به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم رونمایی از 110 اثر فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، صبح امروز، 25 آذرماه در حسینیه این سازمان با حضور آیتالله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و محمدباقر خرمشاد، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
آیتالله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در این مراسم با اشاره به توجه ایرانیان به سه مقوله دین، علم و ایمان گفت: وقتـی که سـوره جمعه بر پیامبـر اکرم(ص) نازل شد، شخصی پرسید: ای پیامبر خدا(ص) مراد ایـن آیات چه کسانی است؟ راوی میگوید: سلمان فارسی میان ما بود که پیامبر اکرم(ص) دستـش را روی دوش او گذاشت و فرمود: «لو کانالدین عند الثریا لذهب به رجل من فارس حتی یتناوله؛ اگر دین به ستاره ثریا رسد، هر آینه مردی از سرزمین فارس به آن دست خواهند یافت.»
وی افزود: هنگامی که آیاتی از قرآن در نکوهش قوم عرب به جهت عدم ثبات و پایداری در ایمان و تهدید به جایگزینی قوم دیگر به جای آنها آمده است، در تفسیر این آیات و روایات وارده که در حد تواتر و مورد قبول شیعه و سنی است، به نقش ایرانیان به صراحت اشاره شده است.
آیتالله اراکی ادامه داد: هنگامی که اصحاب از پیامبر اکرم(ص) پرسیدند: این گروهى که خداوند در این آیات به آنها اشاره کرده است، چه کسانی هستند؟! در این هنگام که سلمان در کنار پیامبر(ص) بود، پیامبر(ص) دست بر پاى سلمان زد و فرمود: منظور این مرد و قوم اوست.
وی با تأکید بر توجه علمای اسلام بر فرمایش پیامبر اکرم(ص) درباره جایگاه ایرانیان گفت: امیرالمؤمنین(ع) در خطبه 192 نهجالبلاغه معروف به قاصعه، بحث عصبیتهای ملیگرا را مطرح کرده و بر این نکته اشاره دارد که هر قومی باید به کمالات خود افتخار کند، نه عصیبتهای قومی؛ بنابراین آنچه ایرانیان را از سایر قومها متمایز میکند، همان دین، عمل و ایمان است و افتخار میکنیم ایران پرچمدار ولایت در جهان کنونی است.
آیتالله اراکی در ادامه تصریح کرد: جبران خلیل جبران، نویسنده و اندیشمند مسیحی لبنانی هم در یکی از آثار خود به نقش ایرانیان اشاره کرده و میگوید؛ حضرت علی(ع) شهید عظمت خویش شد، مردم عرب، حقیقت مقام او را درک نکردند، اما گروهی از مردم کشور همسایه آنها یعنی ایران این گوهر گرانبها را شناختند.
گفتنی است در پایان این مراسم، از 110 اثر پژوهشی سازمان و فرهنگ ارتباطات اسلامی رونمایی شد که از جمله آنها میتوان به کتاب یادنامه شهید اقتدار فرهنگی، شهید حجتالاسلام و المسلمین ابراهیم انصاری، کتابهای جامعه و فرهنگ چین(دوره سه جلدی)، روسیه(دوره دو جلدی)، لبنان و نیجر، کتابهای دانستنیهای یک رایزن(5 عنوان)، کتابهای تاریخ شفاهی رایزنان فرهنگی(بیش از بیست عنوان)، ترجمه کتاب دانش مسلمین علامه حکیمی به چهار زبان(عربی، روسی، اسپانیولی و انگلیسی)، کتابهای تصوف در آسیای میانه، فرهنگ سنتی چین، فرهنگ و تمدن در آفریقا، علویگری و بکتاشیگری در آناتولی، کتاب مدخل فی النظریه السیاسیه للامام الخمینی، کتاب «آئینه فرهنگ»(15 عنوان)، گردونه افعال زبان فارسی، اولین شماره نشریه علمی و پژوهشی اسلام سیاسی، بیش از 20 عنوان گزارش پژوهشی با موضوعاتی از جمله بومیان استرالیا، جریانهای فکری علیه تشیع در جهان اسلام، میراث معنوی و پدیده جهانی شدن و ... اشاره کرد.