حمید یعقوبی، مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به اینکه سن ازدواج دختران و پسران ما به دلایل مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی به تعویق افتاده است، اظهار کرد: آنچه در دانشگاه تحت عنوان ازدواج دانشجویی شاهد آن هستیم بحثی جدی و چندین سال است در دانشگاهها وجود دارد و میتواند با برنامهریزی و هدفگذاری صحیح به نتایج خوبی بیانجامد.
دانشگاه اسلامی، فضای مناسبی برای دیده شدن و انتخاب همسر
وی با اشاره به اینکه دختر و پسر خوب در جای خوب، خوب دیده میشوند، تصریح کرد: دانشگاه اسلامی فضای مناسبی برای دیده شدن و انتخاب همسر و تشکیل زندگی است به شرط آنکه فضای دانشگاه از ویژگیها و معیارهای لازم برخوردار باشد زیرا دانشگاهها محیطی چند فرهنگی و همراه با اختلاط جنسیتی است و افراد باید در دانشگاهها شرایط و لوازمی را رعایت کنند تا نتایج مورد نظر و مطلوب به دست آید.
ضرورت مدیریت هیجانات در فضای دانشگاهی
یعقوبی با اشاره به ضرورت مدیریت هیجانات در فضای دانشگاهی، گفت: مدیریت هیجانات دانشجویان به انتخاب شایسته آنان در زندگی مشترک کمک میکند و این امر نیازمند آموزش است تا ملاکهای انتخاب همسر شناسانده و افراد بتوانند نسبت به احصای آنها به طور مناسب اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه نقش مراکز مشاوره در این بخش پررنگ میشود، افزود: اگرچه مراکز مشاوره نقشهایی در این زمینه ایفا کردهاند اما به دلیل اینکه این آموزشها محدود به مراحل پیش از ازدواج است نمیتوان انتظار زیادی از به دست آمدن نتایج مطلوب داشت.
تعمیم آموزشهای مشاوره به مراحل حین ازدواج و پس از آن
مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان بیان کرد: تعمیم آموزشها به مرحله حین ازدواج ، پس از ازدواج به ویژه در زمینه فرزندآوری و مشاورههای لازم در این زمینه میتواند نتایج خوبی برای جوانان به ویژه جوانانی که در محیط دانشگاه و در زمان تحصیل و دانشجویی اقدام به ازدواج میکنند در بر داشته باشد.
زنگ خطر؛ تمرکز بر آموزش پیش از ازدواج
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر عمده فعالیتها متمرکز بر آموزشهای پیش از ازدواج است، تصریح کرد: یکی از مشکلات ازدواجهای دانشجویی و خلأهای مراکز مشاورهها، همین امر است و به همین دلیل با وزارت ورزش و جوانان وارد مذاکره شدهایم تا مراکز مشاوره بتوانند ازدواج بحث آموزش و مدیریت راهبری مسئله ازدواج را از قبل از ازدواج، حین ازدواج و پس از ازدواج برعهده بگیرد.
عمده طلاقها در سالهای اولیه زندگی
مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان با اشاره به آماری مبنی بر اینکه عمده طلاقها در سالهای اولیه زندگی اتفاق میافتد، بیان کرد: گذران سالهای نخستین زندگی آن را در مقابل وقایع و اتفاقات بعدی تا حد زیادی بیمه میکند ولی چنین امری نیازمند آموزش به زوجین در همه مراحل زندگی به ویژه در سالهای نخست است.