کد خبر: 1343504
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۶
رایزن ایران در تایلند:

شیخ عباس قمی پایه مذهب تشیع را در تایلند بنا کرد

شعب خارجی: نجاریان زاده در همایش« نقش شیخ احمد قمی در احیاء محرم و معارف حسینی در تایلند» گفت: تاریخ ظهور تشیع در تایلند با حضور شیخ احمد قمی در این سرزمین آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه شرق آسیا، این همایش  با حضور مصطفی نجاریان‌زاده، رایزن فرهنگی ایران، گاسیم بام رونگ ویش، رئیس جدید دانشگاه راجاپات، شیخ شریف هادی، رئیس دانشکده اسلام شناسی و ایران شناسی دانشگاه تکنولوژی آیوتایا، سارامونگ کن، رئیس گروه استراتژی و توسعه استانداری شهر آیوتایا، رئیس دفتر نمایندگی شیخ الاسلام تایلند، اعضای شوری اسلامی شهر آیوتایا و جمعی از محققین و متفکران و اساتید دانشگاه و بیش از 400 تن از دانشجویان دانشگاه راجاپات واقع درتاریخی آیوتایا برگزار شد.

درابتدا جیراساگشوم وارانون، سرپرست فعلی دانشگاه راجاپات طی سخنانی گفت: دانشگاه راجاپات محلی است که آرامگاه شیخ احمد قمی زینت بخش آن است. شیخ احمد قمی یک مسلمان بزرگ ایرانی و اهل شهر قم بود که در اواخر دوران سلطنت پادشاه ناراسیوان به سرزمین تایلند آمد و با خدمت صاقادنه در دربار پادشاه توانست لقب انسان بزرگ را از پادشاه وقت بگیرد و منصب شیخ الاسلامی را هم شیخ احمد به پادشاه وقت پیشنهاد کرد و از طرف پادشاه به عنوان اولین شیخ الاسلام تایلند منصوب شد و هم اکنون خاندان بوناک در تایلند از نسل شیخ احمد قمی هستند و بسیاری از مسلمانان فعلی نیز در این کشور از خاندان وی و افرادی هستند که توسط ایشان با مکتب تشیع آشنا شده‌اند.
وی در ادامه افزود: برگزاری این همایش در این دانشگاه مرهون همکاری‌های بسیار خوب این دانشگاه با رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تایلند و همچنین روابط بسیار مطلوب دو کشور تایلند و ایران است که از زمان شیخ احمد قمی آغاز شده و تا این زمان استمرار یافته است و باید اقرار کنم که طی سال‌های اخیر پیوند و مناسبات دو کشور و به ویژه روابط فرهنگی فی‌مابین از ارتقاء و رشد قابل ملاحظه‌ای برخوردار بوده است.
در ادامه رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به ایراد سخنرانی با موضوع بازخوانی تاریخ عاشورا و نقش شیخ احمد قمی در احیای فرهنگ و معارف حسینی در تایلند پرداخت.
وی خاطر نشان کرد: تاریخ ظهور تشیع در تایلند بیش از چهار قرن قدمت دارد که با حضور شیخ احمد قمی در شهر آیوتایای سرزمین تایلند آغاز شد و از همان زمان مردم این کشور با فرهنگ و معارف اهل‌بیت(ع) و به ویژه نام حسین(ع) و تاریخ کربلا و عاشورا آشنا شدند و بسیاری از مردم این سرزمین با این فرهنگ مأنوس و شیفته اهل‌بیت(ع) شدند و با گرویدن به مکتب تشیع از همان زمان اقدام به برپایی مجالس حسینی و احیاء محرم و صفر و به ویژه برگزاری ایام دهه عاشورای حسینی در سراسر این کشور کردند.
از همان زمانی که شیخ احمد قمی، واقعه کربلا و تاریخ عاشورا را برای مردم بودایی این کشور بیان کرد، بسیاری از آنان تحت تأثیر این فرهنگ غنی قرار گرفته و تعلق خاصی به حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و مکتب اهل بیت(ع) پیدا کردند، حتی عده‌ای از آئین بودا به مکتب اسلام و تشیع پیوسته و همواره در محافل ذکر اهل‌بیت(ع) و مجالس حسینی شرکت می‌کردند .
در پایان این همایش؛ فیلم سینمایی ایرانی«روز واقعه» با زیرنویس تایی برای حضار به نمایش گذاشته شد و بسیار مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.
 

captcha