به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری سومین جشنواره تولیدات تلویزیونی«جام جم»عصر امروز دوشنبه 11 آذر با حضور مهدی فرجی دبیر جشنواره در آمفیتئاتر معاونت سیما سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
فرجی دبیر این دوره از جشنواره «جام جم» با اشاره به اینکه در طول یک سال گذشته تولیدات به ویژه در حوزه فیلمهای تلویزیونی بسیار کم بوده است گفت: این به عنوان یک نقطه ضعف در عرصه تولیدات و برنامهسازی تلویزیونی مطرح است که البته تا حدودی در نیمه دوم سال 92 کوشش شد تا این نقیصه حل شود.
جشنواره «جام جم» در 6 بخش برگزار میشود
وی ادامه داد: با این وجود سومین جشنواره «جام جم» طبق دو دوره گذشته با بررسی و ارزیابی تولیدات تلویزیونی در 6 بخش برگزار میشود که تا به این لحظه جلسات داوری در بخشهای گوناگون برگزار شده است و از روز گذشته جلسات جمعبندی هیئت داوران هر بخش در حال برگزاری است.
دبیر سومین جشنواره «جام جم» بر اهمیت برگزاری این جشنواره تأکید کرد و گفت: شاید این پرسش مطرح شود که جشنواره «جام جم» در بهبود شرایط تولید و ارتقای سطح کیفی برنامهسازی چه تأثیری دارد که باید بگویم اکنون بعد از سه دوره برگزاری این جشنواره، دیگر برگزاری این رویداد در میان برنامهسازان تلویزیونی جا افتاده است و حس رقابتی میان آنها ایجاد شده ضمن آن که جشنواره «جام جم» تنها جشنواره موجود در منطقه است که در این سطح و گستردگی در حال برگزاری است.
هر بخش از جشنواره دبیرخانه جداگانهای دارد
وی بخشهای این جشنواره برشمرد و گفت: بینالملل، پویانمایی،گفتوگومحور و ترکیبی،مستند، مجموعههای نمایشی و فیلمهای تلویزیونی از جمله شش بخش رقابتی این جشنواره هستند که برای هر بخش دبیرخانهای در یکی از مؤسسات و ادارات وابسته به صدا و سیما ایجاد شده است و علت این امر هم صرفهجویی در هزینهکرد جشنواره و استفاده از نیروی کارشناسی موجود در سازمان صدا و سیماست.
فرجی تصریح کرد: بخش گفتوگو محور و ترکیبی خود به زیرمجموعههای علمی و اقتصادی،ورزشی،معارفی، اجتماعی و فرهنگی و هنری تقسیم میشود و بخش بینالملل نیز به طور ویژه به بیداری اسلامی و مقاومت اختصاص دارد و در بخش مجموعههای نمایشی و فیلمهای تلویزیونی نیز فیلمهایی با موضوع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.
مدیر شبکه اول سیما در جای دیگری از سخنان خود در این نشست گفت: بخش نمایشی و فیلمهای تلویزیونی که به موضوع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اختصاص دارند به شکل عمومی به رقابت با سایر تولیدات خواهند پرداخت اما در رشتههایی نیز داوری ویژه برای آنها در نظر گرفته شده است که جوایز جداگانهای به نفرات برگزیده آن اهدا خواهد شد.
در این جشنواره بیشتر تأکیدمان موضوعی و محتوایی است
وی با اشاره به اینکه در این بخش آثار تولیدی الف ویژه را نخواهیم داشت تأکید کرد: در این جشنواره بیشتر تأکیدمان موضوعی و محتوایی است و امسال با دریافت آثار خارجی به نوعی کلید آغاز برگزاری این جشنواره را همانگونه که گفتم در سطح منطقه بینظیر است خواهیم زد.
فرجی ادامه داد: در جلسات ستادی جشنواره موضوعی تحت عنوان قضاوت مردمی نیز مطرح شد و قرار بر این شد از چند روز پیش از برگزاری جشنواره با بازپخش برنامههای تلویزیونی، سعی در ترغیب مردم برای ارائه آرا و نظرات آنها داشته باشیم که البته این در مورد مجموعههای نمایشی و فیلمهای تلویزیونی قابل اجراست اما هنوز راهکاری برای قضاوت مردمی در مورد برنامههای همچون گفتوگومحور و ترکیبی به دلیل حجم بالای برنامههای آن نیافتهایم.
وی بر کیفیت آثار شرکت کننده در این جشنواره صحه گذاشت و گفت: به هر حال میزان تولیدات تلویزیونی در هر بخش جدای از اینکه ممکن است به لحاظ کمی کمتر از حد انتظار باشد اما در نوع خود قابل توجه است و لذا باید از میان این انبوه تنها تعداد انگشتشماری در هر بخش را برای قضاوت در نظر میگرفتیم که این اتفاق افتاد و داوران آثار را با دیدی عمیق مورد ارزیابی قرار دادند هر چند که ترکیب هیئت داوران داخلی بود و با وجود اعلام آمادگی از سایر سازمانها و دانشگاهها، برای تأمین نیروی کارشناس داوری سعی کردیم از توان فنی داخلی استفاده کنیم.
سه داور خارجی ارزیابی بخش بینالملل را به عهده دارند
دبیر جشنواره «جام جم» افزود: در بخش بینالملل داوران خارجی برای ارزیابی آثار دعوت شدهاند که شامل آیدا شرافر از هلند است و همچنین با توجه به موضوع خاص این بخش یعنی بیداری اسلامی و مقاومت دو داور یکی ناصر اخضر از لبنان و دیگری ریاض شاهین از فلسطین حضور دارند.
وی در پایان گفت: افتتاحیه این جشنواره 14 دیماه خواهد بود مراسم اختتامیه نیز با معرفی و تقدیر از برگزیدگان 25 دی برگزار خواهد شد.