کد خبر: 1352073
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۳
حجت‌الاسلام مقامی عنوان کرد:

توجه به نیاز جامعه؛ راهکار حفظ استقلال مالی مؤسسات قرآنی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: حرکت و جهت‌گیری صحیح در مؤسسات قرآنی، آن است که نیاز از سوی جامعه و پاسخ از طرف مؤسسات ارائه شود، یعنی جامعه هم نیازش را به مؤسسات ابراز و ارائه کند و هم مقدمات پاسخ به نیازش را در اختیار این مراکز قرار دهد.

حجت‌الاسلام مهدی مقامی، عضو هیئت مدیره اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشوردر گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با هدف از استقلال مالی در مؤسسات قرآنی، گفت: بحث استقلال مالی در مؤسسات قرآنی بستگی به تعریف از این موضوع دارد، گاهی استقلال مالی را این‌گونه تعریف می‌کنیم که این مؤسسه به لحاظ مالی مستقل شده است، تمام هزینه‌های مورد نیاز خود را پرداخت می‌کند و نیازی به حمایت دیگران چه نهادهای دولتی و چه نهادهای مردمی ندارد.

عضو گروه علمی حکمت و کلام مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان اظهار کرد: تعریف دیگر نیز این است که استقلال مالی را به عنوان بی‌نیازی از حمایت‌های دولتی تعریف می‌کنیم، نه حمایت‌های مردمی و بین این دو مورد تفاوت وجود دارد.

استفاده حداقلی از حمایت نهادهای دولتی در مؤسسات قرآنی

مدیرعامل مؤسسه تدبر در قرآن و سیره مشهد با بیان این که در حال حاضر مشکل اساسی مؤسسات قرآنی، مشکلات مادی نیست، عنوان کرد: با توجه به این دو تعریف، اگر در مؤسسات قرآنی به گونه‌ای حرکت کنیم که بتوانیم از نهادهای دولتی، حداقل استفاده را کنیم و یا در حیطه نیازهای مؤسسه از آنها کمتر کمک بگیریم، خیلی تأثیرگذار خواهد بود.

وی افزود: ولی حیات مؤسسات قرآنی و فرهنگی وابسته به مردم است، یعنی اگر روزی مؤسسه قرآنی احساس بی‌نیازی از مردم کرد، حتماً به افول می‌رود، چون خداوند علم را به یک گروه داده و امکانات را در خدمت گروه دیگر قرار داده است تا آنها با یکدیگر هم‌افزایی داشته باشند و از هم‌افزایی آنها امر خداوند محقق شود و خداوند بنا ندارد که یک گروه یا یک جمع را مستقل بیافریند.

این کارشناس قرآن در رابطه با این که استقلال مالی تا چه میزان مؤسسات قرآنی را به سوی اهداف پیش‌بینی شده خود سوق می‌دهد، بیان کرد: اگر نسبت به یک موضوعی در یک مؤسسه قرآنی مستقل شویم در حیطه مواردی که خود تشخیص می‌دهیم حرکت خواهیم کرد، خود را در جامعه غریبه احساس می‌کنیم و می‌گوییم ما به جامعه نیاز نداریم و در راستای نیازهای جامعه حرکت نمی‌کنیم.

عضو شورای هماهنگی و گسترش فرهنگ قرآنی خراسان رضوی گفت: اگر بنا بر این باشد که نیاز از سوی جامعه و پاسخ از طرف ما ارائه شود، یعنی جامعه هم نیازش را به ما ابراز کند و هم مقدمات پاسخ به نیازش را در اختیار ما قرار دهد، کاری که باید انجام دهیم، این است که نیاز جامعه را بگیریم و تبدیل به آموزش و پژوهش کرده و دوباره به خود مردم برگردانیم و این یک نقطه مطلوب است.

حجت‌الاسلام مقامی ضمن تأکید بر ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه، عنوان کرد: باید در مؤسسات قرآنی به جایی برسیم که مردم را به سمت فرهنگ قرآنی سوق دهیم و هر چه در این زمینه از سیستم دولتی فاصله بگیریم به نفع مؤسسات قرآنی خواهد بود.

ساماندهی بخشی از نیازهای جامعه در فضای قرآنی

این مؤلف کتب دینی و قرآنی با بیان این که هویت و حیات مؤسسات قرآنی با حمایت‌های مردمی گره خورده است، افزود: نوع کاری که مؤسسه انجام می‌دهد باید مشخص باشد که در راستای نیازهای مردم است یا نیست و باید کاری انجام دهیم که مورد نیاز مردم باشد، زیرا ما می‌خواهیم به خلق خدا خدمت کنیم، لذا باید کاری انجام دهیم که در راستای نیازهایشان باشد و باید بتوانیم بخشی از نیازهای مردم را در فضاهای قرآنی سامان دهیم.

این کارشناس قرآن تصریح کرد: ممکن است دوره‌هایی در مؤسسه برگزار شود که اصلا مورد نیاز مردم نباشد یا نیاز در صد کمی از مردم باشد و این کلاس‌های آموزشی، خیلی مورد حمایت قرار نمی‌گیرد در نتیجه به استقلال مالی نیز منتهی نمی‌شود.

وی عنوان کرد: نکته بعدی قالب کارهایی است که انجام می‌دهیم یعنی باید کارهای قرآنی را آن طور که شایسته است در قالب خوبی برای مردم به تصویر بکشیم و تبلیغ کنیم، به‌عنوان مثال اگر در زمینه آموزش روخوانی و قرائت قرآن فعالیت می‌کنیم، باید دوره به نحوه احسن برگزار شود و این کیفی برگزار کردن دوره‌های آموزشی و پژوهشی به نوعی زمینه استقلال مالی مؤسسات قرآنی را فراهم می‌کند.

فراهم‌شدن زمینه جذب حمایت‌ها با به‌کارگیری نیروهای توانمند

این مؤلف کتب دینی و قرآنی درباره این که استقلال مالی مؤسسات قرآنی نیازمند فراهم شدن چه زیرساخت‌هایی است، تصریح کرد: استفاده از نیروهای انسانی کارآمد در مؤسسه نیز موردی است که باید مورد توجه قرار گیرد و اگر در مؤسسه‌ای از اساتید توانمند و مدیر و کادر اجرایی که دارای شاخصه‌های اسلامی هستند، استفاده کنیم زمینه جذب حمایت‌ها به سمت مؤسسه فراهم می‌شود.

وی با بیان این که نیروی کارآمد، جاذبه خوب به سوی مؤسسه جذب می‌کند و نیروی ضعیف نیز بازدارنده خواهد بود، خاطرنشان کرد: اگر از وجود افرادی که شایستگی لازم را ندارند به‌عنوان کادر اجرایی مؤسسه استفاده شود، یک نوع بازدارنده برای ارتقای مؤسسه محسوب می‌شود، اما اگر این افراد شاخص‌های اولیه دینی، اجتماعی و انسانی را داشته باشند و در حیطه معارف و علوم دینی از توانمندی بیشتری برخوردار باشند، زمینه کمک مردم به مؤسسه فراهم می‌شود.

اخبار مرتبط

......................................................

 

اختصاص اعتبار ویژه برای اجرای برنامه‌های آموزشی ـ قرآنی در کشور

حفظ استقلال مالی مؤسسات با تقویت بخش مدیریت مراکز قرآنی

نظارت دقیق و تشکیل هیئت امنا؛ زیرساخت استقلال مالی مؤسسات قرآنی

استقلال مالی مؤسسات قرآنی منوط به تغییر زیرساخت تفکر مسئولان نهادهای قرآنی است

محمد
|
-
|
۱۳۹۲/۱۰/۲۱ - ۲۰:۲۴
0
0
من هم با نظر ایشان موافقم
خیلی عالیه
captcha