به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) برنامه نبض شبکه خبر شامگاه گذشته 13 دیماه به بررسی سیاستهای جمعیتی در کشور پرداخت.
گفتمانسازی موثر در جامعه ضد ارزش فرزند کمتر را اصلاح کرد
سید امیرحسین قاضی زاده، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه طی سخنانی عنوان کرد: بحمدالله با گفتمان سازی موثر در جامعه از جمله تاکیدات مقام معظم رهبری، یک ضدارزشی که فرزند کمتر را تبدیل به ارزش کرده بوده اصلاح شد و حتی علما نیز با جنبه و دستورالعملهای فقهی و شرعی خود وارد این عرصه شدند.
لزوم رفع موانع اصلی تشکیل خانواده
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ولی ما یک تفاوتی با کشورهای گرفتار با مشکلات جمعیتی داریم که آن هم بالا بودن تمایل به ازدواج و فرزندآوری است، ما باید تلاش کنیم تا موانع اصلی تشکیل خانواده را از بین ببریم و در ادامه هم برای افزایش تعداد فرزند به اعداد بالا مشوقهای مناسبی را در نظر بگیریم.
تدوین طرح 50 مادهای جامع جمعیت/ لزوم تامین منابع مالی از سوی دولت
قاضیزاده ادامه داد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری، ابلاغیههای مجمع تشخیص مصلحت نظام و مسئله یابیهای صورت گرفته به حجم زیادی از مسائل مرتبط با این مقوله دست پیدا کردهایم که با یک قانون قابل حل نیست ولی با این وجود طرح جامع جمعیت را با 50 ماده آماده کردهایم تا موانع ازدواج و افزایش فرزند را کمتر کنیم و از سوی دیگری مشوقهای تشویقی را برای فرزندآوری در نظر بگیریم که منابع مالی این مقوله باید توسط دولت تامین شود.
اختصاص 600 میلیارد تومان برای اجرای سیاستهای رشد جمعیت اندک است
وی با تاکید بر اینکه اختصاص 600 میلیارد تومان برای اجرای سیاستهای رشد جمعیت اندک است، عنوان کرد: هم اکنون 20 درصد زوجین کشور نابارور هستند، مطمئنا اگر این افراد برای امور درمانی خود مورد حمایت مالی قرار بگیرند و در دو سال آینده تمام این افراد درمان شوند شاهد اتفاقات مثمرثمری در این حوزه خواهیم بود، از طرفی بیش از 50 درصد جمعیت کشور تمایل به داشتن فرزند سوم دارند که رفع مشکل این افراد نیز در اصلاح وضعیت فعلی بسیار موثر خواهد بود و از سوی دیگر در حال حاضر پنج میلیون فرد آماده ازدواج نیز در کشور وجود دارد که موانع ازدواج آنها نیز باید از میان برداشته شود.
تغییر نقش زنان یکی از دلایل تغییر وضعیت جمعیتی
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی یکی دیگر از دلایل تغییر وضعیت جمعیتی کشور را تغییر نقش زنان دانست و افزود: با افزایش میزان تحصیلات زنان و افزایش آگاهی آنان، میزان مرگ و میر کودکان کاهش پیدا کرد ولی به علت سایر اشتغالها فاصله بین دوران بارداری نیز افزایش پیدا کرد و بخشی از افرادی که مشغول به تحصیل و اشتغال هستند خود را به یک یا دو فرزند قانع میکنند.
اشتغال زنان را با وظیفه مادری هماهنگ کنیم
قاضیزاده تصریح کرد: سابق بر این وظیفه مرد تامین هزینههای اقتصادی و وظیفه زن مدیریت خانواده بود ولی امروزه نقش زنان در تامین اقتصاد خانواده پررنگ و وابسته شده و اگر این مسائل را اصلاح نکنیم جامعه از این سیاستها تبعیت نخواهد کرد، بنابراین باید اشتغال آنها را با وظیفه مادری هماهنگ کنیم.
وی یادآور شد: از سوی دیگر در گذشته پسری وقتی به سن بلوغ میرسد اولین فکر پدر او موضوع ازدواج بود چون منزلی را در کنار خود آماده میکرد و سپس مسئله چندم فرد استقلال اقتصادی میشد، ولی الان برعکس شده و برای استقلال اقتصادی باید داری تحصیلات مناسب و منزل مستقل باشید، مطمئنا اگر این مسائل اصلاح شود هزینههای آن برای جامعه نیز کمتر میشود.
ضرورت تغییر باور جوانان
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در بخش پایانی سخنان خود گفت: ولی هیچ برنامهای برای این مقوله وجود ندارد و باید نخبگان جامعه از جمله ریش سفیدان و بزرگان در پی چارهای برای تغییر باور جوانان باشند.