کد خبر: 1305810
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۳۹۲ - ۰۷:۴۴
غدير؛ تداوم ولايت خدا/(8) حجت‌الاسلام فاضلی بیان کرد

18 ذی‌الحجه؛ روز كمال دين در سايه تداوم رسالت در قالب امامت

با مراجعه به تاريخ به‌خوبی استناد می‌شود كه روز هيجدهم ذی‌الحجه (عيد غدير) روز كمال دين و اتمام نعمت در سايه تداوم خط رسالت در شكل و قالب امامت بود و در اين روز به فرمان پيامبر (ص) مسلمانان حاضر شدند و ولايت را به صاحب ولايت تبريك گفته و با آن حضرت بيعت كردند.








حجت‌الاسلام فاضلی، رئيس دفتر فرهنگ اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی شازند

حجت‌الاسلام فاضل فاضلی، رئيس دفتر فرهنگ اسلامی دانشگاه آزاد شازند در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه مركزی، گفت: پيامبر اكرم(ص) در چهلمين سال عمر شريف خويش به نبوت مبعوث گشت و فرمان يافت تا دين الهی اسلام را بر جهانيان عرضه كند و در همان ساعت نخست، آنكه پيشگام فرمانبرداری از خدای متعال و رسولش شد، حضرت علی(ع) بود.


وی با بيان اينكه از زمان بعثت رسول گرامی اسلام حضرت علی(ع) همواره در ميادين مختلف سفر و حضر، سختی و امان، نبرد و آسايش و در رسالت و عبادت كنار آن محبوب الهی بود، اظهار كرد: زمانی كه خداوند در سومين سال بعثت به پيامبر(ص) فرمان داد كه خويشاوندان نزديك خود و بزرگان آن ديار را به اسلام فراخواند و از آنان همراهی و همگامی بخواهد، آنجا نيز حضرت علی(ع) پيشگام شد و او تنها كسی بود كه آشكارا خود را هم‌پای رسول خدا و ياور رسالتش اعلام كرد.


حجت‌الاسلام فاضلی تصريح كرد: در همان مجلس پيامبر اكرم(ص) به فرمان الهی و در محضر بزرگان مكه و اقوام خود اعلام فرمود؛ از اين پس علی برادر و وزير و وصی و جانشين من است و اينگونه شد كه تنها سه سال پس از بعثت رسول اكرم(ص) و پيش از آن كه دعوت ايشان بر همگان عرضه و فراگير شود، انتصاب علی(ع) به جانشينی آن حضرت بر مردم آشكار شد.


امام علی؛ جانشين به حق پيامبر(ص)


وی ادامه داد: حضرت رسول اكرم(ص) از آن زمان تا پايان عمر شريف خود كه حدود بيست سال به طول انجاميد بارها و به شيوه‌های مختلف و در ميان افراد و اقوام آشكارا اعلام می‌كردند كه جانشين من و امام و هدايت‌گر شما بعد از من، علی ابن ابیطالب(ع) است.


اين مقام مسئول با اشاره به اينكه با اين حال، گويا برای برخی به ظاهر مسلمان، ده‌ها بار كافی نبود و بايد بيش از اينها برايشان بيان می‌شد و عهد و پيمانی سخت و غيرقابل انكار از آنان گرفته می‌شد، افزود: رسول خدا(ص) در سال دهم هجرت برای انجام فريضه و تعليم مراسم حج به مكه عزيمت كرد. اين بار انجام اين فريضه با آخرين سال عمر حضرت مصادف شد و از اين جهت آن را «حجة الوداع» ناميدند.


وی با اشاره به اينكه افرادی كه به شوق همسفری و يا آموختن مراسم حج همراه آن حضرت بودند تا صدوبيست هزارنفر تخمين زده شده‌اند، ابراز كرد: مراسم حج به پايان رسيد و پيامبر(ص) راه مدينه را در حالی كه گروهی انبوه او را بدرقه می‌كردند در پيش گرفت و زمانی كه كاروان به پهنه بی‌آبی به نام «غدير خم» رسيد، پيك وحی فرود آمد و به پيامبر(ص) فرمان توقف داد و حضرت دستور داد همه از حركت باز ايستند.


رئيس دفتر فرهنگ اسلامي دانشگاه آزاد شازند ادامه داد: كاروان از توقف ناگهانی و به ظاهر بی‌موقع حضرت رسول(ص) در منطقه بی‌آب، در نيم‌روزی گرم كه حرارت آفتاب بسيار سوزنده بود در شگفت ماندند و همه با خود می‌گفتند؛ فرمان بزرگی از طرف خداوند رسيده است و به پيامبر (ص) مأموريت داده شده كه در اين موقع نامساعد همه را از حركت باز دارد و فرمان الهی را ابلاغ كند.


وی تصريح كرد: فرمان الهی بر پيامبر طی آيه 67 سوره مباركه مائده نازل شد؛ «یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَیْكَ مِن رَّبِّكَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللّهُ یَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللّهَ لاَ یَهْدِی الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ اى پيامبر آنچه از جانب پروردگارت به سوى تو نازل شده ابلاغ كن و اگر نكنى پيامش را نرسانده‏اى و خدا تو را از [گزند] مردم نگاه مى‏دارد آرى خدا گروه كافران را هدايت نمى‏كند».


علل جاودانگی غدير، نزول آيات قرآن درباره اين واقعه است


حجت‌الاسلام فاضلی با بيان اينكه يكی از علل جاودانگی واقعه غدير، نزول آيات قرآن درباره اين واقعه است، اظهار كرد: جامعه اسلامی از اعصار ديرينه آن را يكی از اعياد مذهبی دانسته‌اند و امروز نيز شيعيان اين روز را عيد می‌گيرند و مراسمی را كه ديگر اعياد اسلامی بر پا می‌دارند در اين روز نيز انجام می‌دهند.


وی ادامه داد: با مراجعه به تاريخ به‌خوبی استناد می‌شود كه روز هجدهم ذی‌الحجه(عيد غدير) روز كمال دين و اتمام نعمت در سايه تداوم خط رسالت در شكل و قالب امامت بود و در اين روز به فرمان پيامبر (ص) مسلمانان حاضر شدند و ولايت را به صاحب ولايت تبريك گفته و با آن حضرت بيعت كردند. رسول خدا (ص) نيز بر اين نعمت الهی شادمانی كرد و فرمودند؛ «الحمد لله الذی فضلت علی جميع العالمين».


اين مقام مسئول در پايان با اشاره به آيه 3 سوره مباركه مائده «...لْیَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْكُمْ نِعْمَتِی وَرَضِيتُ لَكُمُ الإِسْلاَمَ دِينًا... امروز دين شما را برايتان كامل و نعمت‏خود را بر شما تمام گردانيدم و اسلام را براى شما [به‌عنوان] آيينى برگزيدم »، خاطرنشان كرد: اين آيه شريفه از قرآن كريم به صراحت اين روز را روز اكمال دين و خشنودی خدا از اين واقعه دانسته و همين آيه رمز ديگری از عيد بودن غدير خم را بيان كرده و فرخندگی اين روز و عظمت آن را بر همگان روشن می‌كند.

captcha