مصطفی نورزی، مشاور سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با بیان اینکه موضوع استحکام ساختارهای درونی نظام یک موضوع محوری است که در سخنرانیهای متعدد رهبر معظم انقلاب وجود داشته است، اظهار کرد: سخنان اخیر معظمله معطوف به این موضوع مهم و زیربنایی شده است، چرا که به لحاظ تجربی و عینی و هم به لحاظ مفهومی و تئوریک، این مبحث، موضوعی مهم و ضروری است و پیش از هر موضوع دیگری باید در دستور کار دولتمردان قرار گیرد.
این کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه قرن 20 و آغاز قرن 21 تابلویی از ضرورت توجه به استحکام درونی نظام است، گفت: در این دوره برخی نظامها و دولتهای به ظاهر مقتدر به لحاظ عدم توجه به موضوع استحکام ساختار درونی متلاشی شده و از بین رفتند؛ دولتهایی که به لحاظ ظاهر پارامتر اقتدار درونی را داشتند، اما به یک ساخت منسجم درونی واحد دست پیدا نکرده بودند.
وی با اشاره به متلاشی شدن اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991 گفت: هر چند این رویداد مهمی در تاریخ بود، اما به نظر من مهمتر از آن، بحث تغییر ساختار چین بود؛ زمانی چین کمونیستی بر اساس تفکرات مائو که الگویی برای مبارزان جهان بود، شکل گرفت و برای رسیدن به این افق میلیونها نفر جان خود را از دست دادند، اما پس از 27 سال حاکمیت تفکر مائو و رهبران حزب کمونیست چین، تغییرات 180 درجهای در افکار، ایدهها و سیاستهای نظام چین حاصل شد که این اتفاق را میتوان نوعی فروپاشی قلمداد کرد.
نوروزی خاطرنشان کرد: این تغییر از آنجایی شروع شد که رئیسجمهور وقت آمریکا در سفری که به چین داشت، متنی را قرائت کرد که همین متن آغاز ورود تفکر سرمایهداری به این کشور شد و چین امروز محصول همین اتفاق است.
وی با اشاره به جمعیت بالای کشورهای تغییریافته طی دهههای گذشته، اظهار کرد: دلیل این فروپاشی تکیه به بیرون بدون توجه به اقتدار و استحکام درونی بوده است؛ این استحکام همان بنیان مرصوصی است که نگاه قرآن به جامعه انسانی و ضرورت رسیدن به استحکام درونی را به نمایش میگذارد.
نوروزی تصریح کرد: آنچه که رهبر معظم انقلاب مد نظر دارند در واقع شکلگیری سرمایه بزرگ انسانی در کشور است که مؤلفه اصلی در استحکام ساخت درونی نظام محسوب میشود؛ ملت بزرگ ایران باید دارای نیروی انسانی مؤمن، مصمم،با اراده و تسلیمناپذیر باشد تا به هسته جوهری استحکام ساختار درونی نظام دست پیدا کند.
وی در مورد استنباط قرارگرفتن کشورهای غربی در آستانه فروپاشی گفت: منظور از فروپاشی این نیست که قطعاً کودتا میشود و یا تفکری غیر از لیبرالدموکراسی در این جوامع حاکم خواهد شد؛ بلکه اتفاتقی میافتد که با رویکرد فعلی جامعه سرمایهداری تطبیق ندارد.
این کارشناس مسائل سیاسی تأکید کرد: اروپا و آمریکا نیز نتوانستند هسته بنیادین استحکام اجتماعی خود را ایجاد کنند؛ اروپا معطوف به ثروت خود شد و آن را رمز موفقیت دید و بلوک شرق هم به اقتدار تشکیلاتی و سازمانهای آهنین خود توجه کرد و نتوانست به سرمایه بزرگ اجتماعی خود دست پیدا کند.
وی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر پرداختن به نیروی انسانی متعد گفت: مقام معظم رهبری میفرمایند «برای دولتمردان اصلیترین مسئله این بحث است که به نیروی انسانی بزرگ دست پیدا کنیم، قبل از هر اقدام و تصمیم بزرگی». نظر مقام معظم رهبری این است که ملت ایران به بنیان مرصوصی برسد که هیچ چیزی نتواند اراده آنها را در هم بشکند.
نوروزی با تأکید بر اینکه ملت ایران آمادگی رسیدن به چنین نقطهای را دارد، گفت: انقلاب ایران، انقلابی است که این آمادگی را ایجاد کرده که ملتها در صحنه جهانی حرف بزنند؛ فارغ از دولتها و تشکیلات آهنین و سرمایه و سیستمها؛ انقلاب اسلامی بود که این زمینه را فراهم کرده است؛ باید این اتفاق بیفتد که همه دنیا ملت مقتدر و عزتمند را ببینند.
وی تصریح کرد: هسته اصلی و مرکزی استحکام ساختار درونی نظام از این نقطه آغاز میشود و قدرت درونی نظام میجوشد که از این قدرت است که دیپلماسی میجوشد و از این دیپلماسی ملت عزتمند میشود.