
به گزارش خبرنگار افتخاری
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از کاشان، عبدالرضا مدرسزاده، استاد و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی کاشان گفت: تمام هنرها از جمله نمایش، تعزیه، موسیقی، نواهای عاشورایی، مجسمهسازی، خوشنویسی، نقاشی، پردهخوانی، مداحی و شعر به ندای «هل من ناصر ینصرنی» امام حسین(ع) لبیک گفتند.
وی در مراسم اختتامیه سیزدهمین سوگواره هنر در ساحت عاشورا که در فرهنگسرای مهر کاشان برگزار شد، اظهار کرد: نخستین شاعر سوگواره حضرت سیدالشهدا(ع) حضرت آدم بوده است.
وی افزود: شعر پیش از هنرهای دیگر وارد صحنه شده است و قبل از واقعه کربلا نیز به صورت آئینی و حماسی به نمایش درآمده است.
این استاد دانشگاه، با اشاره به اشعار لطیف و عاشقانه سیدالشهدا(ع) در وصف همسرش رباب که بسیار زیبا سروده است، گفت: در مجموع میتوان شعر را بخشی از ماجرا دانست.
مدرسزاده تأکید کرد: اگر در تمام نوحهها شعر حذف شود سخنی برای بیان و تحریک احساسات باقی نخواهد ماند.
وی تصریح کرد: شعر از هنرهای اثرگذار و کاملاً خدمتگزار آئینی و عاشورایی است و شعر عاشورایی را میتوان به دو بخش قبل و بعد از محتشم تقسیم کرد.
به گفته وی، سنگ بنای شعر عاشورایی مدیون محتشم کاشانی است و تا امروز نزدیک به 100 نفر از شعر محتشم استقبال کردهاند.
استاد و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی کاشان در ادامه گفت: امسال به سال قمری پانصدمین سال تولد محتشم کاشانی است که مسئولان شهرستان با دست در دست هم گذاشتن یکدیگر برگزاری بزرگداشت و همایشی با نام محتشم را باید از جمله برنامههای سال کاشان بدانند.
وی یادآور شد: فراهم کردن فضایی مناسب در برگزاری سوگوارههای بعدی هنرمندانی با افکار و سبکی جدید را افزایش خواهد داد و مسیر باید برای محتشمسازی آماده شود.