کد خبر: 1347012
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۳۳
در نشست خبری مطرح شد؛

برگزاری جشنواره عمار در مسجد؛ راهی برای پوشش بیشتر مردم

گروه هنر: در نشست خبری جشنواره فیلم عمار که امروز، 4 دی برگزار شد، برپایی این جشنواره در مساجد، به عنوان راهی برای تحت پوشش قرار دادن بیشتر مردم عنوان شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری چهارمین جشنواره مردمی فیلم عمار با حضور حامد بامروت‌نژاد، دبیر اجرایی، سیدناصر حسین‌پور، دبیر اکران‌های مردمی و محمدهادی حاج‌کریمی، دبیر اجرایی اکران‌های مردمی، امروز( 4 دی) در مسجد جوادالائمه(ع) سی متری جی برگزار شد.

در ابتدای این نشست، حسینی‌پور، دبیر اکران‌های مردمی در جمع خبرنگاران و مردم نمازگزار اظهار کرد: جشنواره عمار بهانه‌ای است برای هنرمندانی که دغدغه دین و ولایت دارند. این جشنواره سعی دارد با حمایت خود از فیلم‌های انقلابی به رشد و تقویت این دست آثار کمک کند. بنابراین ما از ظرفیت‌های اکران‌های مردمی استفاده می‌کنیم تا بتوانیم مخاطبان بسیاری را جذب جشنواره خود کنیم.

وی افزود: در جشنواره عمار، تمامی مردم از هر قشری مخاطب هستند؛ بنابراین هر مکانی که مردم قادر باشند به تماشای فیلم‌های جشنواره بنشینند، محلی برای اکران‌های مردمی خواهد بود. برای مثال مساجد، هیئت‌ها، مدارس و ... مکان‌هایی هستند که در آن فیلم‌های جشنواره عمار به نمایش در می‌آید؛ حتی در این رویداد ما از ظرفیت برخی مکان‌ها همانند(آرایشگاه‌ها و فروشگاه‌ها) نیز استفاده خواهیم کرد تا مردم بیشتری را تحت پوشش آثار خود قرار دهیم.

حسینی‌پور ادامه داد: فیلم‌های جشنواره عمار آثاری هستند که تأثیرات‌شان را باید همانند ادعیه‌ها قلمداد کرد، چون در دوره قبل دیدیم که مردم دین‌مدار از آثار انقلابی به نحوه شایسته‌ای استقبال می‌کردند. در این راستا مساجد، به عنوان بزرگترین پایگاه مردمی، سنگری هستند در مقابل تهاجمات فرهنگی؛ بنابراین فیلم‌های حاضر در جشنواره در بسیاری از مساجد به نمایش درخواهند آمد.

در ادامه مراسم، بامروت‌نژاد با بیان اینکه مخاطبان امروز سینما تنها یک درصد جامعه را در برمی‌گیرند، گفت: وقتی ما فیلمی را پرفروش نام می‌نهیم، منظورمان این است که آن آثار بیش از یک میلیارد تومان فروخته است؛ در حالی که این رقم تنها سیصد هزار نفر از جامعه ما را تشکیل می‌دهد، تعدادی که در مقابل جمعیت هشتاد میلیونی کشور بسیار ناچیز است. برای همین باید ارزیابی کنیم که چرا مردم از سینما دوری می‌کنند.

وی اضافه کرد: یکی از دلایل این است که محل پخش مناسب فیلم در تمامی مناطق کشور وجود ندارد، اما دلیل اصلی‌تر این است که فیلم‌ها آن گونه نیستند که مردم دین‌مدار ما جذب آن شوند. در صورتی که اگر فیلم‌ها روی ارزش‌های اسلامی تکیه داشته باشند، تمامی اقشار به سمت سینماها سوق پیدا خواهند کرد. در این راستا جشنواره عمار همت خود را برای ترغیب مردم متعهد کشورمان متمرکز کرده است.

دبیر اجرایی جشنواره عمار با تأکید بر اینکه شرط اصلی برای پذیریش در این رویداد، مردمی بودن آثار است، گفت: فیلم‌هایی که در فستیوال عمار حضور خواهند داشت باید در جذب مخاطب موفق باشند، پس اگر فیلمی کیفیت خوبی داشت، ولی قادر نبود با مردم ارتباط برقرار کند، در جشنواره عمار حضور نخواهد داشت.

بامروت‌نژاد عنوان کرد: جشنواره عمار یک اعلام همگانی است برای کسانی که دل در گرو انقلاب دارند؛ خوشحال هستیم که می‌بینیم تا به امروز، بیش از دو هزار مرکز تقاضای نمایش آثار جشنواره را داشته؛ رقمی که در حال افزایش است.

وی با اشاره به اینکه مساجد همیشه پرورش دهنده‌ بزرگان کشور بوده، تصریح کرد: مساجد‌ همیشه برای مردم کشورمان پایگاهی بوده که در آن حرکت‌های انقلابی و ارزشی صورت گرفته است، برای همین ما تمرکز اصلی خودمان را در اکران‌های مردمی به روی مساجد استوار کرده‌ایم. نکته دیگر اینکه سعی داریم مساجد همانند گذشته مکانی برای تربیت نیروهای انقلابی در عالم هنر باشند؛ همان گونه که در سال 57، فرج‌الله سلحشور در همین مسجد، نمایش حر را روی صحنه برد.

متین‌فر، یکی از هیئت‌ امنای مسجد جوادالائمه در بخش دیگری از این مراسم اذعان کرد: رهبر معظم انقلاب بارها در سخنان‌شان تأکید کرده‌اند که ملت ایران قادر به انجام هر کاری است؛ یعنی ما می‌توانیم. این توان فنی است که تنها در بعد نظامی یا اقتصادی رخ نمی‌نماید، بلکه در عرصه فرهنگ نیز قادر هستیم که به بزرگترین دستاوردها برسیم. در این میان، مساجد باید پایگاه‌هایی باشند که در آن نیروی انقلابی تربیت شود.

وی افزود: کارگردان‌های ما نیز موظف هستند که همدوش با مردم، دین خود را نسبت به انقلاب اسلامی ادا کنند. این ادای دین با ساخت کارهای خوب شکل می‌گیرد. آثاری که قادر باشد بصیرت مردم را بالا ببرد.

متین‌فر درباره فعالیت‌‌های فرهنگی هنری مسجد جوادالائمه تصریح کرد: بسیجیان این مساجد، فعالیت‌های فرهنگی را به عنوان یکی از کارهای اصلی خود در نظر گرفته‌اند، برای همین با پخش فیلم‌ها و اجرای تئاترهای مذهبی سعی داریم مردم را با زبان هنر و هر چه بیشتر با زیبایی‌های اسلام آشنا کنیم.

وی تأکید کرد: امروزه دشمنان ایران اسلامی به واسطه هجمه‌های فرهنگی که ماهواره‌ها نقش اصلی آن را دارند، سعی می‌کنند تا جوانان ما را از مسیر درست دور کنند. بر این اساس ضروری است ما نیز با زبان هنر پاسخ محکمی به آنها بدهیم. همان‌گونه که بعد از انقلاب بارها دشمنان انقلاب را در عرصه‌های مختلف شکست داده‌ایم.

حاج‌کریمی آخرین سخنران این نشست خبری اظهار کرد: خوشحال هستیم که این جلسه در یکی از پرشورترین مساجد تهران برگزار شد. این اقدام می‌تواند قدمی در جهت فرهنگ‌سازی اسلامی باشد تا عالم هنر بداند که مساجد بازوان پرقدرتی هستند که می‌توانند هنر کشورمان را به نقطه اوج هدایت کنند.

captcha