کد خبر: 1332649
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۵:۵۳
حجت‌الاسلام موسوی‌منش:

سلامت روح در گروی‌ اقامه نماز و عمل به تکالیف دینی است

گروه اجتماعی: همان‌طور که در زندگی روزمره قواعد سلامتی رعایت می‌‌شود تا از سلامت و قدرت جسمی بهتر و عاری از بیماری برخوردار باشیم، سلامت روح نیز بستگی به رعایت دستوراتی همچون اقامه نماز و عمل به تکالیف دینی دارد.


حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدمراد موسوی‌منش، کارشناس فرهنگی اداره تبلیغات پاسارگاد در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، با اشاره به اهمیت و جایگاه مرجع‌شناسی، گفت: انسان یک سیستم است که از دو بخش جسم و روح تشکیل شده است و سازنده این سیستم دفترچه راهنمای آن، یعنی کتاب آسمانی و نسخه نهایی آن، یعنی قرآن را برای ما فرستاده است.



وی افزود: اگر انسان فقط جسم بود هیچ نیازی به دین نداشت و مجموعه علوم انسانی برای اداره زندگی کافی بود؛ اما در زمان کنونی همه پذیرفته‌اند که روح وجود دارد و انسان حقیقتی دارد که متفاوت از جسم است؛ اگرچه برخی نیز با شیوه‌های تجربی و علمی درصدد فهم آن هستند و این در حالی است که انسان به‌تنهایی از درک حقیقت آن عاجز است و به قول پروردگار این امر فقط در حیطه الهی است و او می‌تواند قوانین و نیازهای آن را تعیین کند.



حجت‌الاسلام موسوی‌منش با تأکید بر اثبات‌پذیری روح، خاطرنشان کرد: در عین حال وجود روح به‌راحتی اثبات‌پذیر است؛ چون در بدن هر انسانی هر 8 سال یک‌بار سلول‌های بدن عوض می‌شوند و جسم کنونی شما چیزی غیر از 8 سال قبل است؛ اما اینکه باز گفته می‌شود من همان انسان هشت سال قبل هستم به‌واسطه این است که روح در بدن وجود دارد.



دستورات اسلامی بر اساس نیازهای روح و جسم انسان‌‌هاست



کارشناس فرهنگی اداره تبلیغات اسلامی با اشاره به برخی از قوانین روح، اظهار کرد: خداوند به‌ جهاتی نیازهای روح و جان ما را بهتر می‌داند و بر اساس آن دستورات خاصی برای ما قرار داده است که بر این اساس همان‌طور که در زندگی روزمره قواعد سلامتی را رعایت می‌‌شود تا از سلامت و قدرت جسمی بهتر و عاری از بیماری برخوردار باشید، سلامت روح نیز بستگی به رعایت دستوراتی همچون اقامه نماز و عمل به تکالیف دینی دارد.



وی تصریح کرد: پذیرفتن روح یعنی پذیرفتن تکلیف و مسئولیت و به‌ همین جهت است که خداوند تکالیف دینی را بر عهده انسان گذاشته است؛ زیرا انسانی که دارای روح است مسئولیت اعمال خود را بر عهده می‌گیرد و در مقابل آن پاسخگو است.



کتاب و سنت؛ راه تشخیص تکالیف



حجت‌الاسلام موسوی‌منش افزود: خداوند راه تشخیص این تکالیف و وظایف را در کتاب و سنت قرار داده است و راه تشخیص احکام دینی از طریق کتاب و سنت را برعهده مراجع تقلید گذاشته است و آن‌ها به‌عنوان متخصصان دین این احکام را به ما ارائه می‌کنند و ما در این خصوص از آن‌ها تقلید می‌کنیم.



کارشناس فرهنگی اداره تبلیغات اسلامی با اشاره به مبحث مهم تقلید ابراز کرد: برخی اصل تقلید را رد نمی‌کنند، اما می‌گویند خودمان مسائل را می‌دانیم و نیاز به تقلید نداریم که باید بررسی کرد و اندازه فهم این افراد را در زمینه‌های مختلف به‌دست آورد؛ باید عالم شد تا بتوان به فهم دست پیدا کرد؛ وگرنه مانند تبعیت بیمار از پزشک عامه، مردم باید از مرجع تقلید تبعیت کنند تا سلامت اعمال آنها تضمین شود.



وی تصریح کرد: برخی از افراد می‌گویند تقلید در شأن انسان نیست و با تقلید جایگاه آدمی پایین می‌آید. انسان که گاهی حتی در لباس پوشیدن، حرف زدن، مصرف کردن یا سایر کارهای جزیی از کسان دیگری تقلید می‌کند چگونه می‌تواند درباره مسائل دینی بدون تقلید راه درست را پیدا کند.



این مقام مسئول خاطر‌نشان کرد: حقیقت این است که الگوبرداری در ذات انسان نهفته است و ما به‌هر حال در همه چیز تمام و کمال نیستیم و لذا به‌دنبال سرمشق‌هایی می‌گردیم که از ما کامل‌تر باشند تا بتوانیم حرکت‌هی خود را در زندگی با اطمینان بیشتری طی کنیم.

captcha