به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) برنامه نبض شبکه خبر شامگاه گذشته ششم دیماه با حضور سید امیرحسین قاضی زاده، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، ناهید خداکرمی، رئیس انجمن علمی مامایی ایران و اسلامی، نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به بررسی سیاستهای جمعیتی در کشور پرداخت.
سید امیرحسین قاضی زاده، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه هم اکنون رتبه بندی کشورهای دنیا به لحاظ اقتصادی و زیرساختهای موجود مربوط به نیروی انسانی آن برای تولید ثروت است، عنوان کرد: امروزه عناوینی از قبیل: قدرت در حوزه اقتصادی، علمی، دانش و فناوری ارتباط مستقیمی با عامل جمعیت پیدا کرده است و اگر کشوری همچون چین امروز به قدرت برتر در دنیا دست پیدا کرده مطمئنا یکی از دلایل اصلی آن موضوع جمعیت است.
ازدواج به اولویت چهارم جوانان ایرانی تبدیل شده است
قاضیزاده تصریح کرد: کشور از سال 65 وارد برنامه تنظیم خانواده شد و از سال 68 به طور جدی در قانون گذاریها شاهد پرداختن به این مقوله بودیم ولی از سال 63 بحث کاهش نرخ باروری مطرح شده بود، امروزه نیز با تغییر اولویتها روبه رو هستیم گونهای هستیم به طوری که مبحثی همچون ازدواج به اولویت چهارم جوانان ایرانی تبدیل شده است.
وی با تاکید بر اینکه دستگاههای همچون مجلس و دولت باید زودتر وارد بحث سیاستهای جمعیتی شده و این اقدامات را قبل از تذکرات مقام معظم رهبری پیگیری میکردند، بیان کرد: مدتی است مطالعهای در مجلس آغاز شده که براساس نتایج آن مشخص شده که تمایل به داشتن یک فرزند در خانوادهها 92 درصد، تمایل به داشتن فرزند دوم 82 درصد و تمایل به داشتن فرزند سوم بین 57 تا 65 درصد بوده است، بنابراین اگر خانوادههای ما بتوانند براساس تمایلات خود دارای فرزند شوند مطئمنا مشکلات نیز برطرف میشود.
پنج میلیون زوج ایرانی آماده ازدواج/ 50 درصد طلاقها در کمتر از سه سال اتفاق میافتد
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه امروزه عواملی وجود دارد که مانع از شکل گیری چنین اقداماتی میشود، اضافه کرد: ما امروزه پنج میلیون زوج ایرانی آماده ازدواج و 20 درصد زوج نابارور داریم. از سوی دیگر فاصله بین ازدواج تا فرزند آوری نیز بیشتر شده است و 50 درصد از طلاقها نیز در کمتر از سه سال اتفاق میافتد.
قاضیزاده در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این سوال که آیا این برنامه سیاست از پیش تعیین شده استکبار برای کشور ما بوده است یا خیر، گفت: سیاست کاهش جمعیت به طور کلی برگرفته از نظام فکری غرب است زیرا ادامه نسل و خانواده برای آنها جایگاهی ندارد، بدین منظور آنها این موضوع را برای سایر کشورها مطرح و هم اکنون نیز در کشورهای همچون هند، بنگلادش و پاکستان دنبال میکنند و برای کشورهای اروپایی نیز چون دچار افت جمعیت هستند لازم نیست اصلا از این سیاست حمایت کنند.
لزوم تغییر روشهای بارداری
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه روند افت جمعیت 6 سال قبل از قانون تنظیم خانواده به وجود آمده بود، بیان کرد: هم اکنون نیز سیاستهای بیمه در حال کمک به سزارین هستند که این موضوع باید اصلاح شود تا مانعی برای بارداری مجدد نشود، به طور کلی روشهای زایمان باید تغییر کنند که این امر نیز نیازمند بستر فکری چه به لحاظ اعتقادی و دیگری هم قانونی و حمایتی است.