کد خبر: 1347047
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۴۰
محمد بنیادی تصریح کرد:

ضرورت بازتعریف نوع مدیریت در مؤسسات قرآنی/ پرهیز از حرکت‌های موازی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مشاور و مدیرکل قرآن، نماز و عترت وزیر سابق آموزش و پرورش با تأکید بر ضرورت بازتعریف و بازتولید نوع مدیریت در کالبد مؤسسات قرآنی، اظهار کرد: حرکت‌های موازی منجر به ایجاد معضلات مدیریتی در نظام مؤسسات قرآنی ـ مردمی می‌شود.


محمد بنیادی، مشاور و مدیرکل قرآن، نماز و عترت وزیر سابق آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه سبک مدیریتی در مؤسسات قرآنی و نهادهای مردمی دارای ابعاد بسیار گسترده و پیچیده‌ای است، گفت: لازم است تا مؤسسات قرآنی از جریان حقیقی و حقوقی بهره کافی و وافی ببرند؛ در واقع برای اثربخشی این دست از مراکز به اجرای قانون‌های مدون در این راستا نیاز است.



تدوین قوانین جدید مدیریتی در حوزه مؤسسات قرآنی



این خادم‌القرآن به اجرای قوانین در کالبد مؤسسات قرآنی اشاره و تصریح کرد: با توجه به رویکرد مؤسسات قرآنی ـ مردمی در حیطه قرآن و عترت(ع) باید قوانین جدیدی نسبت به ابعاد مختلف این مراکز تهیه و تدوین شود تا بتوان معضلات مربوط به نحوه مدیریت را برطرف کرد.



وی در رابطه با نحوه مدیریت مؤسسات قرآنی ـ مردمی اظهار کرد: زمانی مؤسسات قرآنی از رهبری موفقی بهره می‌شوند که براساس نوع مدیریتی که دارند، بازتعریف و بازتولید شوند؛ به‌طور کلی راهکارهای مؤثر در نحوه مدیریت این دست از مراکز، باید از سوی نهادهای پشتیبان آنان اعم‌ از وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات اسلامی ارائه شود.



لزوم ایفای نقش مؤسسات در حیطه آموزش عمومی، تحقیقاتی، تبلیغی و ترویجی



بنیادی به انجام فعالیت‌های آموزش عمومی، تحقیقاتی، تبلیغی و ترویجی در حوزه قرآن و توسط مؤسسات قرآنی اشاره کرد و افزود: شورای توسعه فرهنگ قرآنی دارای چهار  کمیسیون مطرح است که آموزش عمومی، تحقیقاتی، تبلیغی و ترویجی از آن جمله هستند؛ بر این اساس لازم است تا مؤسسات قرآنی برای رسیدن به اهدافی که در پیش دارند به رویکردهای این شورا بپردازند و ایفای نقش کنند.



وی اضافه کرد: بر این اساس رمز موفقیت، نحوه مدیریت مؤسسات قرآنی و اعمال قوانین مطرح در تعاریفی است که مدیران این دست از مراکز به هنگام اخذ مجوز از سوی نهادهای متولی جریان‌های قرآنی کشور تعیین کرده‌اند؛ بر همین اساس مؤسسات قرآنی باید نسبت به برنامه‌ها و چشم‌انداز‌هایی که دارند، عمل کنند تا بازخورد و خروجی مناسبی را داشته باشند.



این پژوهشگر قرآنی به نحوه شکل‌گیری ساختار مؤسسات قرآنی در قالب هیئت مدیره یا تک‌محوری اشاره کرد و گفت: به‌ طورقطع در اهم فعالیت‌های قرآنی، ساختار تک‌محوری آن گونه که باید نمی‌تواند مؤثر باشد، بنابراین لازم است تا از ایده‌های کارشناسان قرآنی در هدایت مؤسسات و در قالب هیئت مدیره‌ بهره گرفته شود.



شکل‌گیری ارتباط تنگاتنگ مؤسسات با دیگر مراکز مردمی



بنیادی در رابطه با معضلات و مشکلات نوع مدیریتی در مؤسسات قرآنی اظهار کرد: عدم هم‌افزایی و ارتباط تنگاتنگ مؤسسات قرآنی منجر به ایجاد معضلات مدیریتی این مراکز می‌شود؛ در واقع ایجاد حرکت‌های موازی و شکل‌دهی منابع بسترساز خنثی موجب پدید آمدن معضلات مدیریتی در نظام مؤسسات قرآنی خواهد شد.



این مؤلف کتب قرآنی معتقد است که رعایت تخصص‌های تک‌‌محوری در امور جزئی مؤثر است، اما در امور کلی همچون مؤسسات قرآنی ـ مردمی که وظیفه خطیر توسعه فرهنگ قرآنی در سطح کشور را دنبال می‌کنند، هم‌افزایی برای ارتقای گا‌م‌های سازنده بر نوع مدیریت، تأثیرگذار خواهد بود.



ارتقای وضعیت فعلی مؤسسات قرآنی مستلزم کارگاه‌های مدیریتی است



بنیادی خواستار توجه مسئولان مؤسسات قرآنی نسبت به برگزاری دوره‌های بازآموزی شد و افزود: در صورتی که دوره‌های ضمن خدمت ویژه اعضای مؤسسات و کارگاه‌های مدیریتی برای مدیران این مراکز تعریف شود، بالطبع وضعیت فعلی مؤسسات قرآنی ـ مردمی ارتقاء می‌یابد.



وی بر ضرورت تعریف موتورهای ابرقدرت برای هم‌افزایی مؤسسات قرآنی و تعامل آنان با مراکز مردمی اشاره و بیان کرد: تعامل مؤسسات قرآنی با دیگر مراکز مردمی کشور، همچون وزارت آموزش و پرورش، منجر به پیشبرد توسعه فرهنگ قرآنی در سطح جامعه می‌شود؛ در این راستا باید هر یک از مؤسسات، اهداف مشخصی را تهیه و اجرایی کند.



مؤلف کتاب «مصباح‌القرآن» در پایان یادآور شد: باید اتخاذ تصمیم در رابطه با اداره امور مؤسسات قرآنی، تعیین خط‌ مشی و برنامه‌ریزی، همچنین بازرسی امور، در دستور کار مؤسسات قرآنی قرار گیرد.

captcha