به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم افتتاحیه سومین جشنواره جهانی «هنر مقاومت» شب گذشته با حضور علی مرادخانی، معاون هنری ارشاد، سردار محمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین، سردار جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تنی چند از مقامات لشکری و کشوری در تالار ایران فرهنگستان هنر برگزار شد.
علی مرداخانی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با تقدیر و سپاس از برگزارکنندگان این جشنواره باشکوه گفت: ذات هنر این چنین است که با پرداختن به موضوعات و مباحث مهم و ارزشمندی همچون مقاومت جریان ساز بوده و آن را به عنوام میراث ماندگار برای آیندگان ثبت و ضبط میکند.
تنها هنر میتواند موجب مانایی و فرهنگساز شدن مفهوم مقاومت شود
وی ادامه داد: تاریخ در حال گذر است و اتفاقات و رویدادهای آن در حال فراموشی و تنها آراسته شدن آنها به زیور فرهنگ و هنر است که میتواند موجب مانایی و فرهنگساز شدنش شود کمااینکه امروز هر جا رجوع به تاریخ میشود از رهگذر آثار فرهنگی و هنری برجای مانده است که میتوان به ویژگیهای اجتماعی و فرهنگی هر قومی پی برد.
مرادخانی تصریح کرد: همین جا باید از مجموعهای از نهادها و سازمان های متولی امر فرهنگ و هنر سپاسگزار باشم که پرداختن به این جریان ارزشی و خلق آثار جاوید هنری را رسالت خود دانسته و در این راه گام گذاشتهاند و برای آن هزینه میکنند هر چند که واقع بینانه تر به این مسئله دیده شود این مسئله نباید در اولویت برنامههای آنها باشد و میتوانند آن را مصروف عرصههای دیگر کنند اما با این وجود سرمایهگذاری خوبی در این زمینه دارند و پای کار هستند.
معاون هنری ارشاد با اشاره به اینکه دولت در بخش فرهنگ و هنر به واسطه دراختیار داشتن سرمایه محدود نمیتواند در همه زمینهها به نحو شایستهای ورود کند گفت: این درست دلیل این امر است که امروزه نهادهای فرهنگی و هنری دیگری به منظور همافزایی امکانات و اختیارات، همراه با هنرمندان و عرصههای هنری میشوند و جدای از این مسئله انگیزهای که در نهاد هر یک از هنرمندان که دارای روحیه جهادی و بسیجی است موجب شده است که مقولاتی همچون هنر والا و متعهد مقاومت اینچنین پیشرفت کرده و نضج یابد.
پرداخت هنری به موضوعات اعتقادی و ارزشی باید به عنوان میراث برای آیندگان باقی بماند
مرادخانی تأکید کرد: همانگونه که پیشینیان برای ما مجموعهای از مظاهر فرهنگی و هنری حاصل بینش و تفکر متمدن ایرانی را برای ما به ارمغان و یادگار گذاشتهاند ما نیز باید در این برهه از زمان به موضوعات اعتقادی و باوری خود بیش از اندازه بها و اعتبار بخشیم تا این جریان نیز به عنوان میراث معنوی و ارزشی برای آیندگان ما باقی مانده و برای آنها نیز قابل استناد و افتخار باشد.
وی افزود: لازمه چنین اقدامی آن است که امروز جامعه فرهنگی و هنری ما با کیفیتی زایدالوصف و در اوج شکوه و فخر آثار خود را خلق کنند به ویژه آثاری که در آنها مفاهیم ارزشی و معنوی همچون مقاومت مطرح است و در یک کلام در این برهه از زمان بیشتر از آنکه به کثرت خلق آثار هنری با مفهوم ارزشی و دینی بیاندیشیم باید تلاش کنیم و نحوه تولید و ارائه آنها به نحوی شایسته و با استفاده از بهترین و مرغوبترین مواد صورت گیرد تا اثر آفرینش شده بدون عیب و نقص باشد.
این گزارش حاکی است پیش از سخنان معاون هنری ارشاد، حبیبالله صادقی دبیر کل سومین جشنواره جهانی «هنر مقاومت» در سخنانی ضمن خیرمقدم به هنرمندان و میهمانان داخلی و خارجی این جشنواره گفت: تعامل بیشتر با جامعه هدف یعنی هنرمندان متعهد در عرصه هنر ارزشی و مقاومت از جمله اهداف کلی این جشنواره است.
هنرمندان این جشنواره تأسی به بانوی کربلا حضرت زینب(س) کردهاند
وی با اشاره به اینکه هنر دینی و بسیجی جلوه تکامل یافته از وجود انسان ارزشی و روحانی است گفت: برگزاری این جشنواره را مصادف با هفته بزرگداشت بسیج و ماه محرم به فال نیک میگیریم به ویژه اینکه در این دوران تاریخ گواه رنج و مصائب یگانه بانوی دشت کربلا حضرت زینب(س) است که به واقع مصداق بارز فرهنگ مقاومت در برابر هجمه یزید و یزیدیان بود.
صادقی تأکید کرد: هیچ اندیشهای به غیر از آراسته شدن آن به زبان هنر ماندگار نمیشود هر چند که هنر امروزه نیز به بدفرجامی ختم شده است و دلیل این بنبست در سیرتحولات هنری در جهان به دلیل آن است که هنرمندان تحتتأثیر سبکها و نحلههای غربی به وجوه قدسی و ارزشی هنر وقعی نمیگذارند و اساساً جای هیچ پژوهشی و مروری بر آنچه خلق شده است باقی نمیماند و نتیجه آن که چنین جریانهایی دیر نمیپایند.
بزرگترین ارمغان هنر مقاومت انتشار فرج است
این هنرمند تجسمی گفت: ایجاز، قابلیتهای دیداری، بازنمایی و رمزگشایی مضامین ارزشی و اجتماعی به طور قطع و یقین از جمله ویژگیهای هنر مقاومت است که بزرگترین ارمغان و هدیه آن انتظار برای برقراری عدالت و صلح در جهان است.
این گزارش حاکی است در ادامه این مراسم با حضور میهمانان ویژه، از تمبر یادبود سومین جشنواره جهانی «هنر مقاومت» رونمایی شد ضمن آن که در ابتدای این مراسم نیز دانا بارتان، استاد دانشگاه هنرهای زیبای امریکا به ایراد سخن پرداخت و از خاطرات خود در مورد فجایایی که در فلسطین و نوار غزه رخ داده واز نزدیک شاهد آنها بوده است گفت و اینکه دولت امریکا کشور خود را به تبلیغات مسموم و فضایی ایجاد کرده است که هر شهروند این کشور اگر خود اهل جستوجو و تحقیق نباشد تصور میکند که تمام دنیا با ملت این کشور سر جنگ دارند و لذا باید با هر حربه ای از خود دفع بلا کنند.