به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، تفسیر سیاسی قرآن اندیشهای نص محور است که با اعتقاد به جامعیت قرآن، چاره کار سیاست امروزین را در بازگشت و فهم مجدد قرآن میداند و از همین دیدگاه به نقد دوگانه « تحجرگرایی دینی» و «ایدئولوژی سکولار» میپردازد.
این تفسیر معطوف به سیاست و اصلاح اجتماعی است و به نظامی آزاد و عدالت محور در جامعه توجه دارد. اهمیت این رویکرد تفسیری آن است که ما را به سوی شیوه ای جدید در حکومت داری، تعاملات اجتماعی و روابط بینالمللی و روابط فرد، جامعه و خداوند رهنمون میشود.
تفسیر قرآن به قرآن، گسست از سنتهای تفسیری گذشته، توجه به واقعیتهای سیاسی- اجتماعی، محوریت توحید، پرهیز از اسرائیلیات و احادیث ضعیف، تأکید بر تاریخ و عقلگرایی از شاخصههای مهم تفسیر سیاسی قرآن محسوب میشود.
تفسیر سیاسی قرآن، جزء تفسیر موضوعی است و از تفسیر جزء به جزء یا ترتیبی قرآن متمایز و متفاوت است. تفسیر موضوعی کار خود را با واقعیت موجود در خارج و با محصول تجربه بشر آغاز میکند و خود را به هرچه از رهگذر این تجربه حاصل شده است مجهز میسازد و از افکار و مفاهیم آن بهره میگیرد و سپس به قرآن مراجعه میکند تا از او داوری بخواهد و در پیشگاه قرآن به تعبیر حضرت علی(ع) به استنطاق پردازد.
این کتاب در شش فصل نگارش شده که در فصل اول به بررسی چارچوب نظری موضوع یعنی تاریخ فکری و تأثیر افکار بر اندیشهها و سبک فکر در تفسیر قرآن و در فصل دوم به بررسی زمینههای فکری و سیاسی ــ اجتماعی در ظهور تفسیر سیاسی قرآن در ایران معاصر و در ادامه این فصل موضوعات مختلفی همچون اصلاح نظام سیاسی و اطلاحات دینی و چندین موضوع دیگر میپردازد.
فصل سوم مختصات تفسیر سیاسی قرآن در اندیشه سیداسدالله خرقانی، فصل چهارم مختصات تفسیر سیاسی قرآن در اندیشه رضا قلی شریعت سنگلجی، فصل پنجم تفسیر سیاسی قرآن در اندیشه آیتالله سیدمحمود طالقانی و در فصل آخر نتایج و پیامدهای قرآنگرایی سیاسی در ایران معاصر را بررسی کرده و در آن به موضوعاتی همچون تفسیر مادی وحی و ملائکه و ایدئولوژی و محوری و همچنین برخی نتایج پژوهش میپردازد.
یادآور میشود، این کتاب در تیراژ هزار و 400 نسخه و با قیمت 15 هزار تومان منتشر شده است و برای تهیه آن میتوانید با شماره تماس 09365956068 و یا به انتشارات حکمت واقع در خیابان انقلاب، خیابان ابوریحان، پلاک 94 مراجعه کنید.