کد خبر: 1285277
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۳

افراد به دليل بی‌خبری از كرامت نفس به گناه و معصيت می‌افتند

استاد حوزه علميه قم گفت يكی از مقامات نفس اين است كه نفس به كرامت برسد؛ بسياری از افرادی كه به گناه و معصيت می‌افتند به خاطر بی‌خبری از كرامت نفس است.



به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، آيت‌الله مهدوی‌ احدی از اساتيد حوزه علميه قم در سلسله مباحث اخلاقی كه به همت هيئت محبين الزهرا(س) و يادگاران شهدا، 16 شهريورماه، در مجتمع فرهنگی شهدا(حسينيه شهدا) اراك برگزار شد، گفت: يكی از مقامات نفس اين است كه نفس به كرامت برسد؛ بسياری از افرادی كه به گناه و معصيت می‌افتند به خاطر بی‌خبری از كرامت نفس است، حتی فرد ممكن است در جريان تحصيلات دينی قرار بگيرد اما چون از كرامت نفس بی‌خبر است لغزش‌ها او را فرا بگيرد.


وی با بيان اينكه ما معتقديم كه خداوند بشر را برای مشاهدات غيبی خلق كرده است، لذا به او عقل چراغی داد تا اينكه بتواند در راستای اين عقل حركت كند و عالم ماورالطبيعه را ببيند، افزود: با توجه به آيات قرآن آخرت ملكوت نفس است؛ ذات حق سابقه تعليمی و تربيتی خود را برای بشر در عرصه مظاهر غيبی و تجليات ربوبی قرار داد و قبول كرد بشر را به كرامت نفس برساند و آدمی ادب الهی بگيرد و مؤدب به آداب الهی شود و از اين جهت خودش را اكرم خطاب كرد و فرمود «ربك الاكرم».


استاد حوزه علميه قم با اشاره به آيات ابتدايی سوره مباركه علق عنوان كرد: چيزهايی كه بشر نمی‌داند خدا می‌خواهد به او ياد دهد؛ سابقه تربيتی خدا باعث شده است كه اكرم شود.


مهدوی احدی با بيان اينكه نوع تربيتی خداوند با بشر فرق دارد، اظهار كرد: خداوند، خودش می‌خواهد مظهر كرامت خود را مشخص كند و می‌خواهد به همه بشر مظهريت كرامت را عنايت كند؛ به همين منظور چهره‌هايی را در مسير ما انسان‌ها قرار داد تا اين چهره‌ها يكی پس از ديگری بتوانند ما را به حقيقت كرامت نفس كه همان مظهر كرامت حق است برسانند. امام علی(ع) در حديثی فرمودند «كليد كرامت پاكی و تقواست».


وی در ادامه با اشاره به ماه ذی‌القعده و آداب و مناسبت‌های اين ماه از جمله اربعين حضرت موسی(ع) و زيارت خاصه امام رضا(ع)، گفت: مرحوم علی بن ابراهيم قمی صاحب تفسير قمی معاصر با امام حسن عسگری(ع) در سخنی به دو برابر حساب شدن گناه در اين ماه اشاره كرده است، چراكه اين ماه حرام و كرامت است.


استاد حوزه علميه قم با بيان اينكه ماه حرام به ماه‌های صرد و تك گفته می‌شود، اظهار كرد: ماه‌های حرام شامل ذی‌القعده، ذی‌الحجه، محرم و رجب است؛ حرام بودن اين ماه‌ها نشانه باز بودن درهای كرامت است.


وی با اشاره به اينكه در عصر غيبت نگه داشتن دين مثل نگه داشتن آتش در دست است بايد مواظب بود تا اين كرامت عظيم را در خود نگه داريم، بيان كرد: برای رسيدن به كرامت نفس قرآنی و حديثی بايد جلو رفت، هرچه تقوا بالاتر برود جايگاه كرامت نفس بالاتر است. تا خواسته‌ها و دروازه‌های نفس عوض نشود نمی‌شود به كرامت نفس رسيد.

captcha