کد خبر: 1318040
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۰
در حاشیه مراسم تجلیل از خادمان نشر مطرح شد:

استفاده از صندوق توسعه ملی برای رفع مشکل بازار کاغذ

گروه ادب: در حاشیه مراسم تجلیل از خادمان نشر این مطلب که در راستای مشکلات ناشران در زمینه کاغذ، با استفاده از صندوق توسعه ملی کشور برای تعیین ارز مورد نیاز سعی می‌کنیم این مشکل را رفع کنیم، به عنوان یک نکته کلیدی مطرح شد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، صبح امروز، 25 آبان‌ماه پس از مراسم تقدیر از خادمان علمی و فنی نشر کشور در جمع خبرنگاران و در پاسخ به اینکه چه کار کنیم تا کتاب در سبد خانوار ایرانی قرار گیرد و در حد شعار نماند، گفت: در این زمینه هم باید فرهنگ کتاب را ترویج کنیم تا در افراد نوعی اشتیاق برای علم و دین به وجود آید و هم مقدماتی فراهم کنیم تا کتاب به آسانی در اختیار مخاطبان قرار گیرد و آن را در سبد خانوار جای دهند که اگر این دو انجام شود، فکر می‌کنم کتاب به جمع خانواده‌ها بپیوندد.



وی افزود: مهمترین مسئله در این راستا تیراژ روزنامه‌ها است و ضوابط آن تدوین شده و اعتبار اختصاص یافته برای یارانه مطبوعات در نظر گرفته شده است و ما برای شفاف‌‌سازی هم ضوابط را در سایت مطبوعات قرار دادیم و هم به هر میزان برای هر نشریه‌ای اختصاص داده شود، آن مبلغ روی سایت قرار داده می‌شود تا همگان مطلع شوند و مشخص شود که مبالغ پرداخته شده براساس ضابطه است یا رابطه.



جنتی درباره اولویت‌های ارشاد برای حمایت از فعالان حوزه نشر گفت: در این مراسم اشاره کردم که ما باید در راستای مشکلاتی که ناشران در زمینه کاغذ، تهیه تجهیزات چاپ و نشر، لیتوگرافی و صحافی دارند، زمینه‌ای فراهم کنیم تا به آسانی به دست آنها برسد و قطعاً استفاده از صندوق توسعه ملی کشور برای تعیین ارز مورد نیاز آنها می‌تواند کمک خوبی باشد.



وزیر ارشاد ادامه داد: البته امیدوار هستم با گشایش‌هایی که در آینده نزدیک در وضعیت ارزی کشور حاصل خواهد شد و امکان انتقال پول به داخل کشور تسهیل می‌شود، بخشی از این مشکلات را می‌توانیم در کوتاه‌مدت حل کنیم، اما در درازمدت باید به این سمت حرکت کنیم که کارخانجات تولید کاغذ را در کشور تأسیس کنیم تا با توزیع کاغذ در داخل کشور، این محصول هم به وفور و هم ارزانتر در اختیار افراد قرار گیرد.



جنتی با اشاره به ناشرانی که لغو مجوز یا تعلیق شده‌اند، گفت: یکی از اقدامات در حال انجام، بررسی وضعیت ناشرانی است که در گذشته پروانه فعالیت‌ آنها لغو شده یا از ورود این ناشران به نمایشگاه بین‌المللی کتاب ممانعت به عمل آمده بود؛ فکر می‌کنم قریب به اتفاق آنها در نمایشگاه کتاب آینده حضور خواهند داشت، اما ناشرانی که پروانه فعالیت‌شان لغو شده است، اگر مشکل اساسی نداشته باشند می‌توانند مجدداً به کار خود ادامه بدهند.



جنتی درباره ناشر تعلیق شده «چشمه» افزود: این ناشر اصلاً تعلیق نشده بود که بخواهد مجدداً راه بیفتد و فعال شود. یک سری اقدامات طی دولت دهم در وزارت ارشاد سابق انجام شده بود و هیئت بدوی و تجدید نظری که در حوزه کتاب است، تصمیماتی در گذشته گرفته بود و چون سیاست‌های دولت جدید با دولت سابق متفاوت است، ما جلوی ابلاغ این احکام را گرفتیم؛ از این رو ناشر چشمه اکنون در حال فعالیت است.



جنتی درباره کتب تألیف نشده گفت: این آثار خوانش مجدد می‌شوند و افراد باسوادی که در حوزه کتاب وجود دارند، این آثار را دوباره‌خوانی می‌کنند و ممکن است با اصلاحاتی در برخی از بخش‌های کتاب همراه بوده و روانه چاپ شود.



وی با بیان اینکه در حوزه علوم انسانی، سیاسی و اجتماعی آثاری هستند که می‌تواند با حذف یک جمله یا پاراگراف اجازه داد تا کل کتاب منتشر شود، ادامه داد: ممکن است برخی رمان‌ها اصلاً قابل اصلاح نباشند و داستانی که از سوی نویسنده‌ای نوشته می‌شود را نمی‌توان از میان آن واژه، پاراگراف یا صفحه‌ را حذف کرد؛ چرا که کل داستان به هم می‌خورد، اما چاره‌ای نیست؛ چرا که اخلاق جامعه را خدشه‌دار می‌کند و از اول تا انتهای رمان به این صورت است و نمی‌توان اجازه داد این آثار منتشر شود.

captcha