به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در جلسه شورای ساماندهی کودکان خیابانی که صبح امروز، 19 آذرماه در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد؛ علی ربیعی، گفت: موضوع آسیبهای اجتماعی و کودکان خیابانی را در هیئت دولت نیز مطرح و پیگیری میکنم تا تصمیمگیری در این زمینه، بهتر صورت گیرد.
وی افزود: باید به آسیبهای اجتماعی، به عنوان واقعیتهای اجتماعی نگاه کرد، زیرا این آسیبها، شرایط جدیدی ازفرایند دوران گذار هستند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با بیان اینکه آسیبهای اجتماعی نقطه ضعف نیستند، گفت: معمولاً مسئولان به آسیبهای اجتماعی به عنوان نقطه ضعف نگاه میکنند و از بیان آن سرباز میزنند.
وی افزود: برگزاری این شورا برای رسیدگی به امور کودکان خیابانی، تکلیف قانونی است و ما باید تکالیف قانونی را انجام دهیم.
ربیعی با اشاره به اینکه ما آسیبها و بحرانهای اجتماعی را به خوبی لمس میکنیم و مورد توجه قرار میدهیم، گفت: واکنشهای جامعه نیز در خصوص آسیبهای اجتماعی به خوبی دیده می شود و دولتهای هوشیار هم در این زمینه به سمت مسئلهیابی میروند و بعضی دولتها، راه حل در این زمینه ارائه میکنند که برخی از آنها کارآمد و پایدار است.
وی در ادامه افزود: برای دیدن آسیبهای اجتماعی، عینک و دید جامع لازم است، البته منظور من دیدی به جز دید ظاهری انسان است، چون آسیبهای اجتماعی را باید افرادی ببینند که دقیقتر هستند و کسانی نگرانی این آسیبها را دارند که نگاهی دراز مدت و آیندهنگر دارند.
ربیعی خاطر نشان کرد: آسیبهای اجتماعی در همه دنیا وجود دارد و چیزی نیست که مختص به ایران باشد، اما در کشورهای شبیه ما، این آسیبها اشکال مختلفی به خود میگیرند و گاهی نیز شدیدتر میشوند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آسیبهای اجتماعی را به کوه یخ تشبیه کرد و گفت: بخشی از آن که در سطح است دیده میشود و آنچه در زیر و در لایههای پنهان آن قرار دارد، دیده نمیشود.
وی با تأکید بر اینکه ما در مسئلهشناسی آسیبهای اجتماعی، دچار مشکل هستیم افزود: راهکارهای زیادی در خصوص حل آسیبهای اجتماعی مطرح میشود که پیدا کردن راه حل مناسب در میان آنها مقداری مشکل است.
ربیعی تصریح کرد: گام اول در حل آسیبهای اجتماعی، خوب دیدن و خوب نشان دادن این مسائل است وگام بعدی آن کنترل و محدود ساختن آن است چرا که دولتهای موفق، دولتهایی هستند که آسیبها را کم و محدود میکنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آسیبهای اجتماعی را پدیده مخصوص بیشتر شهرهای بزرگ خواند و افزود: در شهرهای بزرگ، این آسیبها بیشتر به چشم میخورد و چهره و نمای شهر را تخریب میکند.
وی خطاب به برگزار کنندگان این جلسه در خواست کرد: آسیبهای اجتماعی، باید دقیقتر مسئلهشناسی شود، از افراط و تفریط پیرامون بیان مسئله خود داری شود و علتشناسی شاکله اصلی را تشکیل دهد.
ربیعی با تأکید بر ضرورت هماهنگی بین دستگاهی در خصوص حل آسیبهای اجتماعی، گفت: بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت کشور باید همکاریهای خوبی در این زمینه صورت پذیرد، زیرا بخشی از سیاستگذاریها در وزارت کشور صورت میگیرد.