به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی امروز، دوشنبه 27 آبان ماه، در مراسم رونمایی از کتاب هفتمین جشنواره ملی بهار با عنوان «حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی» که در دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی برگزار شد، با اشاره به ویژگیهای مدل پیشرفت انقلاب اسلامی که بر مبنای اخلاق، عدالت، اقتدار دانش بنیان و ... مبتنی شده است، گفت: این اهداف با برنامهریزی جامع و دراز مدت حاصل میشود.
وی با تأکید بر اهمیت هماهنگی نهادهای مختلف کشور برای دستیابی به این اهداف، اظهار کرد: افق در نظر گرفته شده، برای اهداف سال 1404 است و باید تلاش شود سند چشمانداز تحقق پیدا کند.
هر گردش سیاسی نباید برنامههای توسعه را به هم بریزد
طیبی با مطرح کردن این واقعیت که اگر قرار است در هر گردش سیاسی همه برنامهریزیها به هم بریزد نمیتوان به اهداف توسعه دست یافت، از تغییر برنامههای توسعهای کشور با هر تغییر سیاسی انتقاد کرد.
وی افزود: ما دشمنان زیادی داریم و اگر جمهوری اسلامی پابرجا باشد که بر دانشدرونزای خود اتکا و بر اساس همین دانش، اقتصاد قوی داشته باشد همه دوستان نیز به دشمنان تبدیل میشوند و این اقتضای قدرت است.
رئیس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: این دشمنیها حداکثر 10 تا 20 درصد میتواند مانع توسعه باشد و اصل مطلب این است که خود ما باید هماهنگی در اجرای برنامههای توسعه داشته باشیم.
وی افزود: برداشت شخصی من این است که ما فاصله زیادی تا افق 1404 نداریم و حتی بچههای ما نیز سؤالهای متعددی در خصوص انقلاب، دستآورهای آن و تحقق اهداف دارند و با توجه به مجموعه شرایطی که اکنون داریم و اهدافی که باید به آن برسیم برخی از بیتدبیریهایی که به خرج دادیم موجب شد رهبری معظم انقلاب سال 92 را سال حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی نامگذاری کنند.
بخش مهمی از حماسه سیاسی هنوز محقق نشده است
طیبی بخش مهمی از حماسه سیاسی مد نظر رهبری را با برگزاری انتخابات سال 92 محقق شده عنوان اما تصریح کرد: بحش مهمی از حماسه سیاسی هنوز مانده و آن رسیدن به یک تعامل سیاسی خوب بین نیروهای وفادار به انقلاب است.
وی با اشاره به اینکه حداقل در برنامههای توسعهای کشور باید تعامل خوبی بین نیروهای سیاسی باشد، عنوان کرد: در دنیا میبینیم که کشورهای توسعه یافته در شدیدترین بحرانها و جنگها انتخابات خود را برگزار میکنند و به علت تعامل بالا بین جناحهای سیاسی 90 تا 95 درصد برنامههای اجرایی آنها یکسان شده است.
رئیس جهاد دانشگاهی با مطرح کردن این مسئله که بخشی از حماسه سیاسی باید بین نیروهای سیاسی تحقق پیدا کند، در خصوص توسعه اقتصادی گفت: رهبر معظم انقلاب در سالهای اخیر بر توسعه اقتصادی به شدت تأکید و مطرح کردهاند که مسئله اصلی کشور توسعه علمی و توسعه اقتصادی است؛ توسعه علمی توسعهای است که در خدمت توسعه اقتصادی باشد و اقتصاد دانشبنیان مبتنی بر دانش درونزای کشور است.
ابزارهای تحقق توسعه اقتصادی در کشور شکل نگرفته است
وی ادامه داد: ابزارهای لازم برای تحقق توسعه اقتصادی باید در کشور شکل بگیرد که متأسفانه به طور کامل شکل نگرفته است، مثلاً هنوز یک اراده ملی برای اینکه از اقتصاد متکی بر نفت به اقتصاد ناشی از درآمد تولید ملی برسیم نیست و ما باید برای تحقق این مسئله برنامهریزی بلند مدت داشته باشیم.
طیبی با اشاره به اینکه ما هنوز یک سازمان متولی برای تولید ملی نداریم در حالی که توسعه اقتصادی یعنی توسعه تولید ملی و توسعه تولید ملی یعنی توسعهای که مبتنی بر علم و فناوری درونزا باشد، گفت: این کار نیاز به سازمان دارد و اگر چه با درخواست مقام معظم رهبری معاونت علمی و فناوری در کشور ایجاد شده است ولی این معاونت اقتدار لازم را پیدا نکرده و هنوز با وزارت علوم کارهای موازی دارد و هر دو تبدیل به دو نهاد توزیع پول شدهاند.
دربها را باز کنیم /از دامن چین به دامن اروپا و آمریکا نیفیتم
وی بر لزوم باز کردن دربهای کشور تأکید و بیان کرد: قطعاً با بستن درب کشور به روی سایر کشورها نمیتوانیم توسعه مناسب پیدا کنیم ولی باز کردن دربها به معنی پذیرش شرایط حاکم بر جهان نیست، بلکه باید هوشمندانه در کنار نظام بایستیم و در جهت توسعه خودمان از آنها استفاده کنیم .
رئیس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: باز کردن دربها نباید به این معنی باشد که اگر درب را بار کردیم از دامن چین به دامن غرب، اروپا و آمریکا بیفتیم، بلکه باز کردن درب باید به گونهای باشد که شرایط برای توسعه کشور فراهم شود.
وی افزود: توسعه تحقق یافتنی است و بسیاری از کشورها این راه را رفتهاند و ما هم میتوانیم؛ زیرساختهای بسیار خوبی در کشور ایجاد شده و علیرغم مهاجرت بسیاری از نیروهای توانمند هنوز در کشور روحیه نیروی انسانی بسیار قوی است و امیدواریم با برنامهریزی دراز مدت حماسه اقتصادی نیز تحقق پیدا کند.
طیبی در پایان از خدمات مسئولان برگزاری جشنواره بهار تشکر کرد.