کد خبر: 1336917
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۷

نخستین یادواره شهدای نیروی هوایی ارتش در بوشهر برگزار می‌شود

گروه خبرنگاران افتخاری/ حامد فکوری: رئیس مرکز مطالعات استراتژیک نیروی هوایی ارتش با تأکید بر لزوم ایجاد و راه‌اندازی موزه ملی جنگ در بوشهر، گفت: نخستین یادواره شهدای نیروی هوایی ارتش با محوریت شهید خلبان «سیدعلیرضا یاسینی» 16 و 17 بهمن‌ماه سال جاری برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از بوشهر، امیر نیک‌منش حبیبی، رئیس مرکز مطالعات استراتژیک نیروی هوایی ارتش ظهر دوشنبه، 18 آذرماه، در نشست شورای شهر بوشهر به نقش بسیار مهم پایگاه هوایی ارتش بوشهر در زمان جنگ اشاره و اظهار کرد: در دوران دفاع مقدس 10 پایگاه هوایی در کشور فعال بود که پایگاه بوشهر بیشترین تعداد شهید را داشت و 64 شهید از این پایگاه تقدیم نظام شد.

وی ادامه داد: در نخستین لحظات جنگ نخستین پرواز جنگنده‌های ایرانی از بوشهر انجام شد و شهید خلبان جهانگیر ابن‌یمین 31 شهریور 1359 از پایگاه هوایی بوشهر به پرواز درامد و نخستین بمب را بر سر عراقی‌ها انداخت.

رئیس مرکز مطالعات استراتژیک نیروی هوایی ارتش ادامه داد: هر چند صدام و بعثی‌ها برای تصرف ایران طی سه روز برنامه‌ریزی کرده بودند ولی پرواز این جنگنده ها معادلات آنها را به هم زد.

وی اضافه کرد: دوران جنگ تحمیلی یادآور جانفشانی‌ها و ایثارگری و رشادت خلبانان ایرانی است که تعداد زیادی  از آنها هم درعملیات‌های مختلف به شهادت رسیدند که پیکر تعداد زیادی از آنها هنوز مفقود است و پیدا نشده است.

حبیبی افزود: 22 فروند هواپیما با دستور سرلشکر خلبان شهید جـواد فـکـوری از بوشهر پرواز کردند و مهمات خود را بر روی دو لشکر عراق ریختند و مانع از پیشروی آنها شدند که باعث ماندگاری شهر اهواز شد.

وی با تأکید بر لزوم ایجاد و راه‌اندازی موزه ملی جنگ در بوشهر، بیان کرد: بوشهر نقش بسیار مهمی در دوران جنگ دارد و پایگاه هوایی شهید یاسینی بوشهر محل مناسبی برای راه‌اندازی موزه ملی جنگ است.

رئیس مرکز مطالعات استراتژیک نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی خاطرنشان ساخت: یادواره شهدای نیروی هوایی بوشهر در روزهای 16 و 17 بهمن‌ماه سال جاری برای شناخت بیشتر رشادت‌های خلبانان شجاع کشور در بوشهر برگزار می‌شود.

وی همچنین در ارتباط با عقب‌نشینی پایگاه‌ها نیز بیان کرد: فشار غیرمتعارف برای عقب‌نشینی پایگاه هوایی از حریم و محدوده شخصی آن صحیح نیست و وجود این پایگاه‌ها نقش مهمی در امنیت این منطقه دارد و باید اهمیت آن را به خوبی بدانیم و با توجه به نشست و برخاست هواپیماهای جنگی در این پایگاه باید حریم رعایت شود تا خطری ایجاد نشود.

فرمانده پایگاه ششم شکاری نیروی هوایی بوشهر نیز در این نشست اظهار کرد: به منظور راه‌اندازی و ایجاد موزه دفاع مقدس در بوشهر زمین مناسبی که موقعیت آن در شأن و تراز شهدا باشد به زودی در اختیار مسئولان شهر بوشهر برای ایجاد این موزه قرار خواهد گرفت.

وی گفت: کارکنان و نیروهایی که در نیروی هوایی ارتش مشغول به خدمت هستند جزء مکتبی‌ترین و ولایی‌ترین نیروهای مسلح است و نیروی هوایی تکلیف خود را پیش از انقلاب، دوران انقلاب، هشت سال دفاع مقدس و در حال حاضر به نحو شایسته‌ای ادا کرده‌اند.

امیر هادیان ادامه داد: خلبانان با روح بلند و الهی خود و با اتکال به خداوند متعال در هشت سال دفاع مقدس کارهایی انجام دادند که در حوزه نظامی کلاسیک دنیا جایی ندارد.

فرمانده پایگاه ششم شکاری نیروی هوایی بوشهر در ارتباط  با آزادسازی و الحاق بخش‌هایی پایگاه هوایی بوشهر به مناطق شهری، اظهار کرد: همه تلاش ما این است که مردم بتوانند آرامش و آسایش بیشتری داشته باشند و در این راه از هیچ تلاشی کوتاهی نخواهیم کرد.

وی افزود: عقب‌نشینی در برخی مناطق یکی از خواسته‌های عمومی از پایگاه هوایی است که با تعامل و همکاری بیناین پایگاه و توسلی شهردار اسبق بوشهر، در برخی قسمت‌های پایگاه نظیر امامزاده هاشم، فعال شدن پمپ بنزین میدان حر و برخی قسمت‌ها دیگر شهر شاهد بازگشایی و عقب‌نشینی‌هایی بودیم.

فرمانده پایگاه ششم شکاری نیروی هوایی بوشهر با اشاره به توافق شهرداری و پایگاه هوایی برای عقب‌نشینی از دادسرای نظام تا انتهای خیابان آزادگان بوشهر افزود: نیمی از تعهد مسئولان شهری باقی‌مانده که با اجرایی شدن آن، نسبت به الحاق این اراضی به شهر اقدام می‌شود.

وی گفت: در حال اقداماتی برای آزادسازی بخش‌های دیگری از پایگاه هستیم و پس از قطعی شدن جزئیات آن را اعلام می‌کنیم که کلیات آن شامل آزادسازی و الحاق آن دسته از اراضی پایگاه هوایی است که به خیابان و میادین شهر مشرف هستند.

هادیان تصریح کرد: از زمانی که به بوشهر آمدم از مشکلات اهالی دواس و مخبلند برای تردد از کنار فنس پایگاه شرمنده و ناراحت بودم و با توافق خوبی که در دوره شهرداران سابق انجام شد، این مسیر مذکور بازگشایی و خدمت خوبی به شهروندان صورت گرفت.

در پایان بهروز یاسینی، فرزند شهید سید علیرضا یاسینی به بیان خاطراتی از پدرش پرداخت و عنوان کرد: شهید یاسینی اسوه ایمان و اراده، صبر و بردباری و خلاقیت و رهبری بود؛ هرگز دوست نداشت از مأموریت‌هایش سخنی به میان بیاورد؛ با اینکه بیشترین پروازهای جنگی را با هواپیمای (اف ـ 4)‌ انجام داده بود و قهرمان پروازهای برون مرزی محسوب می‌شد، اما در بازگو کردن آن همه رشادت و از خودگذشتگی ابا داشت تا مبادا فداکاری‌هایش به شائبه ریا آلوده شده و خدایی نخواسته خودنمایی کرده باشد.

وی افزود: با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، از جمله خلبانانی بود که در عملیات غرورآفرین 140 فروندی در حمله به خاک عراق نقش مهمی ایفا کرد؛ وی در طول جنگ نیز همواره خلبانی پیش قراول و خط شکن بود؛ از جمله مسئولیت‌های مهم شهید یاسینی فرماندهی پایگاه سوم شکاری، فرماندهی پایگاه دهم شکاری به سال‌های 1363 تا 1365، فرماندهی پایگاه ششم از سال 1367 و فرماندهی منطقه هوایی شیراز در سال 1371 بود و به پاس رشادت‌هایش در دوران دفاع مقدس از دست مقام مقام معظم رهبری مفتخر به دریافت نشان فتح شد.

بهروز یاسینی یادآور شد: سرلشکر خلبان شهید سیدعلیرضا یاسینی از آنجا که علاقه وافری به فنون هوانوردی داشت، در سال 1348 وارد دانشکده خلبانی نیروی هوایی شد و پس از گذراندن دوره مقدماتی پرواز با هواپیمای «اف ـ 33» به منظور تکمیل دوره خلبانی و پرواز با هواپیماهای پیشرفته شکاری به کشور آمریکا اعزام شد و در این مدت، ‌دوره‌های آموزشی خلبانی هواپیمای آموزشی «تی ـ 37» و همچنین هواپیمای پیشرفته شکاری «اف ـ 4» را با موفقیت به پایان رساند و پس از بازگشت به ایران با درجه ستوان دومی در پایگاه ششم شکاری (بوشهر) مشغول خدمت شد.

captcha