کد خبر: 1336588
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۸
عبدالکریم هاشمی‌ عنوان کرد:

عزم دولت برای بهبود وضعیت بخش تعاون در بودجه 93

گروه اقتصاد: در مجلس شورای اسلامی طرح اصلاح قانون تعاون تصویب شده و دولت هم در لایحه‌ای که تقدیم مجلس کرده، به دنبال بهبود وضعیت این بخش است و ما امیدواریم که به زودی شاهد تحقق وضعیت بهتر باشیم.


سید‌عبدالکریم هاشمی‌نخل‌ابراهیمی، عضو کمیسیون برنامه‌ و بودجه مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به بیان نکاتی درباره لایحه بودجه سال 93 پرداخت و ضمن اشاره به کلیت این لایحه گفت: کلیت بودجه، براساس صحبت‌هایی که خود رئیس جمهور محترم هم داشتند، براین مبنا نهاده شده است که تقریباً شفاف و درآمدها به صورت واقعی دیده شود. در زمینه هزینه‌ها هم همینطور است، یعنی پرهیز از دیدن درآمدهایی که امکان تحقق آن‌ها کم است.



تصمیم دولت برای حمایت جدی از تولید در بودجه 93



وی افزود: تحقق اعتبارات تملک دارایی ما و درصد تخصیص این منابع در سال جاری، بسیار اندک است. دولت در بودجه، سعی کرده است تملک دارایی را کاهش دهد. سال قبل، پیش بینی تملک دارایی، 57 هزار میلیارد تومان بود، امسال به 37 هزار میلیارد تومان، کاهش پیدا کرده است و سقف بودجه هم به 195 هزار میلیارد تومان رسیده است.



عضو کمیسیون برنامه‌ و بودجه مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: براین اساس، باید نرخ بیکاری را کاهش دهیم و رشد اقتصادی را که در سال جاری منفی است، براساس پیش‌بینی‌هایی که در قانون برنامه صورت گرفته است، رشد دهیم. برطبق لایحه بودجه، دولت تصمیم دارد رشد اقتصادی را به مثبت 3 برساند و از تولید، حمایت جدی داشته باشد.



افزایش صادرات و کنترل نقدینگی؛ اهم برنامه‌های دولت



وی ادامه داد: افزایش صادرات نفتی و غیر نفتی و افزایش درآمدها از طریق مالیات هم جزء برنامه‌هایی است که دولت دارد. مبنای فروش نفت از نظر حجم، یک میلیون بشکه نفت خام و سیصدهزار بشکه میعانات گازی به قیمت صد دلار و نرخ ارز هم 2500 تا 2600 تومان، پیش‌بینی شده است.



هاشمی ادامه داد: تصمیم دولت براین است که به نوعی با سیاست‌های مختلف، از رشد نقدینگی جلوگیری و آن را کنترل کند تا اثرات تورمی کمتری بر اقتصاد داشته باشد. ما امیدواریم، همان‌گونه که دولت عنوان کرده است از تولید و به طور خاص بنگاه‌های اقتصادی و بخش خصوصی حمایت می‌کند و به سمت خرید خدمت می‌رود، این وعده را محقق کند.



کلیت بودجه را مثبت ارزیابی می‌کنیم



عضو کمیسیون برنامه‌ و بودجه مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: دولت تصمیم دارد به جای آن‌که خودش اقداماتی انجام دهد که باعث گسترش حجم دولت شود، از بخش خصوصی، خرید خدمت کند. این موارد سیاست‌های کلانی است که در لایحه بودجه سال 93 دیده شده است. ما این کلیت را مثبت ارزیابی می‌کنیم و انشالله دولت، این موارد را عملیاتی کند.



هاشمی درباره افزایش درآمدهای مالیاتی دولت در بودجه سال 93، گفت: دولت و وزارت اقتصاد، عنوان کرده‌اند، اگر در تأمین برخی نیازهایمان از جمله بودجه‌های جاری وزارت امور اقتصادی و دارایی، خصوصأ امور مالیاتی به ما کمک کنید، ما می‌توانیم درآمد را در یک افق چندساله، دو یا سه برابر کنیم.



رویکرد تازه دولت به درآمدهای مالیاتی



وی تصریح کرد: به همین دلیل، دولت بر روی درآمدهای مالیاتی، در کنار افزایش فروش نفت از محل رفع تحریم‌ها یا ورود درآمدهای ما از خارج، براساس تفاهماتی که صورت گرفته شده است، نگاه ویژه‌ای دارد. در این لایحه، رویکرد خاصی برای مالیات وجود دارد. تیم اقتصادی دولت عنوان می‌کنند، ظرفیت مالیاتی کشور ما بسیار بیشتر از وضع موجود است و در بسیاری از موارد شاهد فرار مالیاتی هستیم.



وی ادامه داد: دولت اعتقاد دارد اگر امکانات لازم، از جمله پرسنل و برخی امکانات جاری بیشتری به وزارت اقتصاد و امور دارایی، خصوصاً در امور مالیاتی داده شود؛ می‌تواند هم منابع را افزایش دهد و هم منابع جدیدی که عمدتاً از دادن مالیات فرار می‌کنند را پیدا کند تا از آن منابع  برای توسعه کشور استفاده کند.



عزم دولت برای بهبود وضعیت بخش تعاون در بودجه 93



عضو کمیسیون برنامه‌ و بودجه مجلس شورای اسلامی، درباره وضعیت بودجه بخش تعاون در لایحه بودجه سال 93 عنوان کرد: برای بخش تعاون، در برنامه‌هایی که در سند چشم‌انداز و برنامه پنجم توسعه، پیش‌بینی شده است، هدف این است که بیش از 25 درصد اقتصاد در اختیار این بخش باشد، ولی عملاً این بخش در حال حاضر کمتر از 10 درصد در اقتصاد نقش دارد و جایگاه خود را هنوز پیدا نکرده است.



هاشمی در پایان این گفت‌وگو اظهار کرد: قرار بر این است که هم دولت و هم خود تشکل‌های تعاونی و وزارات تعاون، برای ارتقای سهم بخش تعاون در اقتصاد، تلاش کنند. حرکتی که ما در مجلس شورای اسلامی داشتیم و طرحی که تصویب شد، اصلاح قانون تعاون بود. دولت هم در لایحه‌ای که تقدیم مجلس شورای اسلامی کرده است، به دنبال بهبود وضعیت این بخش است و ما امیدواریم که به زودی شاهد تحقق این وضعیت باشیم.

captcha