حجتالاسلام والمسلمین مهدی رستمنژاد، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) العالمیه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: توسعه فرهنگ دینی و قرآنی در کشور، نیازمند تغییر در نگرش جامعه به قرآن و مسائل دینی است.
وی افزود: توسعه فرهنگی و دینی را باید مقدم بر همه توسعههای دیگر دانست، زیرا اگر توسعه فرهنگی و دینی به خوبی انجام شود سایر ابعاد توسعه نیز ظهور پیدا کرده و جامعه به سوی رشد و کمال پیش خواهد رفت.
حجتالاسلام رستمنژاد بیان کرد: در کشور مشکلات اجتماعی باعث میشود که گاهی مردم درگیر مشکلات شده و بهطور سهواً از پرداختن به مسائل مذهبی دور شوند که نبود شغل و امنیت شغلی یکی از این معضلات است.
این قرآنپژوه تاکید کرد: نباید این مهم را فراموش کرد که در آموزههای قرآنی مسئله امنیت شخصی و اجتماعی از جمله مهمترین نکات مورد توجه است و ما بدون توجه به این موضوعات به دنبال توسعه مفاهیم دینی در کشور هستیم و از این موضوع غافل شدهایم که ترویج آموزههای دینی نیازمند پایههای فرهنگی و امنیت اجتماعی است.
بررسی مفهوم امنیت در 2 سطح روانشناختی و جامعهشناختی
وی ادامه داد: از نظر قرآن امنیت مفهومی وسیع و فراگیر است و افزون بر موارد ایمنی از عذاب الهی در آخرت، در دو سطح روانشناختی و جامعه شناختی قابل بررسی است و اگر به این مقولات بیتوجهی کنیم هیچگاه نمیتوانیم شاهد توسعه و ساماندهی مفاهیم دینی در کشور باشیم.
آموزههای دینی آرامش اجتماعی را در پی خواهد داشت
این محقق دینی تصریح کرد: نگاه قرآن به مفهوم آرامش اجتماعی و فرهنگی یک نگاه گسترده و کامل است که رسیدن به این دید و استفاده از روند حمایتی آموزههای دینی، آرامش اجتماعی را در پی خواهد داشت.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) گفت: آیات بسیاری در قرآن به امر پژوهش اختصاص یافته است، قرآن از مردم میخواهد که در همه چیز تدبر و تفکر کرده و به پژوهش عملی و عینی بپردازند اما متاسفانه برخی نهادهای فرهنگی و دینی بدون توجه به این آموزهها تنها با نگاه آماری به دنبال توسعه مفاهیم دینی در جامعه هستند.
طبق اظهارات این قرآنپژوه همه مردم و مسئولان برای رسیدن به توسعه و احیای مفاهیم دینی در جامعه باید پای کار آمده و دور از هرگونه رقابت کاذب و موازیکاری، در این راه همقدم شوند.