کد خبر: 1316771
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۶
حجت‎الاسلام رفیعی عنوان کرد:

تجلی زیباترین صحنه‎های تاریخ انسانیت در سپاه اباعبدالله(ع)

گروه حوزه‎های علمیه: مدرس عالی حوزه با بیان این که در سپاه امام حسین(ع) زیباترین صحنه‎های تاریخ انسانیت شکل گرفت عنوان کرد: رضایت الهی در تمامی اعمال امام حسین(ع) از بدو حرکت از مدینه متجلی بود.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‎الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، عضو هیئت علمی جامعه‌المصطفی(ص) العالمیه در جمع طلاب غیرایرانی المصطفی(ص) در همایش عاشوراییان گفت: اینکه گفته می‎شود در عاشورا هرچه به وقوع پیوست همه زیبایی بود، باید برای نسل جوان و مردم به خوبی تبیین شود زیرا ظاهر عاشورا زیبایی در خود نداشت زیرا همه با جنگ و خون و ظلم و .. همراه بود.



وی افزود: خداوند در قرآن اوصاف جمیل را در مقاطع مختلف آورده است که از آن جمله می‎توان به صبر جمیل یا بخشش جمیل و عفو جمیل و.. اشاره کرد؛ صبر جمیل آن صبری است که پس از تحمل صبر و بلا دیگر شکایتی به همراه نداشته باشد.



این کارشناس علوم دینی اظهار کرد: کمال آن است که به جای جمال ظاهری خرد انسان زیبا باشد و کسی که فکر زیبایی داشته باشد زیبایی‌هایی حقیقی را نیز به خوبی درک می‎کند.



وی گفت: برخی از زیبایی‎ها قابل فهم نیست و انسان‎ها از درک آن عاجز هستند که یکی از این زیبایی‎ها، حوادث کربلا بود؛ رمز ماندگاری و زیبایی کربلا را باید در سه نکته انگیزه، گفتارو محتوا و رفتار بزرگان دین در کربلا دانست.



رفیعی یادآور شد: انگیزه زیبا در کربلا موج می‎‏زند زیرا امام از لحظه حرکت انگیزه خود را غیر از خدا قرار نداده بود پس در این مسیر همه چیز زیباست؛ اگر به نامه‎ای که ایشان به مردم بصره و کوفه دادند دقت کنیم می‎بینیم که حضرت هیچ چیزی جز خدا در نظر نداشتند و جنگ را با یاد خدا شروع کردند و با دعا و نماز ادامه دادند و در قتلگاه نیز رضای الهی را طلب کردند و با قرآن نیز جان به جان آفرین تسلیم کردند.



وی گفت: اگر نگاهی به رجزها، ادعیه و صحبت‎ها و خطبه‎های امام و همراهان ایشان در کربلا بیاندازیم، می‎بینیم که پر از محتوای غنی و الهی است؛ در نامه امام به مردم کوفه به جای اینکه امام مردم را به مسئله تصاحب حکومت تهییج کنند به آموزش ولایت مداری می‎پردازند تا مردم بدانند که هدف ایشان تصاحب حکومت نیست؛ بلکه سایه گسترانیدن ولایی بر سرمردم است.



این کارشناس دینی عنوان کرد: ایشان قیام کردند که سنت ولایت که جای خود را به خلافت داده بود احیا شود و بسیاری از سنن نبوی که منحرف شده بود به جای خود برگردد و در تمام شعارهای ایشان نیز این امر مستتر است.



وی گفت: اگر نگاهی به اردوگاه امام حسین(ع)بیاندازیم می‎بینیم که این اردوگاه مملو از نور و شکوه ایمان است ولی اردوگاه یزیدیان پر از کفر و نفاق و تزویر و ریا است؛ وقتی مسلم بن اوسجه در خاک افتاد و امام به بالینش رفت، رو به حبیب بن مظاهر کرد و گفت که جان تو و جان امام در حالی که در لشکر دشمن نیت فقط و فقط دنیا بود چون آگاهانه به جنگ حق مطلق رفتند؛ عبدالله بن هنزله وقتی از دیدار یزید به نزد مردم خود آمد به آنان گفت که به والله من در ساعاتی که نزد یزید بودم او را مسلم ندیدم و همیشه در حال میگساری و فساد و ترک واجبات و عمل به محرمات بود و در فساد او شک نکنید.



رفیعی اظهار کرد: ولی در سپاه امام حسین(ع) زیباترین صحنه‎های تاریخ انسانیت شکل گرفت که از آن جمله می‎توان به آب ریختن سقا در فرات، جان دادن سعدابن عبدالله پس از حفاظت از امام و.... اشاره کرد.



عضو هیئت علمی جامعه‌المصطفی(ص) العالمیه گفت: رمز زیباشدن و ماندگاری امور از دیدگاه روایات حضرات معصومین(ع) در سه مسئله حیاء، همت بلند و خشوغ و خضوع است که در نگاه دینی ما مایه ماندگاری اعمال می‌شود.

captcha