به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محتوای زندگی به سبک اسلامی برقراری ارتباط صحیح با خود، خدا و مردم است و قرآن چراغ راه زندگی است. در این کتاب ارزشمند آسمانی چگونه زیستن و زندگی کردن به خوبی بیان شده و توجه به همسایه، همنوعان، نیازمندان و رعایت اخلاق پسندیده در مراوده با مردم و احترام به والدین، صداقت، امانت، رازداری و نوعدوستی سفارش شده است.
ناهنجاریهای اجتماعی مانند بیعفتی، بیحجابی و بیادبیهای مدرن علت فاصله از زندگی اسلامی و قرآنی است و اینگونه موارد بیشتر از طریق رسانههای دیداری و شنیداری برگرفته از فرهنگ غربی وارد فرهنگ اسلامی شده و باعث شده که مردم و بهویژه نسل جوان ما از دین و فرهنگ اسلامی و آموزههای قرانی به صورت خواسته یا ناخواسته فاصله بگیرند.
به عنوان مثال در جنوب کرمان ماهواره یک عامل مهم برای فاصله گرفتن از دین و آموزههای دینی شده است و مسائل دینی را در زندگی روزمره مردم کمرنگ کرده است و صدا و سیما و به طور کلی مسئولان امر نیز با کمکاری و بیتوجهی، مردم را به این سمت سوق میدهند و یا حداقل کاری برای جلوگیری از این معضل بزرگ فرهنگی نمیکنند. در گفتوگویی که با چند کارشناس و عدهای از مردم انجام شد به موارد میتوان مهر تأیید زد.
مولایی، از شهروندانی است که از ماهواره استفاده میکند و میگوید: در اوایلی که اسباب و وسایل ماهواره را خریدم فقط برای کیفیت بهتر شبکههای استانی بود و چند ماهی هم در این مورد در مقابل خانواده مقاومت کردم، اما سرانجام تسلیم آنها شدم و حالا از همه شبکههای خارجی استفاده میکنم و دیگر حتی مجالی برای پرداختن به شبکههای داخلی نیست.
یکی از دانشجویان دانشگاه میگوید: تقریباً در بیشتر موارد خانوادهها وقتی اسباب و وسایل ماهواره را خریداری میکنند فقط برای شبکههای داخلی است اما کمکم به شبکههای خارجی روی میآورند و این باعث دور شدن از زندگی اسلامی است و زنگ خطری برای متولیان دینی که تاکنون نتوانستهاند بهخوبی مردم را در راه مستقیم هدایت کنند.
شهابی، یکی از کارگران سادهای است که فقط دو اتاق دارد و مشکلات مالی زندگی فراوانی را هم در پیش رو دارد اما میگوید: تحت فشار خانواده مجبور شده که وسایل ماهواره را خریداری کند.
جمیله اسکندری، مدرس دانشگاه میگوید: امروزه زندگی مردم بیشتر به سبک غربی گرایش پیدا کرده و نکات مثبتی همچون صله رحم، احترام به بزرگان، عیادت از بیماران و ... کمرنگ شده و ماهواره یکی از مهمترین عوامل دوری از دین و شیوه زندگی ائمه(ع) در خانوادهها شده است.
وی راه حل اساسی این مشکل را شفافسازی متولیان امر و آموزش همهجانبه میداند و میگوید: از فنآوریهای روز دنیا باید استفاده بهینه کرد و نکات مثبت را یادآور شد و با بسیج همگانی فرهنگ غنی اسلامی را یادآور کرده و همچنین، توجه به آداب و رسوم گذشتگان و سنتها را باید در بین مردم شکوفا کرد، زمینه را برای ازدواج آسان فراهم کرد و دولت به گونهای عمل کند که علاوه بر ایجاد شغل قدرت خرید مردم را در همه سطوح جامعه بالا ببرد.
این استاد دانشگاه میگوید: مجموعههایی که در بیشتر شبکههای ماهوارهای پخش میشود، بنیان خانواده را به چالش میکشاند و باعث دوری مردم از دین و آموزههای دینی میشود.
حمیدرضا دژن، استاد دانشگاه نیز در این مورد میگوید: گسترش بیش از حد ماهوارهها باعث شده تا زندگی مردم تحت تأثیر فرهنگ غربی باشد و اینگونه شده که بدحجابی معمول شده و مساجد در زمان نماز جماعت کمتعداد است.
وی میگوید: ورود وسایل الکترونیکی مانند ماهواره، موبایل و اینترنت سلامت اخلاقی و فرهنگی جامعه را تحتالشعاع قرار داده است.
دژن مقابله با معضل بدحجابی و دینگریزی را کار فرهنگی عمیق بیان میکند و با تأکید بر لزوم برخورد تخصصی با پدیدههای اجتماعی، اظهار میکند: مهمترین گزینه معضل کمتوجهی به دین و بدحجابی ضعف نظام آموزشی و فرهنگی است که باید در این زمینه کار اساسی صورت گیرد و در چنین شرایطی رسانهها، کارشناسان و مسئولان کشوری باید تلاش خود را در بهروزرسانی مسائل اعتقادی و مذهبی بهویژه برای قشر نوجوان و جوان کشور داشته باشند و هرچه دانستههای اخلاقی و مذهبی افراد افزایش یابد سبب مستحکمتر شدن پایههای خانواده شده و فضای آرامش بر جامعه حاکم میشود.