محسن پیرهادی، عضو شورای اسلامی شهر تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به مهمترین مؤلفههای حقوق شهروندان در جامعه اسلامی اشاره و عنوان کرد: حقوق و تکالیف شهروندی در میان احکام دین مبین اسلام جایگاه ویژهای دارد و امام علی(ع) نیز در زمینه حق میان مردم و دولتمردان نکات مهمی را ایراد فرمودهاند.
وی این مبانی قابل اتکا را گنجینهای ارزشمند برای جامعه اسلامی مدرن دانست و گفت: قانونگرایی و قانونمند بودن مردم و مسئولان مهمترین حق یک انسان در جامعه اسلامی است که باید در برابر وی اعمال شود.
پیرهادی فتنه سال 88 را عدم قانونگرایی برشمرد که سبب شد حقوق گروهی از شهروندان توسط گروهی دیگر ضایع شود و گفت: امنیت از حقوق شهروندان است که درآن ایام برخی با ایجاد ناامنی و رعب و حشت به حریم دیگران تجاوز کردند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران عدم انجام وظایف از سوی مسئولان را ضایع کردن حقوق شهروندان دانست و گفت: وقتی یک مسئول دولتی یا مسئول شهری در انجام وظایف خود کوتاهی کند حق دیگران را تضعیف کرده و حقالناس بر گردن دارد.
توجه به کرامت انسانها در حقوق شهروندی
پیرهادی کرامت انسانها را از دیگر حقوق مهم آنان دانست و گفت: مسئولان حکومتی در شریعت اسلام اجازه ندارند در برابر خدمتی که به شهروندان ارائه میدهند منت و تمنایی داشته باشند و همیشه باید خودرا بدهکار مردم بدانند.
وی حق حیات را از بدیهیترین حقوق شهروندی دانست و گفت: به طور مثال شهروندان با بیرون آوردن خودروهای تک سرنشین و یا مسئولان با چاره مناسب نیاندیشیدن هر یک به نحوی آلودگی هوا را بیشتر و سبب تضییع حقوق شهروندان جامعه اسلامی می شوند.
تأخیر در تکمیل پروژههای شهری
پیرهادی تأخیر در تکمیل پروژههای شهری و کاهلی کردن در تکمیل و ارائه آن به افراد جامعه را نیز به نوعی از بین بردن حقوق شهروندان ارزیابی و عنوان کرد: حقوق شهروندان فقط آزادی بیان نیست بلکه حق حیات، مسکن، اشتغال و ... را نیز در برمیگیرد.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران در پایان سخنان خود با تأکید بر اینکه حقوق شهروندی نباید به عنوان یک ابزار سیاسی استفاده شود، اظهار کرد: حقوق شهروندی نیاز به قیل و قال ندارد و باید در عمل پیاده شود.