عادل مقصودی نژاد، معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با ارائه آماری از وضعیت مصدومان سانحه هواپیمای سعودی در مدینه، گفت: این حادثه 13 مصدوم داشته که 10 نفر از آنها تا روز گذشته با جراحات سطحی مرخص شدند و دو نفر دچار شکستگی مهرههای کمری شده و یک نفر هم بیهوش و هنوز زیر دستگاه است.
وی افزود: اطلاعات تکمیلی در مورد وضعیت سلامت سه زائر مصدوم اخیر نیز به زودی اعلام میشود.
توصیههایی به زائران برای حفظ سلامت
مقصودینژاد در ادامه با ارائه توصیههایی به زائران برای حفظ سلامت با توجه به سرمای هوا، گفت: هوای مدینه به دلیل شرایط جغرافیایی و اقلیمی، صبح و شبهنگام سرد میشود وعدم رعایت نکات بهداشتی، موجب تشدید بیماریهای سیستم تنفسی فوقانی میشود که سرماخوردگی از جمله آنها است.
وی برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای تنفسی و سرماخوردگی در این شرایط، گفت: بهتر است زائران از خروج صبحهنگام از هتل خودداری کنند و در صورتی که برای نماز صبح خارج میشوند به اندازه کافی لباس بپوشند تا دچار سرماخوردگی و بیماریهای تنفسی ناشی از سرمای شدید هوا نشوند.
توصیههایی به سالخوردگان برای مصرف مایعات
مقصودینژاد با توصیه به همه افراد به ویژه سالخوردگان برای مصرف کافی آب میوه و مایعات، افزود: لازم است هر یک از افراد در صورت ابتلا به سرماخوردگی به هنگام عطسه از دستمال کاغذی استفاده کند و در جاهای شلوغ نیز ماسک بزنند تا بیماری آنان به دیگر زائران منتقل نشود.
وی با اشاره به ضرورت رعایت رژیمهای غذایی توسط حجاج، گفت: زائران باید با توجه به وضع سلامت و سن خود نسبت به رعایت رژیم غذایی اهتمام داشته باشند و علاوه بر آن هیچ غذایی بیرون از هتل تهیه نکنند زیرا غذا به مقدار کافی در هتلها وجود دارد و واقعا نیازی به تهیه غذا بیرون از هتل وجود ندارد.
لازم به ذکر است، روز گذشته پروازی که از مشهد عازم مدینه بود در حین نشستن در فرودگاه مدنیه منوره دچار سانحه میشود.
زینب شاهی، ابوالقاسم کامانی، اسحق علی پناه، غلامحسین چرمچی، صدیقه تهرانیان، مرضیه رمضان پور، نادره زاهدی، فریناز حقبیان، وحید کرایلی، اعظم کرایلی، علی رضایی، محمد مهدی اکبرزاده، محمد جواد هرتینژاد و صفرعلی غمخوار اسامی مصدومان این حادثه هستند.