مساجد بهره وری لازم صورت نمی گيرد/ درب های مساجد بايد باز باشد

وی با اشاره به اينكه در مقابل سرمايه‌گذاری صورت گرفته در قبال مساجد بهره‌وری لازم صورت نمی‌گيرد، اظهار كرد: درب مساجد بايد قبل از نماز ظهر تا بعد از نماز مغرب برای افرادی كه می‌خواهند نماز خود را در مساجد اقامه كنند باز باشد، چرا كه نماز در مسجد محله 25 برابر ثواب بيشتری دارد.


مسئول واحد سفيران هدايت حوزه‌های علميه كشور ادامه داد: بايد تصميم مهمی در خصوص خادمان مساجد گرفته شود و جوانان خوشفكر را برای خادمی مساجد انتخاب و حقوق مكفی به آنها پرداخت كنند تا اين جوانان مساجد را باز نگه داشته و آن را به كانون محبت و محلی برای اجتماع و رفع نيازهای مردم تبديل كنند. اين كار نياز به فرهنگ‌سازی دارد و نهادهايی مانند سازمان اوقاف و امور مساجد بايد بتوانند اين كار را انجام دهند.


وی با انتقاد از اينكه نهادی كه تاكنون اين اقدام (ساماندهی خادمان مساجد) را بتواند به سرانجام برساند وجود نداشته است، اظهار كرد: در مذهب تشيع مستدل است كه مساجد تحت نفوذ دولت‌ها قرار نداشته باشند، اما موقوفات كشور بسيار زياد است كه از آنها استفاده درست صورت نمی‌گيرد.


باید برای خادمی مساجد شأن اجتماعی قائل شد


حجت‌الاسلام ترسلی با تأكيد بر اينكه بايد برای خادمی مساجد شأن اجتماعی قائل شد، عنوان كرد: عنايتی كه بايد، تاكنون به مساجد صورت نگرفته است.


وی با اشاره به اينكه يكسری از مباحث و اقدامات ويژه امامان جماعت است كه مديريت فرهنگی مسجد را بر عهده دارند، گفت: مديريت مسجد، سخت‌تر از ساير مديريت‌هاست. در ساير مكان‌ها مردم مجبور هستند از مدير خود پيروی كنند اما مديريت مسجد اينگونه نيست و امام جماعت بايد به نحوی مديريت داشته باشد كه افراد با دلگرمی به مساجد بيايند.


ترسلی در پايان گفت: هدف در مديريت مساجد ارشاد و سازماندهی افراد است. امام جماعت بايد مخاطب خود را بشناسد و بر اساس شرايط مخاطب خود حرف بزند و مشورت ارائه كند؛ لذا در حوزه‌های علميه كه زير نظر سفيران هدايت هستند، واحد درسی ويژه مديريت مساجد و امامان جماعت ارائه می‌شود.

captcha