سیدهمریم حائری، سرپرست اداره فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به برگزاری سومین جلسه ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی این وزارتخانه به پیشینه تشکیل این مجموعه اشاره کرد و گفت: به استناد ابلاغیه ریاست جمهوری به وزیر کشور و نامههای مربوط به وزارت بهداشت در راستای اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی به منظور برپایی ستادی با دو هدف کلی حجاب و عفاف و رعایت حقوق شهروندی این مجموعه برپا شده است.
حائری یادآور شد: پس از ابلاغ این مقوله از سوی دفتر رئیس جمهور و وزیر کشور، مجموعه وزارت بهداشت نیز ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی را تشکیل و براساس آن ابلاغیه هر سه ماه یک بار باید جلسات این ستاد برپا شود.
وی ادامه داد: اسفندماه سال گذشته در پی برگزاری نخستین جلسه این مجموعه، دستورالعمل ستاد وزارت کشور به همراه چارت تشکیلاتی آن به تمامی واحدهای ستادی وزارت بهداشت ابلاغ شد و به دنبال دومین جلسه ستاد نیز دستورالعمل اجرایی ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور را به همراه چارت تشکیلاتی آن تدوین و ابلاغ کردیم.
لزوم صیانت از حقوق شهروندی، برخورد کریمانه و محبت آمیز با مردم
سرپرست اداره فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: اهداف عالیه این ستاد شامل: گسترش و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، توجه به پوشش مناسب و رعایت شئونات اسلامی، صیانت از حقوق شهروندی، برخورد کریمانه و محبت آمیز با مردم، آگاهی سازی مردم از حقوق و تکالیف خود و پیشگیری از بروز تخلفات اداری است.
حائری با تاکید بر اینکه مقولههای مرتبط با حجاب و عفاف این ستاد با بهرهگیری از راهکارهای ترویجی و اجرایی پیگیری میشود، عنوان کرد: راهکارهای ترویجی این برنامه شامل برنامههای درون سازمانی 10 گانهای است که توسط وزارت کشور به ما ابلاغ شده و مباحث اجرایی آن نیز براساس مصوبه 427 شورای عالی انقلاب فرهنگی که به مصوبه حجاب و عفاف معروف شده است و تمامی دستگاههای موظف هستند در این راستا برنامهها و فعالیتهای مشخصی را انجام بدهند پیگیری خواهد شد.
ابلاغ دستورالعمل 12 گانه حقوق شهروندی
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ابلاغ دستورالعمل 12 گانه حقوق شهروندی از سوی وزارت کشور به این مجموعه، اضافه کرد: این ابلاغیه شامل 12 راهکار، هر راهکار آن شامل چند بند و برنامهها و زیر مجموعههای آن نیز مشخص شده است و مقرر شده تا در پی برگزاری این جلسات راهکارهای آن نیز عملی شود.
حائری عملیاتی کردن دستورالعملهای حوزه عفاف و حجاب و حقوق شهروندی را به عنوان بخشی از پیشنهادات مطرح در این نشست معرفی کرد و افزود: در این جلسه اعضای ستاد خواستار لحاظ کردن دورههای توجیهی حجاب و عفاف و حقوق شهروندی در بدو استخدام به منظور نهادینه کردن عفاف و رعایت کرامت انسانی در ادارات شدند.
سرپرست اداره فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تکمیل این بخش از سخنان خود گفت: البته دورههای اختیاری آموزشی عفاف و حجاب و حقوق شهروندی در وزارت بهداشت مصوب و مجوزهای لازم آن گرفته شده تا امسال اجرایی شود.
لحاظ راهکارهای تشویقی برای کارکنان مروج عفاف و حجاب
وی با تاکید بر اینکه در این نشست مقرر شده تا برخی راهکارهای تشویقی برای کارکنان مروج عفاف و حجاب در نظر گرفته شود، تصریح کرد: در پایان این جلسه نیز با رای اکثریت حاضران مصوب شد که اعضای ستاد ظرف مدت دو هفته به بررسی راهکارهای 12 گانه بپردازند و در نهایت منتج به این امر گردد که طبق برنامه ابلاغی متولی اجرای هر بند از راهکارها به صورت مجزا در بین معاونتها و سازمان تابعه معین و مشخص شود.