به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) ایرج حریرچی، معاون توسعه منابع و مدیریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شامگاه گذشته، 20 دیماه جاری در برنامه نبض شبکه خبر که به بررسی بودجه سلامت سلامت 93 میپرداخت، با تاکید بر همکاری دولت و مجلس برای کمک به بخش بهداشت و درمان کشور، عنوان کرد: با وجود اینکه لایجه دولت با ایدههای وزارت بهداشت تفاوت دارد ولی درصد قابل توجهی افزایش را نشان میدهد.
افزایش بودجه بهداشت و درمان از محل درآمد عمومی به 15 درصد
معاون توسعه منابع و مدیریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: بودجه وزارت بهداشت 22 درصد و بودجه دانشگاههای علوم پزشکی نیز 33 درصد افزایش داشته است و برای اولین بار بودجه بهداشت و درمان از محل درآمد عمومی از 11 درصد به 15 درصد رسیده است و در مجموع اعتبارات بخش بهداشت 28 درصد افزایش داشته است.
حریرچی با تاکید بر اینکه دولت در مرحله دوم هدفمندی یارانهها قسمت زیادی از بودجه حاصل از اجرای طرح را به بخش بهداشت و درمان سوق خواهد داد، بیان کرد: ما هر چقدر که در حوزه سلامت هزینه کنیم با توجه به اینکه تقاضا نامحدود و منابع محدود است به میزان کافی مثمرثمر نخواهد بود.
هزینه در بهداشت اولویت نخست ماست
وی اضافه کرد: در بسیاری از حوزهها پیشرفت تکنولوژی باعث کاهش هزینهها میشود ولی این موضوع در حوزه سلامت کاملا برعکس است؛ هزینه در بهداشت اولویت نخست ماست زیرا امید به زندگی را افزایش، مرگ زودرس را کاهش و ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را به تاخیر میاندازد، به تعبیری نتیجه هزینه کرد در امر سلامت را در بخشهای دیگر خواهیم دید.
تنها 7 درصد اعتبارات حوزه بهداشت و درمان برای مراقبتهای پیشگیرانه اختصاص مییابد
معاون توسعه منابع و مدیریت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: هم اکنون تنها 7 درصد اعتبارات حوزه بهداشت و درمان برای مراقبتهای پیشگیرانه اختصاص مییابد که این رقم باید به 30 درصد برسد از سوی دیگر 15 درصد خدمات حوزه سلامت برای دندانپزشکی است که در یک نظام ایدهال این رقم باید به کمتر دو درصد کاهش پیدا کند.
حریرچی بر لزوم خلق منابع جدید تاکید کرد و گفت: ما در بسیاری از دولتها علیرغم تمامی شعارها، سفره رنگین را برای خودمان در نظر میگرفتیم و مردم را به صبر توصیه میکردیم ولی امروزه همدلی مناسبی بین دولت و مجلس برای حل مشکلات بهداشتی و درمانی مردم پدید آمده است.
کاهش 10 درصدی پرداختی از جیب مردم در هزینههای درمان تا پایان سال 93
وی با تاکید بر اینکه مهمترین موضوع تعهد سیاسی برای اجرای فعالیتها است، تصریح کرد: در این دولت نیروهای با هدف خردگرایی و پایبندی به قانون به مجموعه وزارت بهداشت اضافه شدهاند که طبق برنامهریزی صورت گرفته دولت هدف گیری کرده تا پایان سال آینده میزان پرداختی از جیب مردم در هزینههای بهداشتی و درمانی 10 درصد کاهش پیدا کند.