کد خبر: 1311490
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۷
سرابی:

فراکسیون قرآن و عترت مجلس کارنامه درخشانی در توسعه و ترویج قرآن دارد

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس هیئت مدیره اتحادیه تشکل‌های قرآنی با بیان اینکه فراکسیون قرآن و عترت به گونه‌ای خاص در زمینه بودجه نیم‌درصدی که به امور قرآنی اختصاص پیدا کرد نقش بسیار فعال و کلیدی داشته، اظهار کرد: این فراکسیون تاکنون کارنامه درخشانی از خود به جای گذاشته و خدمت قابل توجهی به توسعه و ترویج قرآن داشته است.


سیدعلی سرابی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه تشکل‌های قرآنی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به فعالیت فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی که به طور خاص مسائل مربوط به ترویج فرهنگ قرآن و عترت را دنبال می‌کند، گفت: برخی عنوان می‌کنند که مجلس و تمامی ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران به نوعی خادم قرآن و عترت هستند، البته این مطلب درست است؛ اما به هر حال کار در حوزه قرآن و عترت نیز باید مانند سایر حوزه‌ها به صورت تخصصی دنبال شود که این کار هم‌ اکنون از سوی فراکسیون قرآن و عترت در حوزه تدوین و قانون‌گذاری انجام می‌شود.



رئیس هیئت مدیره اتحادیه تشکل‌های قرآنی با اشاره به ضرورت فعالیت فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی، عنوان کرد: بیان مطالبی مبنی بر اینکه تمامی ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران خادم قران و عترت هستند و نیازی نیست که فراکسیون قرآن و عترت یا سایر دستگاه‌های قرآنی فعالیت داشته باشند همانند این است که بگوییم تمام ارکان نظام اسلامی منبعث از اسلام بوده و همه دست‌اندرکاران از مومنان و متدینان هستند، پس نیازی نیست که ما سازمان تبلیغات اسلامی یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته باشیم.



وی ادامه داد: بحث تبلیغات اسلامی یک بحث تخصصی است که باید از سوی یک سازمان خاص دنبال شود و ممکن است کسی مومن و متدین باشد، اما در بحث تبلیغ تخصص نداشته باشد و فعالیت فراکسیون قرآن و عترت هم به همین شکل است و نمایندگانی که در این فراکسیون عضویت دارند به صورت تخصصی به فعالیت‌های قرآن و عترت می‌پردازند.



سرابی در ادامه افزود: هرچند که تمامی نمایندگان مجلس در تمامی مسائل باید رأی بدهند و برای رأی دادن باید اشراف کارشناسی داشته باشند، اما با این حال این نمایندگان در کمیسیو‌ن‌ها و فراکسیون‌های مختلف تقسیم می‌شود و تا در هر حوزه به صورت تخصصی کار کنند و نظر مشورتی به سایر نمایندگان بدهند و در این میان موضوعات تشکیلاتی و سازمانی در امور قرآنی نیز برای خود؛ مسائل خاص دارد و بسیار مناسب است که عده‌ای از نمایندگان در مجلس شورای اسلامی به صورت دقیق به بررسی و پیگیری فعالیت‌های قرآنی بپردازند.



وی عنوان کرد: تشکیل فراکسیون قرآن و عترت امر مبارکی است و کمک می‌کند تا اگر لایحه‌ای در حوزه قرآنی از طرف دولت ارائه می‌شود به لحاظ کارشناسی در این فراکسیون بررسی شود و همچنین نظارت کامل بر فعالیت‌های قرآنی کشور از سوی این فراکسیون انجام شود.



رئیس هیئت مدیره اتحادیه تشکل‌های قرآنی در این بخش از سخنان خود با بیان اینکه طی سال‌های گذشته تمام مصوباتی که در مجلس شورای اسلامی به صورت جسته گریخته دنبال شده، منشأ آنها فراکسیون قرآن و عترت و اعضای این فراکسیون بوده‌ است، افزود: اگر پیشنهادات و لوایحی در بودجه سالانه در حوزه قرآن آمده از نظرات کارشناسی فراکسیون قرآن و عترت بوده است.



وی با عنوان این مطلب که فراکسیون قرآن و عترت به گونه‌ای خاص در زمینه بودجه نیم‌درصدی که به امور قرآنی اختصاص پیدا کرد نقش بسیار فعال و کلیدی داشته است، ادامه داد:  بودجه‌های حمایتی که در سال 89 به یک ردیف نیم‌درصدی تبدیل شد به تدبیر اعضای فراکسیون قرآن و عترت بود، البته این فراکسیون تاکنون کارنامه درخشانی از خود به جای گذاشته است و خدمت قابل توجهی به توسعه و ترویج قرآن داشته است.



سرابی در ادامه اظهار کرد: تا جایی که اطلاع دارم فراکسیون قرآن و عترت مجلس یک کمیته پایش دارد که برخی از صاحب‌نظران عضو این کمیته بوده و به بررسی عملکرد دستگاه‌های قرآنی در ارتباط با مسائل مختلف می‌پردازند و همچنین با اعتمادی که نمایندگان مجلس شورای اسلامی به رئیس فراکسیون قرآن و عترت داشته و تمامی مسائل قرآنی را به او واگذار کرده‌اند، رئیس فراکسیون نیز بسیار فعالانه برخورد می‌کند.



وی یادآور شد: به نظر می‌رسد شاید لازم باشد که سایر اعضای فراکسیون قرآن وعترت نیز کمی فعال‌تر شوند تا بتوانند کمک بیشتری به پیشبرد مسائل قرآنی کشور داشته باشند و بر مصوبات قرآنی نیز نظارت داشته باشند.



رئیس هیئت مدیره اتحادیه تشکل‌های قرآنی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به تعامل فراکسیون قرآن و عترت مجلس با دستگاه‌های قرآنی کشور، عنوان کرد: به عنوان یک ناظر بیرونی احساس می‌کنم که نوع ارتباط فراکسیون قرآن و عترت با بخش‌های قرآنی کشور از جمله شورای توسعه فرهنگ قرآنی، معاونت قرآن و عترت و ... ارتباط نزدیک و تنگاتنگی بوده و در مقایسه با حوزه‌های دیگر فرهنگی از جمله سینما، مطبوعات، کتاب، فعالیت‌های هنری و...، تعامل نزدیک‌تری بین این فراکسیون و دستگاه‌های قرآنی وجود دارد.

captcha