کد خبر: 1353159
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۰۵

برگزاری جلسات قرآن در بخش نابینایان کتابخانه‌های خوزستان

گروه اجتماعی: مدیر کتابخانه‌های عمومی خوزستان از ارائه خدمات ویژه به نابینایان در استان خبر داد و گفت: برگزاری دوره‌های آموزشی، جلسات قرآن و نهج‌البلاغه و نشست‌های نقد کتاب و شب شعر از جمله برنامه‌هایی است که در بخش نابینایان کتابخانه‌های عمومی انجام شده است.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، به نقل از روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی خوزستان، لفته منصوری، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان خوزستان گفت: نابینایان به‌عنوان بخشی جدایی‌ناپذیری از جامعه، دارای نیازهای اطلاعاتی همانند دیگر افراد جامعه هستند که با توجه به محدودیت قوه بینایی آن‌ها و دریافت محدودتر اطلاعات از محیط پیرامونشان، مشکلات بیشتری در مسیر کسب اطلاعات مورد نیاز خود پیش رو دارند. اما واقعیت آن است که محدودیت منابع مناسب برای نابینایان که باید به خط بریل و یا چاپ درشت (مخصوص افراد کم بینا) و یا روی محمل‌های شنیداری و یا ترکیبی از این دو باشد، آنان را در دسترسی به اطلاعات و همگامی با دیگر اقشار اجتماع ناکام می‌گذارد.



وی ادامه داد: کتابخانه‌های عمومی استان دارای بخش‌های مختلفی هستند که به اقشار مختلف جامعه از جمله کودکان، نابینایان، پژوهشگران و عموم مردم خدمات ارائه می‌دهند. یکی از بخش‌های مهمی که در کتابخانه مرکزی 4 شهرستان استان فعال شده است، بخش نابینایان است که امروزه نیاز است کتابخانه‌های عمومی مرکزی در شهرستان‌ها مجهز به این بخش شوند و خدمات ارائه دهند.



مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان خوزستان راه‌اندازی این بخش را گامی برای توزیع عادلانه امکانات فرهنگی برای اقشار جامعه عنوان کرد و گفت: در حال حاضر کتابخانه‌های مرکزی استان خوزستان، شهید مدنی آغاجاری، کتابخانه شهید شریف خرمشهر، ثامن‌الائمه(ع) آبادان مجهز به بخش نابینایان هستند و فعالیت‌های خوبی را در این زمینه انجام می‌دهند.



منصوری افزود: از جمله فعالیت‌هایی که در بخش‌های نابینایان در دستور کار ما قرار دارد تجهیز این بخش به وسایل و ابزار مورد نیاز و ضروری از جمله مجموعه کتب بریل و چاپ درشت، منابع گویا، لوح‌های فشرده، دستگاه بهدید و برجسته‌نگار، منابع الکترونیکی و نشریات خاص نابینایان است که تاحدودی انجام شده و در دسترس اعضای بخش نابینایان قرار گرفته است. همچنین در این بخش‌ها کتابدار نابینا و کم‌بینا استخدام شده است که در این مدت بالغ بر 500 نفر عضو این بخش‌ها شده‌اند. البته این بخش‌ها کمبودهای زیادی دارند و باید تکمیل شوند، با این حال، در نظر داریم نابینایان استان عضو بخش‌های نابینایان شوند.



وی در ادامه گفت: خوشبختانه ماهیانه سه نشریه ویژه نابینایان برای بخش نابینایان شهرستان‌های اهواز، آغاجاری، آبادان و خرمشهر ارسال می‌شود که اعضای این کتابخانه‌ها از آن‌ها استفاده می‌کنند. از جمله نشریات موجود می‌توان به روزنامه ایران سپید که تنها روزنامه ویژه نابینایان است اشاره کرد که تقریباً به تاریخ روز به کتابخانه ارسال می‌شود. نشریه قرآنی سپیده‌آفرین، مجله علم و فرهنگ و مجله بشری نیز از دیگر نشریات موجود در بخش نابینایان و کم‌بینایان کتابخانه هستند که به‌طور امانتی جهت مطالعه در اختیار اعضا قرار می‌گیرد.



مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان در ادامه گفت: در برنامه‌ریزی به‌منظور تهیه منابع و تجهیزات مورد نیاز نابینایان و کم‌بینایان، در رأس تمامی موارد، تناسب منابع و تجهیزات را با نیازهای مراجعه‌کنندگان در نظر گرفته و منابع مورد نیاز و علاقه آن‌ها تهیه می‌شود. کتابخانه‌ها باید به‌عنوان یک مرکز سوادآموزی و خودآموزی، در مسیر بهبود سطح سواد نابینایان عمل کرده و نحوه استفاده از کتابخانه و منابع را به آن‌ها آموزش دهند. علاوه بر آن چگونگی بهره‌گیری از تجهیزات و ابزارهای ویژه نابینایان و کم‌بینایان از جمله برنامه‌های آموزشی کتابخانه‌های عمومی باشد.



منصوری تصریح کرد: در کنار سایر اقدامات، توجه به تبلیغات و آگاهی‌رسانی برای جذب نابینایان و کم‌بینایان به کتابخانه بسیار مهم است. محدودتر بودن آگاهی‌یابی نابینایان نسبت به افراد بینا و بسته‌تر بودن جامعه و ارتباطات آن‌ها موجب می‌شود که کمتر در جریان امکانات و منابعی که در کتابخانه‌ها برایشان مهیا شده، قرار گیرند و نتوانند از این امکانات برخوردار شوند که ما اطلاع‌رسانی گسترده فعالیت‌های بخش نابینایان را در برنامه‌های خود قرار دادیم.



وی در پایان افزود: از جمله فعالیت‌هایی که در بخش نابینایان کتابخانه‌های عمومی انجام شده و در حال پیگیری است شامل  برگزاری دوره‌های آموزشی، برگزاری ویژه‌برنامه‌های مناسبت‌های خاص، برگزاری جلسات قرآن و نهج‌البلاغه، نشست نقد و بررسی کتاب، شب شعر، مسابقات کتابخوانی و فرهنگی مکتوب، مسابقات ویژه آنلاین و اینترنتی، برگزاری نمایشگاه آثار و ... است.

captcha