کد خبر: 1289844
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۸:۳۰
حجت‌الاسلام تقوی

پی‌ريزی تمدن نوين اسلامی، مهمترين هدف اجرای طرح ملی «ملكوت» است

رئيس سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشگاهيان كشور با اشاره به برگزاری جشنواره ملی ملكوت در سطح كشور اظهار كرد كمك به اقشار مختلف مردم برای رسيدن به يك منظومه فكر دينی در راستای دستيابی به سبك زندگی اسلامی و در پی آن پی‌ريزی تمدن نوين اسلامی مهمترين هدف اجرای اين طرح كلان و ملی است.



به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، شعبه مازندران، حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمهدی تقوی، رئيس سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشگاهيان كشور، صبح امروز سه‌شنبه، 26 شهريورماه در نشست تشريح برنامه‌های جشنواره ملی «ملكوت» با اشاره به اينكه مأموريت سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشگاهيان كشور انجام طرح‌ها و كارهای تخصصی قرآنی است، گفت: اين سازمان با واسطه معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد‌ها در استان‌های مختلف در دو قالب خبرگزاری ايكنا و سازمان فعاليت‌های قرآنی در حال انجام مأموريت‌های محوله است.


وی با اشاره به اينكه تاكنون چهار دوره جشنواره مطالعات قرآنی با محوريت كتب علمای تراز اول جهان اسلام و تشيع در سطح دانشجويان برگزار شده است، افزود: جشنواره ملكوت شكل پيشرفته‌تر جشنواره مطالعات قرآنی دانشگاهيان كشور بوده و با همكاری و پشتيبانی فكری و مالی بنياد بين‌المللی اسراء و با محوريت آثار آيت‌الله‌العظمی جوادی آملی برگزار می‌شود.


حجت‌الاسلام تقوی با اشاره به اينكه دو دوره از چهار دوره جشنواره مطالعات قرآنی با محوريت آثار آيت‌الله‌العظمی جوادی آملی در سطح دانشجويان كشور و با استقبال گسترده آنان برگزار شد، اظهار كرد: با توجه به اهداف عاليه اين طرح و برای رسيدن به يك منظومه معرفت دينی و قرآنی در ادامه مسير برگزاری اين طرح، بنياد بين‌المللی اسراء وابسته به دفتر آيت‌الله‌العظمی جوادی آملی در گام اول از بين مراكر متعدد فرهنگی و قرآنی در سطح كشور سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشگاهيان را برگزيده و در گام بعدی با همكاری ما طرح ملكوت را پايه‌ريزی كرده است.


وی با اشاره به اينكه كمك كردن به اقشار مختلف مردم برای رسيدن به يك منظومه فكری دينی در راستای دستيابی به سبك زندگی اسلامی و در پی آن پی‌ريزی تمدن نوين اسلامی مهمترين هدف اجرای اين طرح كلان و ملی است، افزود: جهت حركت در اين مسير و با توجه به وجود منابع متعدد در جهان اسلام، شناخت مجموعه پيوسته به شكل منسجم با تعدد موضوع، كمی سخت است ليكن با توجه به اينكه مجموعه آثار آيت‌الله‌العظمی جوادی آملی آن گستردگی لازم و تنوع موضوعات مورد نظر را از حيث محتوايی داشته و از منظر فكری و عقيدتی نيز از سوی يكی از بزرگترين علمای جهان اسلام و مذهب تشييع نگاشته شده، 123 عنوان كتاب ايشان در لوح فشرده‌ای جمع‌آوری و به عنوان پايه و اساس برگزاری طرح ملی ملكوت در نظر گرفته شده است.


رئيس شورای سيا‌ست‌گذاری جشنواره ملی ملكوت با بيان اينكه اين نرم‌افزار با قابليتی بسيار بالا و متعدد به همت بنياد بين‌المللی إسراء تهيه شده و در واقع خود كتابخانه جامع معارف دينی و قرآنی است، تصريح كرد: اين نرم‌‌افزار با تخفيف 70 درصدی و به تعداد 200 هزار نسخه در اختيار ما قرار گرفته و ما آن را به واسطه مراكز متعدد معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی در سطح كشور توزيع می‌كنيم؛ در واقع اين لوح پايه اصلی جشنواره بوده و هر ساله يك كتاب كه در اين نرم‌افزار آمده محور جشنواره‌ای است كه در 10 بخش برگزار می‌شود.


وی با بيان اينكه در اين جشنواره سعی شده بستری فراهم شود كه هم اساتيد دانشگاه، هم دانشجويان و هم عموم مردم در رده‌های مختلف از اين نعمت و گنجينه بزرگ دينی بهره‌مند شوند، افزود: برای رسيدن به هدف اصلی اين جشنواره نيازمنديم كه در سطوح مختلف كار كنيم و اساساً ظرفيت فكری جامعه را نسبت به دين ارتقا دهيم لذا موضوع اين دوره هم انسان و با محوريت كتاب «صورت و سيرت انسان در قرآن» انتخاب شده است.


در ادامه اين نشست حجت‌الاسلام موسی رجايی، مدير حوزه علميه و مركز تخصصی امام حسن عسكری(ع) آمل، با اشاره به اينكه اين حوزه اولين مدرسه علميه‌ای بوده كه آيت‌الله‌العظمی جوادی آملی و علامه حسن‌زاده در آن به درجه طلبگی نائل شدند، گفت: اين دو بزرگوار چون در اين مدرسه رشد و نمو يافتند، معنويتی خاص در وجود خود از آن داشتند لذا بر خود فرض دانستند تا آن را احيا كنند.


وی با اشاره به اينكه بعد از انقلاب اسلامی همت بر تجديد بنای اين حوزه علميه شد، افزود: با پی‌گيری‌های صورت گرفته در دهه 80، اين مدرسه علميه تجديد بنا شد و در حال حاضر در سطوح دوم و سوم جوزه و درس خارج با 230 طلبه در حال فعاليت است.


جباری با اشاره به اينكه انجام امور فرهنگی و بسترساز در اسرع وقت منتج به نتيجه نمی‌شود، تصريح كرد: برگزاری جشنواره ملكوت در اين حجم و با اين پشتوانه فكری و دينی بسيار برگزيده و قابل تقدير است؛ لذا با توجه به وجود پتانسيل‌های موجود در خصوص مراكز و محافل قرآنی و دينی چه در سطح شهرستان آمل و چه در سطح استان مازندران آينده خوب و پربار همراه با حجم گسترده فعاليت‌ را برای اين طرح پيش‌بينی می‌كنم.

captcha