کد خبر: 1282089
تاریخ انتشار : ۱۲ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۴
پناهيان

امام صادق(ع) رئيس تمامی مذاهب اسلامی است

حجت‌الاسلام پناهيان در مراسم عزاداری سالروز شهادت امام صادق(ع) كه در ميدان فلسطين تهران برگزار شد، گفت امام صادق(ع) تنها رئيس مكتب شيعه نيست، بلكه ايشان رئيس تمامی مذاهب اسلامی است.



به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، حجت‌الاسلام و‌المسلمين پناهيان در مراسم عزاداری سالروز شهادت امام صادق(ع) كه در ميدان فلسطين تهران برگزار شده بود، گفت: امام صادق(ع) تنها رئيس مكتب شيعه نيست، بلكه ايشان رئيس تمامی مذاهب اسلامی است، اگر ما بتوانيم امام صادق(ع) را به مردمی كه در جهان غرب و در لابه‌لای مفاهيم دست و پاگير حقوق بشری دست و پا می‌زنند نشان دهيم، همگی شيفته ايشان و ديگر امامان ما خواهند شد.


حجت‌الاسلام پناهيان در طول اين مراسم كه به صورت زنده از برنامه «حلقه‌های توسل» از شبكه قرآن و معارف سيما پخش شد، افزود: ابومسلم خراسانی كسی بود كه به اسم اهل بيت(ع) قيام كرد، اما دستورات ائمه اطهار(ع) را در مسير قيام رعايت نمی‌كرد و صدها نفر آدم را كشت او شعارهای اهل بيتی می‌داد و عليه بنی‌اميه قيام كرده بود، اما نتيجه قيامش حكومت بنی‌عباس بود كه كمتر از بنی‌اميه ظلم نكرد.


وی افزود: وقتی ابومسلم به امام نامه نوشت كه ما حكومت را برای شما مهيا خواهيم كرد، امام يك جمله كوتاه به او فرمود و آن جمله اين بود كه «تو آدم من نيستی و زمانه، زمانه من نيست» اين جمله نشان‌دهنده نگاه امام صادق(ع) به پاكی قدرت است و اين كه اهل‌بيت(ع) و پيشوايان دين ما حاضر نيستند به هر قيمتی قدرت را به دست بگيرند، در حالی كه امام صادق(ع) در آستانه تصاحب قدرت بود. اين را امروز مردم مغرب زمين كه فضای ذهنی‌شان را حرف‌های آزادی‌خواهانه و حقوق‌بشرانه پر كرده، بهتر می‌فهمند و وقتی اين افراد با امامان آشنا شوند، قدر چنين تفكرات و شخصيت‌هايی را بيشتر درك خواهند كرد.


وی ادامه داد: هيچ‌ يك از امامان به اندازه امام صادق(ع) يار و شاگرد نداشتند، اما امام قدرت را قبول نكرد و می‌فرمود كه «اين ياری ظاهری است و اگر من 17 يار داشتم قيام می‌كردم»، همين است كه سياست‌مداران از امام صادق(ع) واهمه دارند، چرا كه می‌دانند استانداردهای ايشان بسيار بالا است.


پناهيان در ادامه با مخاطب قرار دادن سياست‌مداران و دولتمردان، روايتی را بيان كرد و افزود: يكی از شاگردان امام صادق(ع) روزی در مراسم حج غربت امام صادق(ع) و مكنت و امكانات دشمنان را ديد و با ناراحتی به امام گفت: كاش قدرت در دستان شما بود، امام صادق(ع) در جواب او فرمودند كه «اگر قدرت در دست من بود، تو بايد شب تا صبح در كنار من برای برنامه‌ريزی بيدار می‌نشستی و صبح تا شب را نيز برای خدمت به خلق می‌گذراندی» و در روايت است كه امام زمان(ع) نيز در حكومتشان به دو گروه بسيار سخت‌گير هستند، يك گروه دشمنانشان و گروه ديگر دوستان و كارگزارانشان.


بنابر اين گزارش، آيت‌الله حسينی‌بوشهری، مدير حوزه‌های علميه كشور در برنامه «حلقه‌های توسل» گفت: عزاداری و سوگواری برای امام صادق(ع) بسيار ارزشمند است، اما ما بايد سعی كنيم تا روش و سبك زندگی‌مان را بر اساس آموزه‌های دينی اين امام عزيز بياموزيم.


وی در ادامه افزود: امام صادق(ع) در طول عمر پر‌ بركتشان اقدامات بسيار جدی انجام دادند، ايشان در حقيقت نيازهای جامعه را رصد می‌كردند و در آن فضای ظلم و جور جامعه مسائل كليدی را به اجرا در می‌آوردند، اولين كار امام صادق(ع) تربيت شاگردانی است كه در مسائل مختلف دينی پاسخ‌گو بوده و در حقيقت زبان اسلام بودند، اين شاگردان نه تنها در علوم اسلامی و دينی، بلكه در علوم ديگر كه مورد نياز جامعه بود نيز تحصيل كرده و به فراگيری علم می‌پرداختند.


وی ادامه داد: امام صادق(ع) بر اين نكته بسيار اهتمام داشتند كه بايد نسل صالحی را تربيت كنند كه با فرهنگ دينی آشنا باشند و با كلمات گوهر‌بارشان و رفتار عملی‌شان توانستند به اين اهتمام دست يابند در حقيقت گفتار و رفتار امام الگوی اساسی و اصلی برای اين نسل بود.


همچنين، حجت‌الاسلام والمسلمين سيد‌حسين مؤمنی در برنامه «حلقه‌های توسل» شبكه قرآن و معارف سيما گفت: انقلاب فرهنگی امام صادق(ع) بالا بردن بصيرت و بينش دينی مردم را در پی داشت.


وی افزود: انقلاب‌هايی در طول بشر اتفاق افتاده كه نه تنها در آن زمان مؤثر بوده، بلكه اثرش تا ابد در تاريخ بشر باقی مانده است، اولين انقلاب، انقلاب جهانی پيامبر اكرم(ص) است كه پيامبر(ص) با اين انقلاب ارزش‌های دينی را بر بشريت حاكم كرد، انقلاب ديگر انقلاب امام حسين(ع) است كه اثرش تا به امروز و تا ابد جاری و جاودان است، به گونه‌ای كه با شهادت ايشان بود كه مردم جامعه به ائمه اطهار(ع) اقبال پيدا كردند، انقلاب ديگر نيز مربوط به انقلاب فرهنگی امام صادق(ع) است كه جرقه اين انقلاب توسط امام سجاد(ع) زده شد و توسعه آن به بركت وجود امام باقر(ع) و امام صادق(ع) محقق شد.


وی ادامه داد: انقلاب فرهنگی امام صادق(ع) جريان‌سازی فكری مردم و نوعی بصيرت‌سازی و بالا بردن بينش مردم را در پی داشت، امام صادق(ع) توجه به انديشيدن را در مردم زنده كرد و اين انديشيدن و تفكر را در سيره عملی و انقلابی امام صادق(ع) به وضوح می‌بينيم.


حجت‌الاسلام مؤمنی با اشاره به سخنان ارزشمند امام صادق(ع) عنوان كرد: امام صادق(ع) در بيانات و وصايای خود به «عبدالله جندق» مطالب زيبايی بيان می‌فرمايد كه اين فرمايشات در درس اخلاق علامه مصباح‌يزدی با عنوان «پندهای امام صادق(ع) به ره‌جويان صادق» آورده شده است، ايشان در اين پندنامه چند ويژگی و اوصاف شيعيان را بيان می‌دارند.

captcha