کد خبر: 1357984
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۷

تفاسیر موضوعی آیت‌الله جوادی‌آملی را در مجله رشد قرآن بخوانید

گروه ادب: آشنایی با تفاسیر موضوعی آیت‌الله العظمی جوادی‌آملی در مجلد رشد قرآن برای مطالعه دانش‌آموزان منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، چهل و سومین شماره مجله رشد آموزش قرآن، فصلنامه آموزشی، تحلیلی و اطلاع‌رسانی است که به مطالبی با عناوین ارتقاء و ساماندهی آموزش قرآن در آموزش و پرورش، خرافات و اساطیر در عهدین و دیدگاه قرآن، شناخت جامعه و گروه‌های انسانی در قرآن، قرائت‌های هفتگانه، قرآن و جنین‌شناسی، سلامت روان در آموزه‌های قرآنی و درآمدی بر شناخت قرآن اختصاص یافته است.

«شناخت جامعه و گروه‌های انسانی در قرآن» به تحلیل سوره «بقره» از نگاه جامعه‌شناسی با تمرکز بر عنصر فرهنگی پرداخته و درباره ویژگی‌های پنج‌گانه در جامعه اسلامی می‌گوید: «این ویژگی‌های پنج‌گانه، به طور محسوس در جامعه اسلامی نیز مشهود است؛ مسلمین با اطاعت از پیغمبر(ص)، جمعی منظم و سازمان یافته را شکل دادند. در آن زمان، قلمرو ایشان مدینه و قلمرو فرهنگی‌شان دین اسلام بود و در زمان‌های بعد، هر جایی که بانگ اذان به گوش می‌آمد، محدوده جامعه اسلامی شمرده می‌شد. همه ایشان از شخص پیامبر(ص) یا جانشین او در آینده، اطاعت می‌کردند و تابع نظام سیاسی اسلامی بودند و به وسیله اطاعت‌پذیری، نیازهای اجتماعی(اعم از مادی و معنوی) خویش را برآورده می‌کردند.»

در بخش دیگری از این نشریه، مطلبی با عنوان «قرائت‌های هفت‌گانه» آمده که به بررسی حجیت قرائت‌های هفت‌گانه از دیدگاه علمای شیعه و سنت پرداخته و در مقدمه نوشته است: «علمای قرائت اعم از شیعه و سنی، بر صحت و اعتبار قرائت‌های هفت‌گانه اتفاق نظر دارند، اما باید گفت، تأیید این قرائات با اعتقاد به تواتر آنها گر چه دو مقوله شبیه به هم‌ هستند، اما جدا از هم به شمار می‌آیند. این مطلب در مورد احادیثی هم که از ائمه(ع) به ما رسیده‌اند، صدق می‌کند. چه بسا حدیثی در یکی از موضوعات فردی یا اجتماعی از امامی نقل شده باشد و سند آن متواتر نباشد، اما محدثان حکم به صحت آن بدهند.»

آشنایی با تفاسیر موضوعی حضرت آیت‌الله جوادی‌آملی در این شماره از فصلنامه رشد آموزش قرآن به معرفی کتاب‌های «تفسیر موضوعی» از مجلد هشتم تا پانزدهم پرداخته است که «سیره رسول اکرم(ص) در قرآن»، «مبادی اخلاق در قرآن»، «فطرت در قرآن»، «معرفت‌شناسی در قرآن»، «صورت و سیرت انسان در قرآن» و «حیات حقیقی انسان در قرآن» عناوین این آثار را تشکیل می‌دهند.

در بخشی از این معرفی می‌خوانیم: «خاتم انبیاء(ص) همه مزایای انبیای پیشین که بخشی از آن در قرآن کریم آمده است را به اضافه مزایای دیگر دارد. خداوند، رسول اکرم(ص) را به عنوان مُهَیمِن بر سایر رسولان و کتاب او را مُهَیمِن بر دیگر کتب آسمانی بیان می‌کند. بنابراین در این سیره باید بیش از سیره‌های سایر انبیاء(ع) بحث و فحص کرد. بخشی از سیره‌های علمی، چون جزو خطوط کلی نبوت عامه است، بین همه انبیاء مشترک است و رسول خدا(ص) از آن نظر که پیغمبر است، آن مزایا را دارد و بخش دیگر، مزایای مربوط به نبوت هر پیغمبری است که از آنان به عنوان مزایای خاصه نبوت یاد می‌شود.»

captcha