محمدحسین ساجدی نیا، دبیر اندیشکده خانواده مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با اشاره به شیوع مشکلات بهداشت و روان در کشور و ضرورت گسترش پوششهای خدمات بیمه به حوزه روانشناسی، گفت: بسیاری از مردم از یک طرف با مشکلات بهداشتی، روانی مواجه و نیازمند مراجعه به روانشناس حاذق هستند و از سوی دیگر توان مالی مناسب را نیز ندارند که به همین دلیل از امنیت روحی و روانی برخوردار نیستند.
وی با اشاره به حدیث النعمتان مجهولتان؛ الصحه و الامان: دو نعمت ناشناخته هستند؛ سلامتی و امنیت، گفت: با توجه به اینکه سلامت دارای ابعاد مختلفی از جمله سلامت روانی است برای ایجاد سلامت و امنیت نیازمند توجه به بعد روانی سلامت هستیم که یکی از مسایل مهم در این حوزه تامین مسایل مالی برای توجه و پیگیری مشکلات مربوط به این بخش از سوی مردم است.
ساجدی نیا با اشاره به ضرورت توجه به اختلالات عاطفی، روانی، هیجان و استرس، گفت: به هر میزان به این آسیبها که مربوط به بعد روانی سلامت است توجه شود سلامت تثبیت شده و ارتقا مییابد و منابع انسانی که سرمایه مهم یک کشور است به حرکت افتاده و در جهت تولید و ابتکار خلاقیت و نوآوری به کار گرفته میشود.
وی افزود: یک انسان گرفتار افسرده و مشکل دار نمیتواند مولد باشد و اگر به دنبال کارآفرینی و تولید و خلاقیت هستیم باید سلامت را به طور کامل ببنیم به طوری که هیچ یک از ابعاد مختلف آن از دایره خدمات نظام سلامت حذف نشوند و به یک میزان مورد توجه مسئولان قرار گیرند.
وی با اشاره به اینکه بی توجهی به یک بعد از سلامت بر ابعاد دیگر آن اثرات نامناسبی میگذارد، گفت: وقتی خود را به یک بعد سلامت محدود کنیم تبعات آن در دیگر بخشها و ابعاد سلامت بروز مییابد و سازمان بهداشت جهانی نیز به این نتیجه رسید که باید به همه ابعاد سلامت توجه کند به طوری که امروز ابعاد چهارگانه معنوی، اجتماعی، جسسمی و رواحی – روانی را بر سلامت قائل است.
ساجدی نیا با اشاره به تعریف سازمان بهداشت جهانی از سلامت، افزود: سازمان بهداشت جهانی به عنوان یکی از نهادهای بینالمللی به مسئله بهداشت روانی توجه دارد و گسترش پوششهای بیمهای را به حوزه روانشناسی و درمان مشکلات ناشی از آن مهم میداند.
وی با اشاره به اینکه دولت ما نیز اهمیت پوششهای بیمهای را در حوزه بیماریهای روانی پذیرفته است، گفت: اگر چه هیچ شکی در این زمینه وجود ندارد ولی باید بودجه لازم برای این گونه خدمات بیمهای نیز تخصیص یابد زیرا هنوز سرفصلهای این قضیه دیده نشده است و پس از اینکه سرفصلهای بیمه در موارد لازم معین شود رسیدگی بیشتری به این حوزه خواهد شد.
ساجدی نیا افزود: این بحثی بوده که تا سال 91 مطرح میشده در مجلس و دولت و باید از سوی مسئولان کشور دنبال شود.