کد خبر: 1298009
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۲
آيت‌الله علم‌الهدی

امام جواد(ع) مجری اصلی نرمش قهرمانانه در زمان خويش بودند

امام جمعه مشهد با بيان اينكه امام جواد(ع) مجری اصلی نرمش قهرمانانه در زمان خويش بودند، گفت امام جواد(ع) از تهديد مأمون و كنترل ايشان توسط وی بيشترين استفاده را كردند، يعنی حتی در برابر تقاضای مأمون هيچ مقاومتی نكرده و با دختر وی ازدواج كردند.



به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، آيت‌الله سيد‌احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد 12 مهرماه در خطبه‌های نماز جمعه مشهد در جمع زائران و مجاوران حرم رضوی با اشاره به دوران مأمون و امام رضا(ع)، اظهار كرد: مأمون كه از ابتدا تصميم داشت، جريان امامت را در برابر جريان خلافت مهار كند، امام رضا(ع) را به خراسان تبعيد كرد و زمانی كه در برابر اهداف و توطئه‌هايش ناكام شد، امام رضا(ع) را به شهادت رساند.


وی ادامه داد: زمانی كه امام هشتم(ع) به شهادت رسيد و امام جواد(ع) جانشين ايشان شدند، مأمون متوجه اعتقاد مردم به امام جواد(ع) شد از همين رو بلافاصله ايشان را از مدينه به بغداد تبعيد كرد؛ در حقيقت مأمون در تلاش بود با كنترل امام جواد(ع) از توسعه امامت ميان مردم جلوگيری كند.


امام جمعه مشهد با بيان اينكه امام جواد(ع) مجری اصلی نرمش قهرمانانه در زمان خويش بودند، گفت: امام جواد(ع) در اين جريان شيطانی و تهديد مأمون، بيشترين استفاده را كردند، يعنی حتی در برابر تقاضای مأمون هيچ مقاومتی نكرده و با دختر وی ازدواج كردند.


امام جواد(ع) از توطئه شيطانی مأمون برای توسعه امامت استفاده كردند


وی با اشاره به اين‌كه امام جواد(ع) از توطئه شيطانی مأمون برای توسعه امامت ميان مردم استفاده كردند، عنوان كرد: مسئله تشيع و امامت به‌وسيله امام جواد(ع) نه تنها بين مردم بلكه ميان درباريان و سپاهيان مأمون توسعه يافت و كار به جايی رسيد كه مأمون كه خود امام را از مدينه به بغداد تبعيد كرده بود، با بازگشت امام جواد(ع) به مدينه موافقت كرد.


امام جمعه مشهد افزود: امام جواد(ع) برای ارتباط بيشتر با مردم با سمانه خاتون ازدواج كردند و خانه اين بانوی عارفه و پاكدامن كانون ارتباطات امام با مردم شد؛ لذا دشمنان كه راه ديگری برای مقابله با امام جواد(ع) نداشتند، اين امام بزرگوار را در سن 25 سالگی به شهادت رساندند.


آيت‌الله علم‌الهدی خاطرنشان كرد: وقتی سيره امام جواد(ع) را ارزيابی می‌كنيم، منظور رهبری از به كار بردن ادبيات نرمش قهرمانانه برای ما تبيين می‌شود.


امام جمعه مشهد با اشاره به سفر دولت به نيويورك گفت: ما در ديپلماسی خود به آنچه كه دولت در نيويورك اجرا كرد، نيازمند بوديم زيرا مردم به اين دولت رأی دادند و دولت با گفتمانی خاص روی كار آمد، اين دولت گفته برای حل مشكلات اقتصادی از ديپلماسی استفاده می‌كند؛ بنابراين اين حق دولت است كه از اين امكان بهره ‌ببرد و كسی نبايد در اين موضوع ممانعت ايجاد كند.


وی تصريح كرد: اما واقعيت چيز ديگری است، رهبر معظم انقلاب در ديدار با اعضای خبرگان به سه نكته اشاره داشتند و فرمودند بايد به واقعيات، آرمان‌ها و راهبردهای نظام توجه داشته باشيم؛ واقعيت اين است كه ما به لحاظ اقتصادی دچار مشكل هستيم اما بايد دقت كنيم تا توجه به واقعيات، آرمان‌ها و راهبردها را خدشه‌دار نكنيم.


35 سال استكبارستيزی ما منجر به بيداری اسلامی شد


آيت‌الله علم‌الهدی با بيان اينكه از روز اول انقلاب امام(ره) معتقد بودند انقلاب ايران صرفاً محدود به مرزهای جغرافيايی ايران نمی‌شود، گفت: 35 سال استكبارستيزی ما منجر به بيداری اسلامی شد، به‌گونه‌ای كه مردم ايران با ايستادگی، استكبارستيزی و مبارزه با آمريكا را به جهانيان نشان دادند.


وی ابراز كرد: هم‌اكنون شاهد سركوب مردم مصر توسط آمريكايی‌ها هستيم، چند سالی است كه جوانان بحرينی سينه خود را در برابر گلوله‌های آمريكا و جلادهای آل خليفه سپر كرده‌اند؛ اين بيداری اسلامی نتيجه 35 سال استكبارستيزی ملت ايران بود كه اين موج را در كشورهای اسلامی ايجاد كرد.


آيت‌الله علم‌الهدی با بيان اينكه دولت از ابتدا با اين گفتمان وارد عرصه شد كه ما می‌خواهيم مشكلات اقتصادی رفع شود و تحريم‌ها را با مذاكره كنترل كنيم، تصريح كرد: مردم نيز به آن‌ها رأی داده‌اند، اما حرف اين است كه آيا مردم در اجرای اين سياست از آرمان‌های امام و استكبارستيزی دست كشيده‌اند و نظر رهبری را زير پا گذاشته‌اند؟


60 سال است كه آمريكا از هيچ اقدامی در دشمنی با ايران كوتاهی نكرده است


عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اين‌كه آمريكا 60 سال است كه با ما در حال دشمنی كردن است، عنوان كرد: آمريكا 25 سال رژيم طاغوتی پهلوی را بر ما مسلط كرد و ملت را مورد تحقير قرار داد ولی مردم ما بيدار شده و انقلاب كردند كه در اين 35 سال نيز هر جا كه دشمنی با ملت ايران وجود داشت آمريكا از آن حمايت كرد و از هيچ اقدامی در دشمنی با ايران كوتاهی نكرد، آمريكا دشمن 60 ساله ما است و آيا با يك لبخند و مذاكره دست از ما بر می‌دارد؟


وی با بيان اينكه خنده تاكتيكی تنها كودكان را فريب می‌دهد، تصريح كرد: در حالی كه رئيس جمهور آمريكا در سخنرانی خود گفت: ايران حق استفاده از انرژی هسته‌ای را دارد، اما فردای آن روز مشاور امنيتی وی گفت لغتی كه اوباما از آن استفاده كرد اين بود كه ايران حق استفاده از انرژی هسته‌ای را دارد نه حق غنی‌سازی را.


وی ابراز كرد: هنگامی كه نخست وزير رژيم صهيونيستی به آمريكا رفت، اوباما دوباره عليه ما موضع گرفت و بار ديگر گفت كه گزينه نظامی در رابطه با ايران روی ميز است. آيا همين افراد نبودند كه در ديدارها لبخند زدند؟ پس چرا بار ديگر اينگونه سخن گفتند و حرف از گزينه نظامی زدند. آمريكا دشمن است و مسئولان توجه داشته باشند چگونه می‌خواهند ديپلماسی را اجرا كنند.


آيت‌الله علم‌الهدی با بيان اينكه خشنودی غرب و آمريكا برای ما واجب نيست، اظهار كرد: برای ما رسيدگی به وضع جوان بحرينی واجب و ضروری است كه در برابر آمريكا ايستاده است و از آن واجب‌تر فضای حزب‌الله، مصر و فلسطين است كه در حال مبارزه هستند لذا ما نبايد آرمان‌هايمان را فراموش كنيم.


وی با اشاره به اين‌كه ما نمی‌خواهيم مانع ديپلماسی شويم، زيرا خود اينها در زمان هشت سال دفاع مقدس همه كاره بودند و ديدند دشمن چگونه رفتار می‌كند، به مشكلاتی كه تحريم برای مردم به همراه داشته است، اشاره كرد و گفت: مشكلات امروز ما حتی درصدی از مشكلات 8 سال دوران دفاع مقدس نيست.


امام جمعه مشهد در پايان با بيان اينكه اين مردم انقلاب كردند و جان فرزندانشان را پای انقلاب دادند، اظهار كرد: بايد ارزش‌های انقلاب به عنوان آرمان‌ها در هر ديپلماسی مورد توجه قرار گيرد.

captcha