به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در ابتدای این نشست که با حضور جمعی از طلاب و اساتید برگزار شد، حجتالاسلام والمسلمین فلاحزاده، رئیس مرکز موضوعشناسی احکام فقهی، ضمن تشریح اهمیت و جایگاه موضوعشناسی در شرایط فعلی، گفت: با توجه به بروز مسائل جدید و نیاز به فتواهایی در مورد مسائل نوظهور باید توجه داشت موضوعشناسی مقدمه افتاء است.
وی افزود: در این مقوله، دو مؤلفه در طرح مسائل فقهی باید مورد نظر قرار گیرد که شامل محتوا و قالب بیان است. بر این اساس، محتوا بر مبنای شناخت مخاطب، نیازها و قدرت فهم وی تعیین میشود و در چگونگی انتقال محتوا نیز چند مشخصه حائز اهمیت است که عبارتند از: سادهگویی به معنای پرهیز از کاربرد اصطلاحات و لغات نامأنوس غیرضروری و استفاده از جملات کوتاه و روان، تبشیر به معنای معرفی دین به عنوان بشارتدهنده، آموزش عملی، استفاده از جاذبههای هنری، تطبیق حکم بر مصداق.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه در شرع مقدس، هر موضوعی حکمی دارد و هر حکمی موضوعی دارد، گفت: در مرکز تخصصی موضوعشناسی فقهی که با حمایت و عنایت فقها آغاز به کار کرده است، کارشناسانی از سایر علوم نیز حضور دارند که مسائل را به دقت و از ابعاد مختلف بررسی میکنند همچنین در این راستا تفاهم نامههایی با مراکزی مانند سازمان جغرافیایی، سازمان شیلات، مؤسسه اطلس شیعه امضا شده است و این مرکز از پایاننامهها و رسالات مرتبط با موضوعات فقهی نوین مطرح است، حمایت میکند.
یادآور میشود، نشستهای تخصصی با محوریت مباحث فقهی به همت مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران استان تهران، در روزهای آینده برگزار خواهد شد. علاقهمندان میتوانند جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت معاونت پژوهش حوزه علمیه خواهران استان تهران مراجعه کنند.