کد خبر: 1293761
تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۹
مدرس حوزه علميه مولود كعبه جاسك

تكرار 108 مرتبه واژه «جهاد» در قرآن، نشان از اهميت این مسئله است

جهاد برعكس آنچه امروزه سياستمداران مطرح می‌كنند تنها به معنی جنگ و خون‌ريزی نيست، بلكه به معنی كوشش و مبارزه است، واژه جهاد از فروع دين است و تكرار 108 مرتبه آن در قرآن نشان از اهميت موضوع آن از ديدگاه اسلام دارد.



به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه هرمزگان، حجت‌الاسلام موسی شمس‌الدينی، مدرس حوزه علميه مولود كعبه جاسك شب گذشته، دوم مهرماه در كارگاه گفتمان دينی «جهاد و دفاع در اسلام» به‌مناسبت هفته دفاع مقدس گفت: واژه جهاد از فروع دين است و تكرار 108 بار آن در قرآن نشان از اهميت موضوع آن از ديدگاه اسلام دارد.


وی در خصوص اهميت جهاد و مقاومت از نگاه اسلام آن را به‌عنوان يك فريضه واجب دينی برشمرد و گفت: هنگامی كه كشور اسلامی مورد تجاوز دشمنان قرار گيرد دفاع بر عموم مسلمين واجب می‌شود و كسانی كه در اين راه كشته شوند شهيد بوده و جايگاه شهيد در پيشگاه خداوند متعال بسيار با ارزش است.


مدرس حوزه علميه مولود كعبه جاسك ادامه داد: دفاع و جهاد واجب كفايی است بدين معنا كه وقتی تعدادی از مسلمانان اين وظيفه دينی را انجام دهند و به سرانجام برسانند از ديگران ساقط می‌شود.


شمس‌الدينی تصريح كرد: جهاد برعكس آنچه امروزه سياستمداران مطرح می‌كنند تنها به معنی جنگ و خون‌ريزی نيست بلكه به معنی كوشش و مبارزه و فعاليت است و می‌تواند در عرصه‌های گوناگون باشد.


وی در اين خصوص گفت: جهاد مصاديق ديگری چون جهاد اصغر، جهاد مالی و زبانی دارد و اسلام بزرگ‌ترين جهاد و جهاد اكبر را مبارزه با نفس و جهاد اصغر را تلاش در راه دفاع از اسلام و گسترش قلمروی آن می‌داند.


اين مدرس حوزه علميه در جاسك افزود: واژه جهاد از فروع دين است و تكرار 108 بار آن در قرآن نشان از اهميت موضوع آن از ديدگاه اسلام دارد و هر چند جهاد را به دو نوع دفاعی و ابتدايی تقسيم‌بندی كرده‌اند اما جهاد دفاعی كه در صورت تجاوز دشمن واجب می‌شود، بيشتر مورد تأكيد بوده و تعدادی از فقهای اسلامی جهاد ابتدايی را به زمان پيامبر(ص) يا امام معصوم(ع) مختص دانسته‌اند.


شمس‌الدينی در پايان به رواياتی از معصومين(ع) درباره اهميت و عظمت جهاد در راه خدا اشاره و بيان كرد: گفت: حضرت علی(ع) فرمودند: جهاد دری است از درهای بهشت كه خداوند تنها به روی اوليای خاص خويش گشوده است و آن لباس تقوا و زره نفوذناپذير و سپر اطمينان‌بخش الهی بر پيكر مجاهدان است.

captcha