کد خبر: 1352567
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۰۵
مهم ترین رخدادهای هفته؛

تجلیل از داوری‌اردکانی و اعلام جزئیات جایزه‌ پیامبر اکرم(ص)

گروه اندیشه: مراسم اعطای جایزه علمی کاردان به رضا داوری اردکانی، برگزاری نخستین همایش بین‌المللی سیدصفی‌الدین اردبیلی و ارائه گزارش از اعطای جایزه پیامبر اکرم در دبیرخانه شورای انقلاب فرهنگی، از رویدادهای مهم هفته بود.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، مهم ترین رویدادهای حوزه اندیشه که در هفته جاری رخ داده است، در ادامه می آید:

 

چهارمین جایزه علمی علی محمد کاردان به داوری اردکانی اعطا شد

موسسه روانشناسی و علوم تربیتی کاردان دانشگاه تهران با همکاری سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی و انجمن روانشناسی اجتماعی ایران، چهارمین مراسم اعطای جایزه علمی کاردان را، دوشنبه شانزدهم دی ماه در تالار کوثر دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران، برگزار کرد.

در این مراسم از رضا داوری اردکانی، استاد برجسته و چهره ماندگار فلسفه ایران و رئیس فرهنگستان علوم نیز به پاس بیش از نیم قرن تلاش علمی تجلیل شد و تندیس جایزه کاردان به همراه لوح تقدیر و جوایزی ویژه که از طرف خانواده استاد فقید، هر ساله در حمایت از پژوهش های نوآورانه، اعطا می‌شود، به وی اهدا شد.

 

نخستین همایش بین‌المللی سیدصفی‌الدین اردبیلی برگزار شد

نخستین همایش بین‌المللی شیخ‌العارفین، سیدصفی‌الدین اردبیلی به مناسبت هفتصدمین سالگرد رحلت این شخصیت بزرگوار، دوشنبه، ۱۶ دی‌ماه با حضور اساتید و متخصصان بر‌تر کشوری، مقامات لشکری و مهمانان خارجی در مرکز همایش‌های کتابخانه ملی ایران برگزار شد.  

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدسلمان صفوی، رئیس مرکز مطالعات تحقیقات شیخ صفی‌الدین اردبیلی، رحیم صفوی، دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری، آیت‌الله محسن اراکی، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و غلام‌رضا اعوانی، فیلسوف ایرانی از سخنرانان این همایش بودند.

بر اساس این گزارش، حجت‌الاسلام سید سلمان صفوی، دبیر نخستین همایش بین‌المللی بزرگداشت شیخ صفی‌الدین اردبیلی به عنوان سخنران افتتاحیه به ارائه گزارشی از برگزاری این همایش پرداخت و اظهار کرد: سال گذشته در آستانه ورود به هفتصدمین سالگرد رحلت شیخ صفی‌الدین اردبیلی جلسات متعددی طی سفرهایی به اردبیل برگزار شد. بحث ضرورت برگزاری این همایش، با حضور حجت‌الاسلام عاملی، امام جمعه استان اردبیل و شورای فرهنگ استان مطرح و تصویب شد. طی جلسات برگزار شده موضوعات و محورهای همایش تعیین و بر آن اساس فراخوان مقاله منتشر شد.

در این همایش رونمایی از ۳ اثر منتشر شده، «چکیده مقالات نخستین همایش علمی بین‌المللی شیخ عارفین سید صفی‌الدین اردبیلی» به کوشش سید سلمان صفوی، «تجلی هنر عرفانی در بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی» به کوشش حسن یوسفی و ملکه گلمغانی و هم‌چنین کتاب «عرفان ثقلین» به تألیف سید سلمان صفوی انجام شد.

 

انتصاب صادق آیینه وند به ریاست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات

به رغم این‌که اعضای شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی در نامه‌ای به وزیر علوم، ضمن حمایت از مدیریت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، از فرجی دانا خواستند در صورت صلاح دید، مدیریت شورای بررسی متون و پژوهشگاه علوم انسانی بدون تغییر بماند و صادق آئینه وند، غلامعلی افروز، غلام رضا مصباحی مقدم، حسین کلباسی اشتری، بهروز درّی، محمدرضا نیلی، از امضا کنندگان این نامه بودند؛ صادق آیینه وند به عنوان رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی منصوب شد. مراسم معارفه وی و تودیع حمیدرضا آیت‌اللهی، سه شنبه، 17 دی‌ماه برگزار شد.

 

برگزاری جلسه چهل و دوم ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور

جلسه ۴۲ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، سه‌شنبه، ۱۷ دی‌ماه به ریاست محمدرضا مخبر دزفولی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار و طی آن گزارش سیاست‌گذاری جایزه جهانی پیامبر اعظم (ص) ارائه شد.

منصور کبگانیان، قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در مورد دستور و مصوبات جلسه ۴۲ ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور گفت: در ابتدای این جلسه با توجه به برگزاری اولین جلسه سیاست‌گذاری جایزه جهانی پیامبر اعظم (ص)، وزیر علوم گزارشی از این جلسه ارائه کرد. این جایزه طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی باید هر سال در ایام میلاد مسعود پیامبر اعظم (ص) به نخبگان علمی و فناوری جهان اسلام اعطا شود.

بند مربوط به ایجاد نهاد ملی پژوهش و فناوری «R. T. I» یا نهاد ملی پژوهش و فناوری نیز برای بررسی بیشتر به کارگروه مربوطه ارجاع شد. این نهاد باید طبق اقدام ملی ۱۳ از راهبرد کلان ۱۲ نقشه جامع علمی کشور تأسیس شود تا با استفاده از تجربیات سایر کشور‌ها در کنار وزارت‌خانه‌ها و دستگاه‌های دولتی مسئول، در حوزه علم و فناوری انجام وظیفه کند.

وی افزود: در ‌‌نهایت گزارش برنامه‌های جهاد دانشگاهی با اصلاحات صورت گرفته به تصویب رسید. مدل پیشنهادی ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور برای تقسیم کار ملی در حوزه علم و فناوری بعد از بررسی وزارتخانه‌های علوم و بهداشت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در دستور کار جلسه آینده ستاد راهبری قرار خواهد گرفت.

 

«جریان شناسی حوزه حکمی تهران» بررسی  شد

 پیش‌همایش «حکیم طهران» با موضوع جریان‌شناسی حوزه حکمی تهران امروز(18 دی‌ماه) به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، مجمع عالی حکمت اسلامی، بنیاد حکمت اسلامی صدرا و حوزه علمیه امام رضا(ع) در محل این حوزه برگزار شد.

نشست «جریان شناسی حوزه حکمی تهران» به عنوان یکی از پیش نشست های همایش «حکیم طهران؛ آقا علی مدرس زنوزی» از ساعت 8 تا 11:30و با حضور آیات و حجج اسلام سید حسن مصطفوی، احمد بهشتی، علی اکبر رشاد و غلامرضا فیاضی برگزار شد، پیشینه و جریان شناسی حوزه حکمی تهران را مورد بررسی قرار داد.

حجت‌الاسلام و المسلمین علی‌اکبر رشاد، رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و مدیر حوزه علمیه امام رضا(ع) با اشاره به فعالیت‌های مجمع عالی حکمت اسلامی و برگزاری همایش حکیم طهران به عنوان یکی از این فعالیت‌ها، با تشکر از یک یک نهادها و افراد سهیم در برگزاری همایش حکیم طهران و ضمن ابراز خرسندی از میزبانی این پیش‌همایش، عنوان کرد:  وجود قله‌های حکمت و عرفان دارای دو وجه است؛ یکی این که علم و معرفت وابسته به تلاش آن‌هاست و با تلاش‌های آن‌ها پیش رفته است اما از این جهت که معمولاً کسی جرئت نزدیک شدن به آن‌ها را به خود نمی‌دهد، می‌تواند مانع تلقی شوند و دوره‌های فترتی پس از آن قله‌های علم و معرفت پدید می‌آید.

رشاد اظهارکرد: در عصر ما هم این اتفاق افتاده است که کسی نمی‌تواند در حکمت از ملاصدرا گذر کند. این امر هم مثبت است و نشانه عظمت صدرالمتألهین است و هم منفی، یعنی ما اقدام به نگارش متنی مستقل نمی‌کنیم و معمولاً به تحشیه‌نویسی اکتفا می‌شود. به هر حال اگر چه آن جنبه مثبت همچنان ارجحیت دارد اما عظمت صدرالمتألهین تا حدی زیان هم وارد می‌کند و الان البته کسانی هستند که این جرئت را دارند به خرج می‌دهند که با نقد و بررسی‌های خود مباحث جدیدی را طرح کنند.

captcha