کد خبر: 1321654
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۲

تأکید مفتیان روسیه بر لزوم ساخت مساجد جدید

گروه بین‌الملل: شورای مفتیان روسیه ضمن محکوم کردن اظهارات شهردار مسکو مبنی بر کافی بودن تعداد مساجد این شهر، اعلام کرد که نیاز شدیدی برای ساخت اماکن عبادی جدید برای اقلیت رو به رشد مسلمانان وجود دارد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «On Islam»، «روشن عباسوف»، معاون شورای مفتیان روسیه با اشاره به افزایش قابل‌توجه تعداد شهروندان مسلمان در مسکو، گفت: کمبود مساجد، یکی از مهمترین مشکلات جامعه مسلمانان پایتخت روسیه است.



سخنان عباسوف پس از آن مطرح شد که «سرگئی سوبیانین»، شهردار مسکو اعلام کرد که تعداد مساجد موجود در مسکو کافی است.



وی هفته گذشته در مصاحبه با یکی از روزنامه‌های روسیه، ساخت مساجد بیشتر در مسکو را رد کرد.



سوبیانین عنوان کرد: «من چیزی در رابطه با مساجد جدید نمی‌دانم. ما مجوز ساختی صادر نکرده‌ایم. معتقدم که مسکو به اندازه کافی مسجد دارد».



به گفته عباسوف، در حال حاضر 4 مسجد در مسکو وجود دارد که ظرفیت 5 هزار نمازگزار را دارند و پاسخگوی نیاز 1.5 میلیون مسلمان این شهر نیستند.



وی افزود: برای پاسخگویی به نیاز مسلمانان در این زمینه باید حداقل یک مسجد در هر کدام از 12 منطقه اداری مسکو ساخته شود.



مخالفت با ساخت مساجد جدید در مسکو، مسئله جدیدی نیست. سال گذشته طرح دولت روسیه برای ساخت 6 مسجد جدید در پایتخت، بحث‌های زیادی را در این کشور به راه‌ انداخت و مخالفان خواستار برپایی رفراندوم برای ساخت مساجد جدید در مسکو شدند.



مسلمانان با 23 میلیون نفر جمعیت، 15 درصد جمعیت 145 میلیون نفری فدراسیون روسیه را تشکیل می‌دهند و بیشتر آن‌ها در شمال قفقاز سکونت دارند.



اسلام، بعد از مسیحیت ارتدکس، دومین دین بزرگ فدراسیون روسیه است و بنابر نتایج تحقیقات، تا سال 2050، مسلمانان نیمی از جمعیت این روسیه را تشکیل خواهند دارد.

captcha