کد خبر: 1285644
تاریخ انتشار : ۲۵ شهريور ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۹
ساختار مديريتی مؤسسات قرآنی؛ بايدها و نبايدها/34 سرابی عنوان كرد

دوری از تشريفات رايج؛ قدم اول اثربخشی مديريت در مؤسسات قرآنی

رئيس هيئت مديره اتحاديه تشكل‌های قرآنی معتقد است كه يكی از ويژگی‌های منحصر به فرد مديران موفق به دور از تشريفات و پروتكل‌های رايج است، به همين منظور لازم است تا برای داشتن مديريتی سازمان‌يافته و اثربخش از مديران علمی ـ قرآنی استفاده شود.








سيدعلی سرابی، رئيس اتحاديه تشكل‌های قرآنی كشور

سيدعلی سرابی، رئيس هيئت مديره اتحاديه تشكل‌های قرآنی كشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن (ايكنا)، در رابطه با ساختار اصلی و سبك مديريتی در مؤسسات قرآنی ـ مردمی گفت: مديريت در مؤسسات قرآنی بايد به‌گونه‌ای باشد كه موجب بالارفتن راندمان و بهره‌وری فعاليت‌های قرآنی در سطح جامعه شود.


اين كارشناس قرآن دوری از تشريفات و پرتكل‌های رايج را از جمله ويژگی‌های منحصر به فرد مديريت در مؤسسات قرآنی نام برد و اظهار كرد: لازم است تا مديران مؤسسات قرآنی به دور از تشريفات و پرتكل‌های رايج حركت كنند و به سمت و سوی جمعی شدن و بسيج بودن در كارهايشان باشند.


ضرورت آگاهی مديران مؤسسات نسبت به جوامع قرآنی كشور


قائم مقام شورای عالی قرآن در رابطه با نحوه اثربخشی مديريت نظام‌مند در مؤسسات قرآنی ـ مردمی عنوان كرد: مؤسسات قرآنی برای داشتن مديريتی سازمان‌يافته نيازمند يك فرد آگاه نسبت به جامعه قرآنی و همچنين دارای اطلاعات به‌روز در عرصه فعاليت‌های قرآنی هستند.







 سرابی:
در ساختار هيئت مديره‌ای مؤسسات قرآنی به دليل بالا بودن سرعت كار و اتفاق جمعی، برنامه‌ها به‌طور كاربردی ارتقاء می‌يابد و رشد اين مهم موجب افزايش در روند فرهنگ قرآنی جامعه می‌شود

وی اضافه كرد: از جمله مسائلی كه بايد مديران مؤسسات قرآنی بر آن اهتمام ويژه كنند، تلاش جهت كيفی‌سازی برنامه‌های قرآنی مؤسسات و استفاده از مديران باتجربه و كارآمد است.


سرابی در رابطه با اهم وظايف مديران مؤسسات قرآنی برای اجرای فعاليت‌های كاربردی گفت: به‌طور كلی اگر مديران بتوانند پيشنهادات مناسب را برای جذب و شكوفا‌يی استعدادهای مديريتی آماده كنند، از طرفی طرح‌های نو را در عرصه آموزش و ترويج فرهنگ قرآنی به اجرا در آورند، بالطبع شاهد گسترش فرهنگ قرآنی همراه با مديريت اصولی در سطح كشور خواهيم شد.


بكارگيری و فعاليت ويژه مستعدان قرآنی؛ وظيفه اصلی مديران مؤسسات


رئيس هيئت مديره اتحاديه تشكل‌های قرآنی كشور يكی از وظايف مهم مديران مؤسسات قرآنی جهت رشد فرهنگ قرآنی را به‌كارگيری عنصر مستعد قرآنی دانست و تأكيد كرد: مؤسسات قرآنی ـ مردمی سعی دارند كه زمينه بكارگيری و فعاليت افراد مستعد قرآنی را ايجاد كنند تا براساس توانمندی‌هايی كه اين افراد دارند در توسعه فرهنگ قرآنی مشاركت كنند.


اين كارشناس قرآن در رابطه با استفاده از مدير غير قرآنی اما توانا در هدايت برنامه‌های مؤسسات قرآنی و يا الزاما مدير قرآنی گفت: حتما لازم نيست كه فردی كه به هدايت برنامه‌های مؤسسات قرآنی می‌پردازد دارای اطلاعات قرآنی باشد، بلكه سابقه مديريتی در اداره يك سازمان بالاخص قرآنی از ضروريات به‌شمار می‌رود؛ اما قطعاً در صورتيكه مدير يك مؤسسه قرآنی دارای سبقه و تخصص در يكی از حوزه‌های قرآنی باشد، تأثير بسزايی در حوزه مديريت قرآنی خواهد داشت و اين مهم دارای اهميت ويژه‌ای است كه بايد از سوی مسئولان قرآنی كشور بيشتر مورد توجه قرار می‌گيرد.


سرابی به تفاوت ساختار هيئت مديره‌ای و مديريت تك‌محوری در مؤسسات قرآنی ـ مردمی اشاره و تصريح كرد: به طوركلی ساختار مديريت جمعی در مؤسسات قرآنی بهتر از مديريت يك نفری يا تك‌محوری است زيرا وقتی مدير مؤسسه تنها تصميم‌گيری می‌كند و مسائل را مورد بررسی و پی‌گيری قرار می‌دهد، به دليل اينكه تصميم فردی گرفته شده، طبعا از مقبوليت كمتری در بين همكارانش برخوردار است و نهايتا ای امر باعث كندی در پيشرفت كار می‌شود.


كاهش سرعت فعاليت‌های اجرايی مؤسسات در ساختار مديريت تك‌محوری


اين پژوهشگر قرآن با تأكيد بر لزوم استقرار ساختار هيئت‌مديره‌ای در مؤسسات قرآنی ـ مردمی اظهار كرد: طبعاً ساختار هيئت مديره‌ای موجب نظارت دقيق كارشناسان قرآن بر مسائل مختلف می‌شود و تصميم‌گيری جمعی مبتنی بر بحث و تحليل دقيق مسائل باعث مقبوليت و اثرگذاری بيشتر تصميمات می‌شود و در نهايت مورد حمايت افراد متقاضی قرار می‌گيرد.


سرابی در رابطه با نحوه اجرا و تصويب طرح‌های قرآنی مؤسسات گفت: معمولاً طرح‌ها و برنامه‌های عمده و سالانه مؤسسات قرآنی توسط اعضای هيئت‌مديره‌ بررسی و تصويب می‌شود و البته برخی از مؤسسات قرآنی ـ مردمی دارای رُكن مجمع عمومی هستند اما اغلب مؤسسات با ساختار هيئت مديره‌ای يا امنايی گام برمی‌دارند.


اين كارشناس قرآن در پايان خاطرنشان كرد: بايد زمينه‌های تبادل نظر و انتقال تجارب بين مؤسسات قرآنی ـ مردمی با ساير دستگاه‌های دولتی در راستای توسعه انس با قرآن در جامعه فراهم شود تا در سال‌های آتی شاهد افزايش مخاطبان قرآنی در مؤسسات باشيم.

captcha