علیشریف روحانی، قائم مقام معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی(ره) در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: با توجه به این موضوع که کمیته امداد در راستای توسعه فرهنگ انفاق، نیکوکاری، همبستگی و ایجاد نشاط در جامعه وهمچنین ارائه خدمات حمایتی به محرومان راهاندازی شده است سعی داریم با افزایش مشارکتهای مردمی بهترین خدمات را به محرومان ارائه دهیم.
وی افزود: طبق برنامه پنج ساله توسعه هر ساله در کشور 45 طرح مشارکتهای مردمی توسط کمیته امداد در کشور اجرا میشود که این طرحها با محوریت جشن عاطفهها، جشن نیکوکاری، جشن رمضان، طرح اکرام و صدقات است که کمک خیرین نقش چشمگیری در توسعه این برنامهها داشته است.
7 میلیون و 500 هزار صندوق صدقات
روحانی خاطر نشان کرد: در آخرین سرشماری تعداد خیرین سازماندهی شده توسط کمیته امداد مشخص شد تاکنون 20 میلیون خیر با نهاد حمایتی کمیته امداد همکاری داشته و با در اختیار داشتن بیش از 7 میلیون و 500 هزار صندوق صدقات، حداقل فعالیت خیر، که پرداخت صدقات است را از این نهاد دریغ نکرده و این نهاد را در خودکفاسازی محرومان یاری میکنند.
توسعه در طرح اکرام با 650 هزار خیر
قائم مقام معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد با اشاره به اجرای طرح اکرام در کشور اظهار کرد: این طرح مورد استقبال بیشتر افراد خیر قرار داشته و بیش از 650 هزار خیر با قبول سرپرستی یک یا چند تن از ایتام تحت حمایت کمیته امداد در این امر خداپرستانه مشارکت کرده توسعه در طرح اکرام سهیم شدهاند.
روحانی هدف از اجرای طرح اکرام را توسعه فرهنگ جذب خانوادههای یتیم به دست حامیان دانست و یادآور شد: در سال گذشته 200 میلیارد تومان کمک نقدی و غیرنقدی از حامیان جمعآوری شد.
4 هزار و 49 پروژه به بهرهبرداری رسیده است
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر کمیته امداد 23 هزار عامل زکات را سازماندهی کرده است گفت: شورای زکات در مرکز کشور و همچنین در مراکز استانها و شهرستانها ایجاد شده است تا با فرهنگسازی و احیای این فریظه الهی گامهایی در راستای کمرنگ شدن محرومیت در مناطق کمتر توسعه یافته بردارد و تا کنون بیش از 4 هزار و 49 پروژه از محل جمعآوری زکات در کشور به بهرهبرداری رسیده است.