کد خبر: 1339580
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۷
مهم ترین رخدادهای هفته در حوزه اندیشه /

آغاز ثبت‌نام در همایش اعجاز قرآن/برگزاری آخرین نشست «نیاز انسان به عرفان»

گروه اندیشه: محمد اسدی‌گرمارودی در آخرین نشست از سلسله نشست‌های «نیاز انسان به عرفان و بررسی عرفان‌ها»، مشخصه‌های عرفان اصیل را تعامل عقل و دل و خدامحوری دانست.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، مهم‌ترین رویدادهای حوزه اندیشه که در هفته جاری رخ داده است، در ادامه می آید:



پذیرش دانش‌پژوه در مؤسسه امام خمینی(ره) برای سال تحصیلی 94 ـ 93



روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، این مؤسسه برای سال تحصیلی 94 - 93 در مقطع کارشناسی، جهت تحصیل در رشته معارف اسلامی با یکی از گرایش‌های علوم انسانی، از میان برادران و خواهران طلبه، دانش‌پژوه می‌پذیرد. زمان برگزاری آزمون، 25 بهمن‌ماه است و متقاضیان می‌توانند شهر قم، تهران، اصفهان، اراک، کرمان، کرمانشاه، یزد، زنجان، ملایر، همدان، آران و بیدگل یا اردبیل را برای تحصیل انتخاب کنند.



آغاز ثبت‌نام از متقاضیان شرکت در همایش اعجاز قرآن



انجمن علمی اعجاز قرآن ایران، ثبت نام اینترنتی خود را از علاقه‌مندان به حضور در دومین همایش اعجاز قرآن کریم آغاز کرد. طبق این گزارش، علاقه‌مندان تا 13 بهمن ماه فرصت دارند که با مراجعه به پایگاه اینترنتی http://www.miracleofquran.org جهت شرکت در این همایش که 16 بهمن و به همت انجمن علمی اعجاز قرآن ایران وابسته به دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود، ثبت نام کنند.



برگزاری همایش «تفکر اجتماعی و جامعه در خاورمیانه و شمال آفریقا»



به گزارش ایکنا، سومین همایش بین‌المللی «تفکر اجتماعی و جامعه در خاورمیانه و شمال آفریقا» 20 و 21 آذرماه، همزمان با هفته بزرگداشت پژوهش و پژوهش‌گری، در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می‌شود. با توجه به محدودیت زمانی‌ای که در برگزاری این همایش در تهران وجود داشته است، جمعاً 127 چکیده مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده که از این تعداد 22 مقاله از پژوهش‌گران خارجی و 105 مقاله از پژوهش‌گران داخلی بوده و همگی در کتاب چکیده مقالات به چاپ رسیده‌اند، اما در زمان همایش تنها برخی از این مقالات ارائه خواهد شد و برخی مقاله‌های منتخب نیز در یکی از مجله‌های انجمن جامعه شناسی ایران و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی منتشر خواهند شد.



انتصاب طوبی کرمانی به مشاورت دبیرکل در امور بانوان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی



بر طبق این گزارش، آیت الله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در حکمی، طوبی کرمانی را به سمت مشاور دبیرکل در امور بانوان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی منصوب کرد. در حکم آیت الله اراکی آمده است: نظر به سوابق ارزنده و تجربیات فراوان و ارزشمند در عرصه های فرهنگی، تقریب مذاهب اسلامی و امور زنان مسلمان، حضرت عالی را به سمت مشاور دبیرکل در امور بانوان منصوب می نمایم.



نشست خبری «اعلام برنامه‌های هفته ملی پژوهش و فناوری»



نشست خبری «اعلام برنامه‌های هفته ملی پژوهش و فناوری» دوشنبه 18 آذرماه، با حضور وحید احمدی، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد. بر اساس این گزارش، احمدی در خصوص هفته پژوهش گفت: هفته چهارم و به طور مشخص روز 25 آذرماه هر سال بر اساس مجوز شورای عالی فرهنگ عمومی به عنوان هفته پژوهش انتخاب شده است و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز معاونت آن را بر عهده دارد.



وی شعار امسال هفته پژوهش و فناوری را «پژوهش و فناوری؛ کلید توسعه پایدار» دانست و  بیان کرد، نگرش سنتی به علم و تحقیق بر این اساس بود که علم به خودی خود خوب است و لیکن در دنیای امروز این نگرش کنار رفته است و اقتصاد، سیاست، دیپلماسی، فرهنگ عمومی و همه علوم بر محور پژوهش شکل می‌گیرند.



سومین نشست «نیاز انسان به عرفان و بررسی عرفان‌ها» برگزار شد



به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن، سومین و آخرین نشست از مجموعه نشست‌های «نیاز انسان به عرفان و بررسی عرفان‌ها» با موضوع «عرفان‌های نوظهور» با حضور و سخنرانی حجت الاسلام احمدحسین شریفی، استاد حوزه و دانشگاه و عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی امام خمینی(ره) و محمد اسدی گرمارودی، مدیر گروه معرف دانشگاه صنعتی شریف،سه شنبه19آذرماه، در سالن جابربن حیان دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.



محمد اسدی گرمارودی، مدیر گروه معرف دانشگاه صنعتی شریف در این نشست در خصوص مشخصه‌های عرفان اصیل و راه شناخت عرفان کاذب گفت:  برای شناخت عرفان های اصیل سه خصیصه را باید در نظر داشت، اول این که عرفان حقیقی و خصوصا عرفان اصیل شیعی، بین عقل و دل تعامل بر قرار می‌کند و تضادی بین عقل و دل وجود ندارد. در روایات عارفان هم نقل است که اگر دو عارف در شهود عرفانی خود به دو نتیجه متضاد برسند، حق با کسی است که قولش به عقل نزدیک‌تر است. دومین مشخصه این است که عرفان اصیل هدفی غیر از خدا ندارد و سوم شریعت محوری عرفان است. در عرفان حقیقی هیچ چیزی در تعارض با شریعت وجود ندارد و این امکان وجود ندارد که کسی به حقیقت برسد و شریعت را رها کند.



حجت‌الاسلام والمسلیمن احمدحسین شریفی، استاد حوزه و دانشگاه، از دیگر سخنرانان نشست بیان کرد: عرفان‌ها و جنبش‌های نوین و نوظهور، شریعت را برای نیل به سرور و آرامش روش قدیمی می‌دانند و چنین بیان می‌کنند که روش‌های مناسب جدید، جایگزین نماز، روزه و در کل شریعت است. در حال حاضر در ایران، از سال 70 تا 89، چیزی در حدود 4500 عنوان کتاب از طرف جنبش‌های نوظهور دینی و عرفانی در تیراژ 200 میلیون جلد، به فارسی ترجمه و به بازار عرضه شده است. این مطلب به این معناست که به ازای هر ایرانی 3 کتاب عرفان کاذب چاپ شده و این در حالی است که 45 جلد کتاب در نقد آن‌ها نوشته نشده است.



مجموعه مقالاتی در تطبیق فلسفه اسلامی و غربی منتشر شد



به مناسبت روز جهانی فلسفه در سال جاری میلادی، مجموعه مقالاتی در زمینه فلسفه تطبیقی (فلسفه اسلامی و غربی) با عنوان «زمین مه آلود ایده‌ها و نور گفت‌وگو» به سردبیری علی پایا توسط انتشارات ICAS لندن منتشر شد. در این کتاب پس از معرفی نویسندگان و مقدمه، مقالات «دیدگاه آکوئیناس و ملاصدرا درباره اصالت وجود» از دیوید بورل (David Burrell)، «غزالی و فلاسفه؛ دفاع از علیت» از لن گودمن (Lenn Goodman)، «ملاصدرا و مارتین هایدگر، یک چرخش فلسفی» و «پارمنیدس و ملاصدرا؛ سفر عرفانی به وجود» از محمد کمال منتشر شده است.

captcha